Чізкейк, рецепт в домашніх умовах крок за кроком

Замовляючи чізкейк в кафе, завжди проскакує думка: «А чи не зробити мені таку смакоту вдома?». Насправді рецепт приготування чізкейку в домашніх умовах простий і порадує вас своїм смаком. Приготуйте для рідних не складний десерт з ніжною начинкою і чорничним соусом.

Чізкейк в домашніх умовах, фото

Продукти для рецепта

Для тесту

  1. 180 грам перебиті в блендері крекерів
  2. 1/2 ч. Ложки порошку кориці
  3. 6 ст. ложок топленого масла (вершкового)

Для начинки

  1. 450 грам м’якого сиру «Філадельфія»
  2. 3 курей, яйця
  3. Один столовий стакан звичайного цукру
  4. Один столовий стакан сметани
  5. Цедра одного лимона
  6. Одна чайна ложка ванільного екстракту

Для чорничного соусу

  1. Один столовий стакан чорниці свіжої
  2. Цедра і сік одного лимона
  3. 55 грам звичайного цукру

Чізкейк з чорничним соусом, фото

Процес приготування чізкейку покроково

основа

Подрібнене печиво перемішати з топленим маслом і корицею. Взяти розкладну формочку, обмазати маслом і утрамбувати тісто для основи на висоту два з половиною см. Відставити в холод на 10 хвилин.

начинка

Збити сир «Філадельфія» міксером, близько 60 секунд. Далі вбити в масу по яйцю, не зупиняючись збивати міксером, поступово всипати цукор і збивати до однорідності.

Змішати сметану, ваніль, цедру лимона. Збити акуратно масу і викласти на основу. Добре розрівняти.

Поставити формочку на фольгу і навколо неї загорнути краї. Форму поставити в формочку більшого розміру і залити в неї рідину. Вода повинна бути заповнена до половини формочки чизкейка. Рідина не пройде в форму з чізкейк через фольги.

Спекти десерт при 180 ° С 45 хвилин. Начинка повинна бути густуватої, вона потім застигне на холоді. Витягти і охолодити близько 40 хв.

Охолоджений чізкейк помістити в холодильник на 240 хвилин. По закінченню часу дістати десерт і вийняти його з форми. Для цього треба гострим ножем провести по колу всередині формочки. Перекласти в спеціальну тарілку для тортів. На поверхню перекласти теплий чорничний соус.

Нарізати десерт треба гострим ножем, змоченим у гарячій рідини.

чорничний соус

З’єднати всі продукти для соусу і тушкувати в каструлі на повільному вогні 10 хвилин. Злегка охолодити.

Читайте також:

  • Торт «Снікерс» – рецепт покроково
  • Повітряний пиріг з горіхами покроково
  • Торт пташине молоко – рецепт покроково
  • Булочки з корицею, шведський рецепт