Чому печія від часнику і цибулі – Причини і що робити

З давніх часів велику кількість страв готується разом з часником або цибулею. Але вживають їх не тільки як приправу, але іноді навіть окремо в сирому вигляді.

Вони володіють корисними речовинами, але також можуть стати причиною появи захворювань шлунково-кишкового тракту. Дуже часто це може бути печія від часнику.

Але необхідно знати, що це за захворювання, і яким чином його слід усувати.

Що таке печія?

При цьому захворюванні виникає відчуття печіння в області грудей і горлі. Під час вживання їжі відкривається нижній сфінктер в стравоході і їжа потрапляє в шлунок.

Після цього сфінктер закривається, і їжа починає перетравлюватися. Але якщо м’язи не закриваються щільно, то їжа разом з соляною кислотою потрапляє назад в стравохід.

У більшості випадків це відбувається при підвищеній кислотності, тому відбувається запальний процес в цій області.

В особливо запущених випадках можливе утворення виразок і ерозій на стінках стравоходу. Печія може бути як індивідуальна реакція на деякі продукти або як наслідок виникнення хронічних захворювань.

Чому виникає печія після вживання часнику

Вживання цибулі та часнику наповнює наш організм корисними мікроелементами.

Вони здатні підсилити захисні властивості нашого організму, тому їх застосовують з метою лікування і профілактики виникнення інфекційних захворювань. Додатково часник дуже добре допомагає усунути з організму мікроорганізми.

Але також часник може стати причиною появи печії. Це виникає через гіркоти. Вона додатково допомагає простимулювати вироблення шлункового соку.

Рясна кількість соляної кислоти дратує м’язи. У цей час відбувається закид соку в стравохід, внаслідок цього і виникає почуття печіння.

При виникненні захворювань шлунково-кишкового тракту приймати часник або вживання цибулі можна тільки після термічної обробки.

Користь від застосування

Часник має лікувальний ефект:

  1. Міститься велика кількість необхідних мікроелементів. У ньому міститься алліцин, який допомагає посилювати захисні властивості. Особливо це важливо в період інфекційних захворювань.
  2. Часник є хорошою профілактикою і лікуванням простудних захворювань. Це підтверджувалося неодноразово під час дослідження.
  3. Прийом лука прискорює обмінні процеси в організмі, а також покращує травлення.
  4. Лук також дуже багатий вітамінами і мікроелементами. Він містить в собі вітаміни А, В, С, РР.
  5. Вживання цих продуктів позитивно впливає на роботу серцево-судинної системи.

Причини виникнення печії від вживання часнику

Часник, як і будь-який інший овоч, сприяє посиленню виділення кислоти. У зв’язку з цим вживати його у великих кількостях заборонено.

Через те, що шлункового соку виділяється більше, то печія з’явиться в дуже незабаром.

Часник можна додавати як приправу під час приготування будь-яких страв. Вживати його в сирому вигляді заборонено. Якщо виділяється більша кількість кислоти, то її надлишок починає травмувати стравохід і гортань.

Виникає такий дискомфорт як печія, а також можуть з’явитися ерозії і виразки на стінках внутрішніх органів.

Також дана симптоматика може з’являтися в разі, якщо у людини спостерігається індивідуальна непереносимість до цих продуктів.

Як усунути симптоми печії

Часник має величезні позитивними властивостями, тому необхідно знайти можливість обійти негативні сторони продукту. Уникнути появи печії можна за допомогою наступних порад:

  1. Категорично заборонено приймати часник на голодний шлунок.
  2. Необхідно припинити приймати його в сирому вигляді. Можна його використовувати для приготування страв в духовці, мультиварці, варити або смажити.
  3. Добре допомагає усунути напади печії, якщо приймати після вживання часнику склянку молока.

Чому важливо проконсультуватися з лікарем

Печія не може привести до виникнення серйозних захворювань, але в більшості випадків він вказує на наявність хронічних захворювань шлунково-кишкового тракту або на індивідуальну реакцію на прийом часнику.

Більшість намагається зняти симптоми і не усувають причини появи печії. Для цього вони використовують молоко, картопляний сік або питну соду.

Необхідно звернути увагу на причину появи захворювання.

Визначити захворювання на початковому етапі практично неможливо. Тим більше при постійній зайнятості проблеми зі здоров’ям відходять на дальній план.

Часто хвороби «виявляють» себе, коли вже пізно. Слід звернути свою увагу на профілактику.

Наявність хронічних захворювань шлунково-кишкового трака може привести до виникнення серйозних наслідків. Наприклад, печія може призводити до виникнення великої кількості слиновиділення.

Це ускладнює наявність опіків в цих органах. Поступово може виникати така проблема як розрив стравоходу, кровотеча внутрішніх органів або навіть зростання доброякісної або злоякісної пухлини.

Тому дуже своєчасно усувати печію, а часник є тільки не в сирому вигляді.