Крем для Наполеона класичний: перевірені рецепти

Класичний заварний крем – ніжна маса з повітряним смаком. Він легко поєднується з листковим тістом. Головне правило – використовувати якісні та свіжі продукти. Рецепт має на увазі під собою суворе дотримання пропорцій. У кожної господині рецепт приготування свій власний, часто передається з покоління в покоління. Раді запропонувати вам не один перевірений рецепт приготування крему для «Наполеона».

Класичний рецепт розрахований на 32 коржа.

Підготувати інгредієнти:

  • 2,5 літра молока (жирність 3,2%)
  • 180 гр. вершкового масла / маргарину;
  • 6 яєць;
  • 5 ст. ложок крохмалю
  • 2 ст. ложки ванільного цукру.

Спосіб приготування:

  • В емальованому посуді заварний крем варити не можна, так як велика ймовірність того, що молоко швидко підгорить.
  • Беремо сотейник, нагріваємо молоко на повільному вогні. Якщо ви боїтеся, що молоко втече, то змастіть маслом верхні боки каструлі, окресливши таким чином кордон.
  • Масло розтоплюємо;
  • Білки відділяємо від жовтків;
  • 500 гр. цукрового піску з жовтками добре розтираємо віночком;
  • Яєчно-цукрову складову тонкою цівкою вводимо в гаряче молоко, швидко перемішуючи;
  • Висипаємо крохмаль в окрему ємність, додаємо 0,5 літра молока.
  • Молочно-крохмальну суміш з’єднуємо з ванільним цукром.

Нюанси в приготуванні

Як перевірити, що заварний крем для Наполеона готовий: опускаємо в нього чисту ложку, перевіряємо наскільки рівномірно тримається на ложці. Якщо він повністю покриває її в перевернутому стані, то він готовий.

Остужаем до 30 – 40 градусів, вводимо вершкове масло. У гарячий заварний крем додавати не можна, так як він буде розшаровуватися.

лимонний

Цей класичний заварний рецепт для Наполеона дуже смачний і оригінальний, з цитрусовими нотками.

  • сік 4 лимонів;
  • цедра двох лимонів;
  • 250 гр. цукрового піску або цукрової пудри;
  • 4 курячих яйця;
  • 50 гр. вершкового масла.

Готуємо наступним чином:

  • У сік чотирьох лимонів додаємо подрібнену, натерту цедру на дрібній тертці і цукор.
  • Лимонний сік наполягаємо з цедрою лимона протягом 20 хвилин. За цей час лимонний сік візьме в себе аромати цедри.
  • Якщо часу чекати немає, то нагрійте цю суміш до повного розчинення цукру.
  • Свіжі холодні яйця відділяємо від шкаралупи і трохи збиваємо вінчиком.
  • Лимонний сік проціджуємо через сито в збитий яйця, цедру не додаємо.
  • Нагріваємо суміш, додавши вершкове масло кімнатної температури.
  • Варимо 3-4 хвилини постійно перемішуючи.
  • Остужаем на крижаній бані.

Зі згущеним молоком для Наполеона

Цей рецепт дуже припаде до смаку ласунам.

Вам знадобиться:

  • 1 ст. молока;
  • 2 ч. Ложки борошна;
  • 70 гр. вершкового масла (кімнатної температури);
  • 200 гр. згущеного молока (чим густіше, тим краще).

Процес приготування:

  • Незбиране молоко, цукровий пісок і борошно довести до кипіння на повільному вогні;
  • Остужаем до кімнатної температури і тільки потім вводимо згущене молоко і масло;
  • Інгредієнти добре збити до однорідної маси

Класичний смачний заварний крем зі згущеним молоком для Наполеона готовий.

Заварний крем з маслом

Рецепт заварного крему виходить пишним і повітряним.

Вам знадобиться:

  • 3 яєчних жовтки;
  • 1 ст. цукру (без горочки);
  • 1 л. молока;
  • 250 гр. вершкового масла.

Спосіб приготування:

  • Молоко довести до кипіння;
  • Жовтки збити з цукровим піском, борошно просіваємо, пробиваємо масу міксером для розпускання всіх борошняних грудок;
  • Молоко невеликими порціями ввести в цукрову масу, розмішати;
  • Прогріваємо на повільному вогні. Як тільки прогрілося, відразу зняти з вогню;

  • Остигнула заварний масу з’єднуємо з вершковим маслом, збиваємо.

З кедровими ядрами для Наполеона

Вам буде потрібно:

  • 1 ст. молока;
  • 2 ст. ложки просіяного борошна;
  • 100 гр. вершкового масла (кімнатної температури);
  • 0,5 банки згущеного незбираного молока;
  • 1 яйце;
  • кедрові горіхи.

Процес приготування:

  • Яйце збити з цукром. За бажанням додати ванілін;
  • У яєчно-цукрову суміш додаємо молоко і борошно;
  • Довести до кипіння.
  • В охолоджену масу додаємо вершкове масло і згущене молоко, добре збиваємо.

Заварний крем зі згущеним молоком і горіховим ароматом готовий до вживання!

«Лінивий» крем для Наполеона

Головна проблема з якою стикаються багато господинь – це не упустити момент, коли крем може підгоріти. Тому при нагріванні не можна відходити ні на хвилинку. Але, є інший спосіб приготування заварного крему – ледачий спосіб, а полягає він у тому, що готується в мікрохвильовій печі. Це займе набагато менше часу і сил. Цей рецепт ідеальний для новачків.

Вам знадобиться:

  • 1 ст. молока;
  • Яєчний жовток;
  • 1 ст. цукру;
  • 1, 5 ст. муки.

Поетапний процес:

  • У посуді, що підходить для мікрохвильової печі збиваємо жовток з цукровим піском;
  • Додаємо просіяне борошно і молоко. Добре розмішайте; Нагріваємо в мікрохвильовій печі протягом однієї хвилини, виставляємо максимальну температуру; Дістаємо перемішуємо, знову ставимо на одну хвилину.
  • Проробляємо попередні два кроки в сумарному обсязі від 3-х – 5 разів, поки крем не завариться.

З сиром

Пропонуємо вам внести різноманітність у приготуванні торта «Наполеона», додавши сир в якості допінгу. Рецепт дуже смачний, має оригінальними вершковими нотками.

знадобляться:

  • 0,5 л. молока;
  • 170 гр. цукрової пудри;
  • 0,2 ванільного цукру;
  • 6 ст. ложок борошна;
  • 200 гр. вершкового масла;
  • 200 гр. сиру.

Покроковий процес:

  • У борошно додати молоко, уварити до щільної консистенції;
  • Остудити до кімнатної температури, потім відправити в холодне місце на 30 хвилин;
  • Цукрову пудру збити з маслом;
  • Суміш з’єднати з молочної;
  • В кінці додати ванільний цукор і сир, ретельно перемішати.

Удачі вам в приготуванні. Кожен рецепт унікальний по-своєму. І нехай ваші торти з’їдаються все до останньої крихти.