Готуємо арахіс в цукровій глазурі

Рецепт «Арахіс в цукрі» – неймовірно простий. Цей десерт можна приготувати протягом тридцяти хвилин і забезпечити всіх членів сім’ї корисним і смачним блюдом. Так як калорійність арахісу в цукрі – 458 ккал, горіх не рекомендують вживати у великій кількості. У страві знаходиться приблизно 15 грам білків, 26 грам жирів, 42 грами вуглеводів.

Арахіс в глазурі

склад

На чотири порції смачного десерту вам буде потрібно взяти такі продукти:

  • 300 грам арахісу;
  • 8 ст. л. цукру;
  • 2 ст. л. води.

приготування

Арахіс в цукровій глазурі – блюдо з незвичайним ароматом і смаком. Десерт гарантовано припаде до душі дорослим і дітям. Цей варіант перекусу ще і корисний, оскільки в горіхах знаходиться велика кількість вітамінів і мінералів. На сьогоднішній день в будь-якому магазині можна знайти широкий асортимент такого товару. Однак, його можна легко приготувати і в домашніх умовах. В такому випадку можна бути впевненим у відсутності шкідливих добавок.
Отже:

  1. На першому етапі приготування необхідно обсмажити свіжий арахіс на сковороді без використання масла. Важливо постійно перемішувати горіхи, інакше вони пригорять з одного боку.
  2. Господиня повинна постійно тримати їх під наглядом, оскільки згорілі плоди погані на смак. Арахіс вважається готовим після того, як його верхня червона шкірка розтріскується. У цей момент необхідно прибрати сковорідку з плити. Для очищення плодів від лушпиння необхідно добре потерти їх руками. Процедура проста і відбереться у вас не більше п’ятнадцяти хвилин.
  3. Для приготування сиропу слід змішати воду і цукор в окремій ємності.
  4. Склад перемішується до тих пір, поки не набуде однорідну консистенцію. Після цього арахіс слід знову покласти на сковороду і залити отриманим сиропом. Процес смаження слід продовжувати до тих пір, поки вода повністю не випарується з нього. В результаті ви отримаєте плоди, які будуть покриті смачною цукрової скоринкою.

Смажений арахіс в цукрі подається на тарілці. Рекомендуємо зупинити свій вибір на варіанті більшої тари. В такому випадку вдасться попередити злипання плодів між собою. Найкраще розташувати їх в один шар. Десерт відмінне частування для гостей. Солодкість до смаку припаде дітям і іншим членам сім’ї.

Продукти з арахісу


На сьогоднішній день арахіс використовується в сирому і смаженому вигляді. Дієтологи рекомендують зупинити свій вибір на останньому варіанті, оскільки в такому випадку вдасться видалити верхню шкідливу шкірку, яка містить велику кількість алергенів. Її харчові волокна занадто грубі, тому перешкоджають розщепленню білків і крохмалю.

Вченим вдалося встановити, що користь може принести і варений варіант горіха. В такому блюді вдається зберегти корисні антиоксиданти. Вони попереджають розвиток онкологічних хвороб і патологій в роботі серця. Варена арахіс – незвичне блюдо і далеко не всі наші співвітчизники зможуть оцінити його по достоїнству.

Арахіс – це рослина, яка в своєму складі містить багато масла. За своїми характеристиками воно багато в чому схоже з оливковою. Його використовуються для випічки і лікування хвороб в домашніх умовах.

Навіть макуха, який залишається після віджимання, корисний для організму людини. Його використовуються в якості одного з інгредієнтів для приготування халви, шоколаду та тортів. Для збагачення десертів білків його додають в тісто. Арахісова паста не сьогоднішній день також користується великою популярністю. Всі страви прості, тому їх з легкістю зможе реалізувати господиня своїми руками. Головне: дотримуватися всіх пунктів, описаних в рецепті.