Десерт з волоських горіхів і чорносливу – рецепти на всі випадки

З приходом свят багато господинь починають придумувати, чим здивувати і нагодувати гостей. Коли справа доходить до десертів, то необхідно придумати щось смачне, корисне, нескладне в приготуванні. Чорнослив з волоським горіхом в сметані виявиться саме таким блюдом. Існує безліч рецептом його приготування і тут господиня повинна вибрати найбільш підходящий.

Чорнослив під сметаною


Щоб приготувати десерт чорнослив з волоським горіхом в сметані необхідно:

  • 0,3 кг чорносливу;
  • 0,2 кг очищеного волоського горіха;
  • 0,4 кг сметани;
  • 0,05 кг цукру.

Покроковий рецепт:

  1. Чорнослив замочити в теплій воді на 2 години.
  2. Злити воду, ягоди залишити. Не рекомендується вживати вийшла воду, так як в ній залишаються хімікати, якими обробляють ягоди.
  3. Горіхи подрібнити на чотири частини або маленькі шматочки, в залежності від розмірів чорносливу.
  4. Якщо в ягодах присутні кісточки, необхідно їх вийняти.
  5. Заповнити горіхом чорнослив.
  6. Цукор змішати зі сметаною, збити за допомогою блендера, міксера.
  7. Залити сметаною заготовлені ягоди, прибрати в холодне місце на кілька годин.

Чорнослив з волоським горіхом в сметані – рецепт досить простий, а страва виходить смачним, корисним. Його з радістю з’їдять всі члени сім’ї.

Кремовий десерт з чорносливу


Простий, а головне бюджетний спосіб – як приготувати смачний чорнослив з волоським горіхом з кремом.

склад

  • 300 г чорносливу без кісточок;
  • 10 волоських горіхів;
  • стакан сметани 20%;
  • склянка цукру;
  • ванілін за смаком.

приготування

  1. чорнослив обов’язково помити 2-3 рази, щоб змити з нього все хімікати;
  2. Закип’ятити воду, залити нею ягоди, залишити на півгодини для розмокання.
  3. Злити воду.
  4. Сметану змішати з цукром і ваніліном, збивати протягом 5 хвилин до утворення густого крему, розчинення цукрових крупинок.
  5. Крем прибрати в холодильник.
  6. Очистити горіхи від скоринки, розділити на однакові частини.
  7. У кожну ягоду чорносливу покласти горіхи.
  8. Викласти фарширований чорнослив на тарілку, залити кремом.
  9. Прибрати десерт в холодильник на всю ніч.
  10. Перед подачею краще прикрасити ягоди листочками м’яти, розмарину.

З даної кількості інгредієнтів виходить 3 порції десерту. Використовувати можна не тільки волоський горіх, а й інші сорти (мигдаль, арахіс, фундук).

Волоські горіхи зі сметаною є простим і смачним десертом, який обов’язково всім сподобається.

Вершковий десерт – чорнослив з горіхами


Чорнослив з волоським горіхом в вершках готуватися досить легко, а смакові якості страви – просто дивовижні.

склад

  • 0,6 кг чорносливу;
  • 0,15 кг ядер волоського горіха;
  • 0,25 кг вершків 35%;
  • 8 ст. л. цукру;
  • 2 ч. Л. ваніліну;
  • 0,5 л вина (білого або червоного).

Десерт з чорносливу з волоським горіхом – покроковий рецепт:

  1. Вино налити в каструлю, додати 4 ст. л. цукру з ваніліном, довести до кипіння.
  2. Гарненько вимити чорнослив проточною водою, додати в каструлю, варити протягом 40 хвилин.
  3. Процес варіння повинен відбуватися до тих пір, поки практично все вино не випарується.
  4. Забрати каструлю з вогню, дочекатися повного охолодження, не виймаючи ягоди.
  5. Кісточки акуратно вийняти.
  6. Волоським горіхом нафарширувати чорнослив.
  7. Ягоди викласти в глибоку ємність (можна залити вином).
  8. Вершки збити з цукром до утворення густого крему. Якщо необхідно зменшити калорійність страви, то вершки краще взяти 15%;
  9. Залити кремом фарширований чорнослив, прибрати в холодильник, щоб блюдо могло застигнути.
  10. Подавати на стіл краще в охолодженому вигляді, щоб крем не розтанув і не перетворився на юшку.

