Болгарський перець з зеленню на зиму в мультиварці

Болгарський перець дуже корисний, низькокалорійний овоч. До складу входять майже всі без винятку мінерали, мікроелементи. Приготований маринований болгарський перець із зеленню в мультиварці прекрасно підходить для довгого зберігання в якості заготовки на зиму.

  • Час приготування 30 хв.
  • Вихід – 3,0 літра

Компоненти для приготування:

  • мультиварка;
  • болгарська різнокольоровий перець – 2 1/2 кг .;
  • петрушка – 1 пучок;
  • 1 головка часнику;
  • вода питна очищена – 0,5 літра;
  • рослинне масло 2 1/2 ст. л .;
  • цукровий пісок – 100 гр;
  • оцет – 125 гр;
  • кухонна дрібна сіль – 25 гр.

Консервуємо на зиму болгарський перець, приготу

  1. Готуємо всі інгредієнти для консервації і складаємо на робочу поверхню для зручності. Болгарський перець беремо різних кольорів. У прозорій банку дуже гарно виглядатимуть в поєднанні з зеленню.
  2. Беремо мультиварку, наливаємо підготовлену питну воду в чашу. Ставимо мультиварку на режим «Гасіння» на 4 хвилини.
  3. Як тільки в чаші закипить вода, додаємо по черговості кухонну дрібну сіль, цукровий пісок, оцет (беремо 3%). Продовжуємо готувати в режимі «Гасіння» 3 хвилини. Заливка для болгарських перців готова.
  4. Беремо болгарський перець миємо, очищаємо від насіння, ріжемо довгими часточками.
  5. Головку часнику очистити, промити водою.
  6. У чашу мультиварки до киплячого розсолу додаємо нарізану часточками солодкий перець, встановлюємо режим «Варка» хвилин на 7.
  7. Петрушку промити ретельно проточною водою, перебрати гілочки, обсушити паперовими рушниками. Подрібнити дрібно зелень.
  8. У чашу до болгарського перцю викладаємо петрушку і перемішуємо, готуємо хвилини 3.
  9. Готуємо посуд для консервації. Необхідно простерилізувати банки над парою або хвилин 5-6 в мікрохвильовці.
  10. На дно кожної банки покласти по одному зубчику часнику. Акуратно за допомогою великої ложки викладаємо з чаші мультиварки овочеву суміш по банках.
  11. Наповнені банки закрити кришками і прибрати остигати при кімнатній температурі.