Фаршировані печериці з сиром в духовці рецепт

Бувають спонтанні ситуації, коли часу на підготовку їжі особливо немає, а їсти хочеться завжди. щоб

смачно поїсти, не проводячи довгий час на кухні, приготуємо фаршировані шампіньйони з сиром в духовці рецепт, який потрібно обов’язково взяти на замітку, так як він ще не раз може виручити. Для цієї страви використовуються гриби, які доступні в свіжому вигляді круглий рік. Для фарширування вибирайте дуже великі печериці – 7-10 мм діаметром капелюшка. Сир підійде будь-який без різкого аромату і смаку, щоб не перебивати грибний смак. Особливо ароматними вважаються так звані «королівські» печериці, з коричневою капелюшком. Для їх приготування у Вас піде максимум півгодини.

Фаршировані печериці з сиром інгредієнти

Гриби печериці великого розміру 12 шт.
Масло рослинне 4 ст. л.
Чорний мелений перець 5 г
Зелень петрушки свіжа 10 г
часник  2 зубчики
сир Голландський 150 – 200 г
сіль 5 г

Фаршировані печериці з сиром спосіб приготування

  1. Помити гриби.
  2. Відокремити ніжки від капелюшків і покласти в окремі ємності.
  3. З капелюшків дістати акуратно пластинки за допомогою чайної ложки.
  4. Посолити і поперчити все капелюшки.
  5. У ємність з капелюшками печериць влити 3 ст. л. олії соняшникової.
  6. Дбайливо перемішати і залишити маринуватися поки буде готуватися начинка.
  7. Налити на сковороду 1 ст. л. масла рослинного і поставити на вогонь.
  8. Ніжки печериць нарізати кубиками, розміром 5? 5 мм.
  9. Обсмажити грибні ніжки кубиками на сковороді протягом 3 хвилин, перемішуючи їх дерев’яною лопаткою.
  10. Скласти смажені ніжки в миску і додати до них нашатковану зелень петрушки.
  11. Видавити 2 зубчики часнику в майбутню начинку.
  12. Натерти твердий сир на крупній тертці.
  13. Половину тертого сиру додати до начинки.
  14. Все ретельно перемішати.
  15. Наповнити капелюшки начинкою так, щоб була невелика гірка.
  16. Викласти фаршировані капелюшки на деко на відстані 1 см один від одного.
  17. Посипати гриби залишилися 100 г тертого сиру.
  18. Випікати 15 хвилин в духовці при температурі 180 ° С.

Чудовий витончений печериця фарширований готовий! Подати гриби можна, викладені на листя салату або шпинату. Смачного!