Банановий хліб рецепт приготування в духовці покроковий рецепт з фото

Банановий хліб – десерт незвичайний тим, що за своєю формою дійсно нагадує нам усім добре відомий «цеглинка». Поряд зі звичайною мукою в нашому солодкому «хліб» ми будемо використовувати какао, щоб надати виробу характерний шоколадний відтінок. Банани в цьому рецепті послужать нам і в якості основного інгредієнта, і як оригінальна прикраса. За своєю суттю банановий «хліб» мало чим відрізняється від великого кексу, готувати який просто і швидко. Густі вершки або сметана стануть прекрасним доповненням до ароматного і повітряному м’якушці. Якщо ви хочете зацікавити або розіграти своїх гостей за допомогою новаторських кулінарних ідей, цей десерт – саме те, що вам потрібно! Дізнайтеся рецепт приготування в духовці покроковий з фото банановий хліб.

Інгредієнти для приготування бананового хліба

борошно 175 г
Вершкове масло 115 г
цукор коричневий 160 г
цукор звичайний 40 г
сметана 130 г
какао порошок 5 г
яйця 2 шт
банан 2 шт
сода 1 ч. Л.

Покрокове приготування бананового хліба

  1. У глибоку ємність поміщаємо борошно, цукор, какао, сметану і соду.
  2. Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані і додаємо до приготовленої суміші.
  3. Беремо щільні банани, чистимо і нарізаємо на шматочки. Половинку одного банана залиште цілою, вона стане в нагоді в кінці.
  4. У ємність з інгредієнтами викладаємо шматочки бананів і яйця.
  5. Все ретельно збиваємо до однорідності.
  6. Беремо форму для випікання з високими бортиками і змащуємо її вершковим маслом.
  7. Викладаємо тісто у форму і зверху опускаємо шматочок банана.
  8. Форму з тістом ставимо в розігріту духовку і випікаємо при температурі 180 ° С до готовності.
  9. Готовий хліб виймаємо з духовки і залишаємо на решітці, щоб він трохи охолов.
  10. Загортаємо хліб разом з формою харчовою плівкою і ставимо в холодильник на добу.

Банановий хліб виходить дуже красивим, ароматним і соковитим. Його можна подавати до чаю, розрізавши на шматочки. Приємного вам апетиту!