Кабачкова ікра краснодарська рецепт приготування на зиму домашня заготовка

Смачна ікра з кабачків, болгарського перцю, помідорів, моркви і цибулі – це один з простих і доступних варіантів закуски на зиму. Перед вами домашній рецепт ікри «Краснодарській», за яким ви зможете легко заготовити ці овочі, так, щоб це вийшло дійсно ароматно і смачно. Таку ікру можна готувати і на основі патисон. Соковита, овочева ікра відмінно доповнить страви з картоплі або макаронів, можна ікрою «Краснодарській» намазувати хліб, тоді у вас вийдуть відмінні бутерброди. У рецепті вказано кількість інгредієнтів на 5 літрових банок. Також, при бажанні, можна тушковані овочі подрібнити блендером і тоді у вас вийде більш однорідна консистенція ікри. Кабачкова ікра краснодарська рецепт приготування на зиму домашня заготовка на зиму виходить просто пальчики оближеш!

Інгредієнти для приготування кабачкової ікри «Краснодарській»

кабачки 2 кг
Перець болгарський 1 кг
помідори 1 кг
морква 1 кг
Цибуля ріпчаста 500 г
часник 300 г
Масло рослинне 500 г
цукор 150 г
сіль 70 г
Оцет 9% 30-40 г
зелень петрушки 2-3 пучка
перець гіркий за смаком

Приготування покрокове з фото кабачкової ікри Краснодарській

  1. Молоді кабачки помийте, очистіть і натріть на середній тертці. Якщо утворилося багато соку, його варто віджати, щоб ікра не була водяниста.
  2. Помийте і очистіть моркву, натріть її теж на дрібній тертці.
  3. Ріпчасту цибулю теж необхідно очистити і дрібно нарізати.
  4. Болгарський перець очистіть від насіння і наріжте соломкою.
  5. Зелень петрушки промийте від піску.
  6. Вимиті помідори розрізати на частини.
  7. Очистіть часник.
  8. Пропустіть помідори, зелень і зубчики часнику через м’ясорубку окрему мисочку.
  9. У перекручені помідори всипте цукор і сіль, влийте оцет.
  10. У сотейнику або каструлі з товстим дном, починайте гасити овочі. В першу чергу влийте в нього рослинне масло.
  11. Всипте в масло ріпчаста цибуля, пасеруйте його 7-10 хвилин.
  12. Потім додайте моркву, все перемішайте і ще пасеруйте 5 хвилин.
  13. Влийте помідорний соус, додайте кабачки і болгарський перець, а також гострий перець (за бажанням). Перемішайте і доведіть до кипіння.
  14. Кип’ятіть ікру на середньому вогні 45-50 хвилин, періодично помішуючи дерев’яною ложкою.
  15. Готову ікру розкладіть по банках і закатати. Баночки і кришки повинні бути простерилізовані.
  16. Після охолодження, ікру приберіть в комору, в прохолодне місце.

Ікру кабачкову «Краснодарскую» можна готувати не тільки на зиму, в цьому випадку не додавайте оцет і відповідно, зменшіть кількість інгредієнтів. Смачного!