Десерт з чорносливу, волоського горіха і згущеного молока


Напевно, найпростішим, корисним десертом вважається чорнослив з волоським горіхом зі згущеним молоком.

склад

  • 300 г чорносливу без кісточок;
  • волоські горіхи – 150 г;
  • згущене молоко.

приготування

  1. Вимити чорнослив, залити його окропом на 20 хвилин.
  2. Воду злити і ще раз промити ягоди.
  3. Перекласти ягоди в друшляк щоб стекла вода.
  4. Волоські горіхи можна використовувати в якості начинки для чорносливу або перетерти їх на тертці.
  5. Якщо горіхи подрібнювалися, то потрібно змішати їх зі згущеним молоком.
  6. Залити ягоди згущеним молоком.
  7. Прибрати в холодильник на 3 години.

Десерт готовий, можна подавати до столу.

шоколадний десерт


Чорнослив з волоським горіхом в шоколаді виявиться кращим ласощами для дітей і дорослих. Такий десерт можна подавати до святкового столу. Рецепт волоський горіх в шоколаді:

склад

  • чорнослив;
  • горіхи волоські;
  • 0,05 кг какао-порошку;
  • цукор – 1 ст. л .;
  • 75 г вершкового масла;
  • 3 склянки молока.

приготування

  1. Залити чорнослив окропом на 15 хвилин.
  2. Какао змішати з цукром, додати молоко, ретельно перемішати, поставити на слабкий вогонь.
  3. Коли цукор повністю розчинитися, можна додавати масло. Якщо необхідно домогтися ефекту блискучої глазурі, то кількість масла потрібно збільшити.
  4. Ні в якому разі не можна кип’ятити глазур, потрібно просто довести до кипіння, а потім прибрати з вогню і дочекатися його повного остигання.
  5. Пропарений чорнослив помити, висушити і нафарширувати горіхами.
  6. Висипати фаршировані ягоди в глибоку ємність, залити шоколадом.
  7. Прибрати десерт в холодильник, як тільки він загусне можна подавати до столу.

Цукерки з чорносливом і горіхами


Щоб приготувати цукерки «Чорнослив в шоколаді з волоським горіхом», необхідний:

склад

  • 0,15 кг чорносливу;
  • 0,13 кг горіхів волоських;
  • 0,15 кг молочного шоколаду.

приготування

  1. Вийняти кісточки з чорносливу, помити ягоди, почекати поки обсохнуть.
  2. Розм’якшити ягоди за допомогою парової лазні, процес займе приблизно 5 хвилин. Якщо замочити ягоди водою, то він перетворяться в кашу, з якої буде складно приготувати цукерки.
  3. Подрібнити чорнослив.
  4. З подрібнених ягід скачати невеликі кульки.
  5. Горіхи подрібнити ножем на невеликі шматочки.
  6. Заповнити кульки горіхами.
  7. Повторно скачати кульки, щоб чорнослив навис над горіхи.
  8. Розтопити шоколад на водяній бані. Необхідно постійно помішувати шоколад, що не перегріваючи його, інакше утворюються грудочки, і він стане непридатним для формування цукерок.
  9. Кожен кульку з чорносливу потрібно занурити в злегка остиглий шоколад.
  10. Викласти цукерки на пергамент, якщо залишилися шматочки горіха, то можна ними присипати солодкість.
  11. Прибрати цукерки в холодильник на 15 хвилин.

Цукерки з чорносливом і волоським горіхом можна подавати до столу.

Десерти з горіхів і чорносливу – це просте і одночасно смачне частування, яке може прикрасити святковий стіл або простий будній день.