Домашнє вино з старого варення

Щорічно у всіх працьовитих домогосподарок в будинку виявляється не менше ніж пара баночок старого варення. Вживати його немає бажання, адже вже на підході свіже, але натуральне творіння, в яке вкладено багато часу і власної праці, викидати не хочеться. Ми пропонуємо вам найкраще вирішення проблеми – приготувати вино з старого варення! Кількість інгредієнтів і спосіб приготування дивіться нижче.

Складові:

  • Старе варення – 1 л .;
  • Ізюм – 100 гр .;
  • Вода – 1 л.

Рецепт приготування вина з старого варення

  1. Підготувати ємність для майбутнього вина. Трилітрову банку вимити за допомогою миючого засобу або соди, після чого залити невеликою кількістю гарячої води. Цей спосіб допоможе позбутися від мікробів, здатних зіпсувати винне виріб.
  2. Необхідна кількість води закип’ятити, зняти з вогню і почекати поки охолоне. Її температура повинна бути кімнатної.
  3. Викласти варення в уже підготовлену банку, влити кип’ячену воду і на свій розсуд можна додати цукрового сиропу. Після чого, висипати НЕ помиті ягідки родзинок. У них проживають спеціальні речовини, що допомагають біохімічному процесу.
  4. Добре перешкодити з’єднані продукти, впритул прикрити банку кришкою з капронової матеріалу. Залишити на два тижні в темному місці при температурі 200 ° С.
  5. Прибрати капронову матеріал, видалити суміш непотрібних, що спливли на поверхню продуктів, за допомогою багатошарової марлі. Час, що залишився вміст вилити в ретельно вимитий банку.
  6. Зробити дірку в медичній рукавичці і надіти на скляне шийку. Рекомендується закріпити міцної тканиною, щоб споруда міцно трималося.
  7. Поставити в тепле місце, куди не проникнуть промені світла, на 40 днів. Коли наповнена повітрям рукавичка опуститься, це буде означати, що процес бродіння завершений. Готове вино буде світлим, але на дні залишиться гуща.
  8. Очистити вино від гущі, розлити по пляшках, відправити в холодильну камеру або підвальне приміщення. Вони повинні там пролежати близько трьох місяців з температурою до 150С.

Такий спосіб приготування досить складний, проте в підсумку ви отримаєте дивовижний домашній алкогольний напій.

Для створення смачного домашнього вина можна використовувати яблучне, малинове, полуничне, сливове варення або смородинове варення. Не рекомендується поєднувати відразу кілька варіантів, адже смаки змішаються і отримати простий солодкий коктейль.