Чебуреки з грибами

Давайте приготуємо сьогодні азербайджанські коржі з грибами і овочами? ?? А? Як ви на це дивитеся? ?? Блюдо пісне, ситне і смачне! ??

слово “Кутаб” у багатьох до сих пір викликає питання. А ось “чебуреки” звучить куди звичніше. Але для мене чебурек – це все-таки бездріжджовий смажений пиріжок саме з фаршем або дрібно рубаним м’ясом. А ось Кутаб … Тут начинка може бути абсолютно будь-який – від солодкої до солоної або гострої! ??

Я вже ділилася з вами рецептом своїх улюблених Кутаба з сиром і зеленню, а також пісних Кутаба з яблучним пюре. А тепер настала черга теж пісних, але наслідках коржів! ??

Для начинки я взяла гриби, морква і цибуля. Якщо є щось ще з овочів, наприклад, стручкова квасоля, то можна додати і її. А щоб начинка не була сухою, я скористалася томатним соусом з домашніх заготовок. Якщо ви влітку не запасаєтеся такій важливій і необхідній вкусняшки, то можна замінити такий соус свіжим помідором або кетчупом, томатною пастою.

Гриби підійдуть для начинки будь і в якому завгодно вигляді – як в свіжому, так і в замороженому. Якщо у вас вже відварені – ще простіше! ?? Я взяла опеньки – люблю їх більше за інших грибів! Але можна зробити і іншими – беріть ті, що у вас в наявності.

Ну що ж, ходімо ліпити! ??

Для пісних Кутаба я взяла такі продукти:

Для тесту:

  • фільтрована вода – 250 мл
  • сіль – 3/4 ч.л.
  • борошно пшеничне в / с – 3 і 3/4 склянки

Для начинки:

  • опеньки заморожені – 200 г
  • цибуля – 3 штуки середнього розміру
  • морква – 1 штука
  • томатний соус – 3-4 ст.л.
  • соняшникова олія – ??2 ст.л.
  • універсальна приправа – 1 ч.л.
  • запашний перець – 4 горошини
  • лавровий лист – 2 штуки
  • cоль – 2 щіпки
  • вода для відварювання грибів – 0,5 л

Приготування грибних Кутаба:

Начинку приготувати так:

Поставила на вогонь невелику каструльку з водою. Посолити. Коли вода закипіла, виклала в неї заморожені опеньки, лавровий лист і пару горошин запашного перцю. Варила протягом 10 хвилин після повторного закипання.

Лук порізала кубиком і відправила на розігріту сковороду з соняшниковою олією.

Морква крупно натерла і виклала до цибулі.

Ложкою-шумівкою вийняла відварені опеньки, дала їм трохи охолонути.

Порізала опеньки досить дрібно і відправила в сковороду.

Додала універсальну приправу, сіль, дві горошини запашного перцю.

Протушкувати 3-5 хвилин, виклала томатний соус.

Пустила лавровий лист. Обсмажила ще пару хвилин і вимкнула газ.

Начинка готова! Поки вона остигає, я замісила тісто.

Заміс тесту:

У воді розвела сіль.

Просіяла борошно.

Вимісити пружне тісто, що не липнуче до рук.

Формування Кутаба:

Розділила тісто на приблизно рівні шматочки. У мене вийшло 14 штук.

Кожен шматочок розкачати в овальну корж.

Виклала остигнула начинку. Вона повинна бути кімнатної температури.

Поєднала краю тесту разом, намагаючись, щоб усередині залишилося якомога менше повітря. Постукала долонькою по Кутаба, щоб зробити його більш плоским.

випікання:

Пісні Кутаб, як я вже говорила в рецепті сирних Кутаба, я смажу нема на сухій сковороді, а в маслі.

Тому добре розігріла сковороду, влила соняшникової олії і виклала першу партію Кутаба.

Обсмажила з двох сторін.

Поза поста можна посмажити грибні Кутаб на сухій сковороді, а потім змастити вершковим маслом. Або подати зі сметаною! 😉

Кутаб гарні як прямо з печі, так і в охолодженому вигляді.

Смачно і ситно! 😉