Ікра із солоних грибів: рецепти на зиму в домашніх умовах

Солоні грибочки являють собою не тільки відмінну закуску, а й пікантну основу для інших страв. Їх можна використовувати в якості начинки для ніжних пісочних пирогів, запечених або смажених пиріжків і апетитних Жульєн на будь-який смак. Дуже смачною виходить ікра з солоних грибів. Зробити такі ласощі можна з самих різних грибочків. Якщо у вас є домашні мариновані печериці, суміш лісових грибочків або окремий вид таких продуктів, обов’язково спробуйте один з цих рецептів приготування.

З хрустких груздів

Складові:

  • солоні грузді – 0,5 кг .;
  • білий цибуля – 2 шт .;
  • олія рафінована – 0,5 склянки;
  • перець, морська сіль і зелень за смаком.

Процес приготування:

  1. Реалізацію цього рецепта ікри слід почати з попередньої обробки ріпчастої цибулі. Зніміть лушпиння з цибулини, промийте її і нарубати гострим ножем якомога дрібніше. Подрібнені овочі обсмажте на олії до м’якого напівпрозорого стану. Чекати золотистої скоринки зовсім необов’язково. Досить того, що цибулька стане м’яким і солодким.
  2. Солоні грузді для ікри витягніть з банки, промийте під проточною водою, а потім відкиньте їх на друшляк. Вся зайва рідина повинна стекти, щоб ікра не була водянистою. Обсушені грибочки пропустіть через м’ясорубку разом з обсмаженою цибулею. Присмачите продукти сіллю і перцем за смаком. Гарненько перемішайте їх, щоб прянощі рівномірно розподілилися.
  3. Така ікра з солоних грибів ідеально підходить для безпосередньої подачі до столу. Досить притрусити її рубаною зеленню і скибочками свіжого огірочка. Ікру також можна законсервувати на зиму. Рівномірно розподіліть підготовлену масу по стерилізованої тарі, а потім закатати кришками і відправте на зберігання в холодильник або льох.

З червоною цибулею

Складові:

  • солоні грибочки на вибір – 0,3 кг .;
  • червона цибуля – 2 шт .;
  • зелень свіжа – 1 пучок;
  • олія рафінована – кілька столових ложок.

Процес приготування:

  1. Якщо у вас є баночка смачних солоних грибочків, приготуйте з них ніжну і пікантну грибну ікру. Спочатку дістаньте продукти зі скляної посудини, промийте під проточною водою, щоб позбутися від сольового розчину, а після цього гарненько обсушити.
  2. Поки з грибів буде стікати зайва волога, за рецептом можна буде зайнятися підготовкою інших продуктів. Зніміть шкірку з ріпчастої цибулі, промийте його і наріжте невеликими квадратиками. Отримані заготовки обсмажте на невеликій кількості рослинного масла. Опускайте цибулю тільки в добре розігріте олію. Він повинен стати в міру м’яким і злегка рум’яним. Не допустіть пригорання продуктів, щоб вони в результаті не зіпсували смак готового блюда. Ретельно перемішуйте обсмажують кубики, а готову суміш повністю остудіть.
  3. Змішайте обсмажену цибулю, який повністю охолонув, з промитими солоними грибами і перетворите їх в однорідну пастоподібну масу. Найпростіше зробити це за допомогою м’ясорубки або кухонного блендера. Якщо ви віддаєте перевагу зернисту структуру, викладіть продукти на дерев’яну дошку, а потім подрібніть їх за допомогою гострого ножа. Гра з солоних грибів практично готова. Її можна перекласти в красивий салатник і присипати подрібненою зеленню. Подавати такі смаколики краще в холодному вигляді. Смачного!

З солоних грибів валуї

Складові:

  • солоні валуї – 0,3 кг .;
  • Морковина – 1 шт .;
  • ріпчаста цибуля – 1 шт .;
  • рафінована олія і винний оцет – по 3 столові ложки;
  • перець чилі – 0,5 шт .;
  • часник – 4 зубчики.

Процес приготування:

  1. Підготуйте всі необхідні продукти. Щоб солоні валуї не зробили ікру занадто кислої, обов’язково промийте їх під проточною водою якомога ретельніше. В принципі замість них можна сміливо використовувати і будь-які інші грибочки. Часник, цибуля і морквину звільніть від шкірки, а потім промийте їх під проточною водицею.
  2. Цілі промиті гриби відправте в чашу блендера, а потім подрібніть їх до стану однорідної кашки. У сотейнику обсмажте цибулю на ікру із солоних грибів. Як тільки цибулька повністю розм’якшиться, всипте туди ж терту моркву. Гасіть продукти до тих пір, поки морквина не стане повністю м’якою. Далі влийте туди грибну масу, перемішайте все разом і смажте під кришкою близько 15 хвилин. В кінці приготування всипте туди подрібнений перець чилі і прянощі з сіллю за смаком.
  3. Коли ікра з солоних грибів гарненько охолоне, доповніть її пресованим часником і винним оцтом. Продукти необхідно розмішати, приготувавши однорідну масу. Дайте готової закуски настоятися. Можна перекласти її в банку або пластиковий контейнер, щільно закрити, а потім відправити в холодильник. Подавайте відразу на хлібі або в красивій піалі. Така грибна ікра з часником (120) виходить особливо пряної і ароматною. Смачного!

З суміші грибів із зеленню

Складові:

  • будь-які солоні гриби – 0,5 кг .;
  • ріпчаста цибуля – 1 шт .;
  • оливкову чи рослинну олію – кілька столових ложок;
  • свіжа зелень – 1 пучок;
  • морська сіль і перець за смаком.

Процес приготування:

  1. Візьміть кілька цибулин, звільніть їх від лушпиння і гарненько промийте, а далі наріжте якомога дрібніше і обсмажте цибулька до золотистого кольору. Дочекайтеся, поки піджарка повністю охолоне. Вибрані солоні грибочки промийте під проточною водицею, а потім відправте в м’ясорубку разом з цибулиною. Отриману пастоподібну масу приправити сіллю і перцем за смаком.
  2. Свіжий кріп гарненько промийте, а потім нарубати гострим ножем. Готову ікру із солоних грибів перекладіть на красиве блюдо, притрусіть зеленню. Такий рецепт приготування дуже простий і займає зовсім небагато часу.
  3. Якщо ви хочете, щоб ікра була зернистою, а не однорідний і пастоподібної, не використовуйте для подрібнення кухонний комбайн або м’ясорубку. Підготовлені продукти просто дрібно наріжте гострим ножем, а потім перемішайте. Смачного!