Дуже смачне печиво з вівсяних пластівців (рецепт)

Вівсяне печиво подобається і дорослим і дітям, що не дивно: печиво з вівсяних пластівців смачне. Однак не всі знають, що вівсяне печиво ще й дуже корисно. Якщо снідати свіжими печенюшками вранці, то можна дати організму відмінний запас вітамінів і мінералів і наситити його складними вуглеводами, які фігурі не шкідливі і допомагають заповнити енергетичний ресурс.

Рецептів вівсяного печива безліч, в статті познайомимо вас з найбільш цікавими і смачними варіантами.

Печиво з вівсяних пластівців традиційне: рецепт покроково

Наведемо рецепт приготування традиційного вівсяного печива з фото і докладними поясненнями по кожному етапу випічки. Для початку вам слід підготувати наступні інгредієнти для тіста:

  • М’яке вершкове масло – 122-125 грам;
  • Ізюм без кісточок – близько ста грамів;
  • Сіль за смаком;
  • Кориця – до смаку;
  • Яйце – одна штука;
  • Борошно – близько 150 грам;
  • Цукор – близько ста грам;
  • Дрібні вівсяні пластівці – стакан.

Приготування починають з того, що змішують в мисці сіль, корицю, борошно. Додають трохи соди, пластівці вівса і розпарений і вимитий родзинки. Масло перетирають із цукром і збивають з яйцем. Всі підготовлені інгредієнти змішують в однорідну масу. З маси викочують маленькі колобочкі, трохи сплющують їх і укладають на деко, застелене пекарської папером. Деко з коржики поміщають в прогріту духовку і випікають протягом десяти хвилин при температурі в сто вісімдесят градусів. Готове печиво потрібно трохи остудити і подавати до столу з чаєм або молоком.

Дієтичний рецепт з сиром

Для тих, хто стежить за стрункістю фігури прекрасно підійде наступний дієтичний рецепт вівсяного печива. Для випічки вам знадобляться такі продукти:

  • Нежирний сир – близько ста грамів;
  • Вівсяні пластівці грубого помелу – сто грам;
  • Дві чайні ложечки меду;
  • Курячі білки – дві штуки;
  • Ізюм – за смаком;
  • Кориця – щепоточка.

Для початку слід збити білки до крему. В окремій мисці змішати пластівці, мед, родзинки, корицю і сир. В самому кінці ввести в масу білки і гарненько вимішати тісто. Виліпити коржики і випікати в духовці до готовності приблизно 10-12 хвилин.

Печиво з пластівців без масла, яєць і борошна

Цей рецепт чудово підійде для поста. Печиво з вівсяних пластівців, виходить, по даним рецептом смачним і дієтичним. Для рецепта потрібні будуть наступні інгредієнти:

  • Пластівці вівса помелу №2 – трохи більше половини гранчака;
  • Чайна ложечка меду;
  • Два пакетика розпушувача по 1,5 грама;
  • Сіль і ванілін – за смаком;
  • Рослинна олія – ??столова ложка;
  • Сухофрукти або цукати – за смаком.

Вівсяні пластівці попередньо трохи підсушують в мікрохвильовій печі і потім розмелюють в дрібну муку в блендері. У цю муку висипають ванілін, сіль, сухофрукти, розпушувач, перемішують. У загальну масу вливають масло і мед. Вимішують тісто. З тіста формують невеликі коржики, викладають на деко і випікають в духовці при стандартній температурі в 180 градусів. Максимальний час випічки – десять хвилин.

Ніжне домашнє печиво

У домашніх умовах вівсяне печиво – найпростіший варіант випічки. Готується печиво недовго і може стати прекрасним доповненням до корисного і здорового сніданку. Наступний рецепт – ніжний і неймовірно ароматний, а все тому, що в тісто додається така улюблена ласунами шоколадна крихта. Для рецепта вам знадобляться:

  • Шоколадна крихта – п’ятдесят грам;
  • Два пакетика розпушувача по 1,5 грама;
  • Сода – половинка чайної ложки;
  • Сіль за смаком;
  • Вершкове масло – скибочку в п’ятдесят грам;
  • Рослинна олія (без запаху) – 1,5 столової ложки
  • Яйце – одна штука;
  • Пакетик ванільного цукру – 2-3 грами;
  • Пластівці вівса швидкого приготування – половина склянки;
  • Борошно – половина склянки.

Перед тим, як почнете замішувати тісто для ніжного домашнього печива з вівсяних пластівців – включіть її на розігрів. У мисці змішайте топлене вершкове масло, олія рослинна, яйце і цукор. Потім в масу додайте пластівці, борошно, прянощі, розпушувач. Вимісити густе тісто. Засипте шоколадну крихту і ще раз добре перемішайте тісто лопаткою. Зліпити колобки, зробіть з них коржики і покладіть на деко. Печіть печиво до готовності близько двадцяти хвилин.

Рецепт з бананом для маленьких ласунів

Простий рецепт вівсяного печива з бананом порадує маленьких любителів смакоти. Банан надає випічці ніжності і легкості, приємний аромат і смак. Для рецепта вам будуть потрібні такі компоненти:

  • Два великих банана;
  • Масло вершкове – сто п’ятдесят грам;
  • Цукровий пісок – сто п’ятдесят грам;
  • Яйця – дві штуки;
  • Сіль – щепоточка;
  • Розпушувач – неповна чайна ложка;
  • Борошно – 250 грам;
  • Дрібні вівсяні пластівці – 250 грам.

Банани порізати шматочками і подрібніть в блендері. До бананової маси додайте топлене масло, цукор, курячі яйця. Перемішайте. Введіть в тісто сіль, розпушувач, борошно і пластівці. За бажанням можна додати горіхи або ж родзинки. З готового тіста виліпити коржики, помістіть на деко і випікайте хвилин двадцять у попередньо прогрітій духовці. Найсмачніше бананове печиво з вівсяних пластівців в гарячому вигляді.

І ось відео реалізація ще одного рецепта приготування опсяного печива в домашніх умовах.