Класссіческій рецепт цукерок трюфелі своїми руками в домашніх умовах крок за кроком з фотографіями

Всім привіт. Ось я нарешті і добралася до свого нового розділу – цукерки. У минулій статті я вже писала, що покупні солодощі тепер майже не вживаю, а до чаю намагаюся готувати щось солодке сама. Якщо ви теж давно хотіли приготувати цукерки самостійно, то моя стаття вам на допомогу.

Трюфелі – кожна людина в нашій країні знайомий з цими цукерками. Вони як спогад з минулого. На жаль, в наші дні вони втратили свою популярність і сьогоднішня ребетня в магазині тягнеться за Кіндер сюрпризами і Ведмедиками Барні. Трюфелі ж привертають все частіше більш старше покоління. Я вирішила це виправити і впровадити, так би мовити, цей неймовірно смачний десерт в маси. Тим більше, що приготування вкрай просте.

Рецептів цих смачних цукерок безліч, але, мабуть, почну я саме з класичного варіанту.

Як зробити цукерки трюфелі в домашніх умовах класичний рецепт з фото крок за кроком.

Інгредієнти (на 20−25 штук):

  1. 270 грам темного шоколаду
  2. 120 мл вершків від 30%
  3. 70 грам вершкового масла
  4. 20 грам какао-порошку для посипання
  5. подрібнені фісташки (за бажанням) грам 30
  6. фундук (за бажанням) 20−25 штук

приготування:

Для таких цукерок вкрай необхідний тільки найсмачніший і якісний шоколад. Відсоток какао повинен бути вище 50%. Якщо ви любите гіркий шоколад, то можна взяти гіркий, або мікс з гіркого і темного. Якщо ж для вас і темний шоколад не дуже то поважаємо, то можете зробити суміш з темного і молочного. Відразу обмовлюся, кондитерська плитка тут не підходить!

Хочу зазначити, що на мою думку смачніше трюфелі саме з горішком всередині і в фісташкової обсипання. Якщо у вас є можливість, то спробуйте відразу кілька варіантів. Щоб наступного разу вже точно знати, подобається вам горіхове доповнення або чисто класичний варіант з какао.

Приготування же цукерок займе зовсім небагато часу.

Виливаємо наші вершки в сотейник і доводимо їх до кипіння. У вершки я ще додатково додала пакетик ванільного цукру. Кип’ятити не треба. Побачили по краях бульбашки – знімайте.

В цей час порубати шоколад.

Знімаємо киплячі вершки з плити, і додаємо шоколад і вершкове масло.

Розмішуємо нашу масу до об’єднання.

Переливаємо в мисочку, накриваємо плівкою в контакт і прибираємо в холодильник на 6−9 годин для стабілізації.

За цей час наша маса загусне. У мене ганаш в холодильнику стоїть зазвичай 12 годин.

Подивіться, яка щільна структура вийшла з ранку.

Далі, нам треба скачати кульки розміром з волоський горіх, за бажанням в центр кульки можна помістити горішок.

І обваляти в какао порошку, або в порубаних горішках.

Все, наші цукерки готові. Відправляємо їх в холодильник на годинку, або в морозильну камеру хвилин на 20 (якщо чекати вже сил немає).

Насолоджуємося чудовим смаком, для повного щастя краще вживати з несолодким кави.

Ось, які цукерки у нас вийшли. Абсолютно ніжна, що тане в роті структура.

Взагалі, такі цукерки – це величезне поле для експериментів, можна додавати всередину різні начинки: будь то горіх, чарка гарного алкоголю або ягідні пюре. Зверху теж можна пограти з оформленням: какао, мелені горішки, кокосова стружка, вафля, мак, кунжут, насіння…

Це стане відмінним подарунком, якщо ви збираєтеся в гості. Адже, краще подарунка зробленого своїми руками – нічого немає.

Ну, а для мене найголовніший плюс цих цукерок – це прекрасна можливість утилізувати жирні вершки. Найчастіше, залишається 150−200 мл в пачці після приготування кремів, а термін придатності відкритої пачки всього 3 дні. Якщо ви теж не знаєте куди подіти вершки, то цей рецепт (як і домашня карамель) вам в помощь!

Приємного вам апетиту.