Бісквітні кекси в силіконових формочках


Сьогодні я пекла бісквітні кекси! Мені вони дуже подобаються і простотою приготування, і смаком ?? Взагалі, все бісквітне користується в моїй родині не дуже популярна! Яскравим прикладом тому служить торт з шоколадним кремом, Кучерявий пінчер і Шаховий торт …

Для цих же бісквітних смачненького продуктів потрібно самий мінімум – яйця, борошно, цукор. Ну, а щоб вони не були надмірно сухими (бісквіт ж!), Я вирішила зробити їх з чорною смородиною! Але можна додати і будь-які інші ягоди – як свіжі, так і заморожені.

Зізнаюся, силіконові форми я полюбила не відразу. А все тому, що у мене не було знань і досвіду в їх підготовці до першого використання. А це, як виявилося, дуже важливо!

З моменту появи у мене першою силіконової форми пройшло близько семи років. За ці роки я прикупила ще кілька. І тепер уже точно знаю, що потрібно з ними робити, щоб потім безпроблемно піч в них смачну випічку! Але про це я розповім як-небудь окремо ??

Складові:

  • яйця – 6 шт.
  • цукор – 150 г
  • борошно пшеничне в / с – 250 г
  • чорна смородина заморожена (можна без неї) – 1 ст.
  • вишневий лікер – 2 ст.л.
  • сіль – 0,5 ч.л.
  • сода – 0,5 ч.л.
  • крохмаль – 2 ч.л.

приготування:

Розбила півдюжини яєць і пустила до них сіль.

Збила блендером за допомогою насадки віночок.

Додала цукор.
При бажанні можна збільшити його кількість.

Збила ще раз.

Влила вишневий лікер.
Якщо немає лікеру, можна замінити його коньяком або ромом. Або ж виключити цей інгредієнт зовсім.

Борошно поєднала з содою і картопляним крохмалем. Перемішала.

Просіяла до цукрово-яєчної маси.

Збила протягом 20 секунд – не більше! Інакше тісто під час випікання осяде.

Виклала до тесту смородину.
Я брала заморожені ягоди, тому залила їх холодною водою перед тим, як готувати тісто. До потрібного моменту смородина вже трохи відтанула, а заодно і “помилася” 🙂

Перемішала акуратно ложкою.

Силіконові формочки сбризнулі холодною водою і виклала в них тісто приблизно на 2/3 висоти.
Відправила в духовку і випікала близько 25-30 хвилин при 180-200’C.

Увага!
1. Краще піч відразу все кекси. Якщо частина тесту залишиться і простоїть півгодини, поки випікається перша партія, воно вже не підніметься так добре в духовці.
2. Не відкривайте дверцята духовки під час випікання цих кексів (принаймні, перші 15 хвилин)! Вони ж бісквітні і, як будь-який бісквіт, вередують при перепадах температури.

Готові кекси прямо в формах опустила в холодну воду, щоб охололи швидше … Не терпиться ж спробувати! 😉

Акуратно витягла кекси з форми.

Ось і все – смакота готова!

Якщо у вас є будь-якої приготований крем, діставайте швидше і покривайте їм верхівки кексів! 😉
Ну, а ми їли просто з чаєм! І кекси розлетілися за дві секунди …