Куряча печінка з грибами – огляд покрокових рецептів приготування

Будь-яку господарку, знає толк в кулінарних вишукуваннях, приверне простота і доступність приготування печінки курки з додаванням грибів. Поєднання найніжнішої печінки з ароматними лісовими грибочками стане хорошим варіантом для смачної вечері. Смажене або тушковане блюдо можна доповнити будь-яким гарніром. Куряча печінка з грибами відмінно підходить як до гречки або рису, так і до картопляного пюре. Приємно, що до запропонованих рецептами можна брати будь-які лісові дари – сироїжки, гливи, боровики, печериці, підберезники, лисички та інші.

принципи приготування

Щоб ваше витвір кулінарного мистецтва не залишило байдужими домочадців, скористайтеся простими правилами приготування:

  • Вибирайте тільки свіжу печінку – у замороженого продукту смак і консистенція значно відрізняються. Якщо все-таки у вас під рукою тільки заморожена, то розморожувати її повільно. Це дозволить зберегти смак продукту.
  • Смажте субпродукт недовго, тому що занадто пересмажений стане сухим і буде з працею пережовуватися.
  • Для додання соковитості страви додавайте більше цибулі. Це дозволить зробити його м’яким.

Блюдо приваблює не тільки своїм смаком, але і часом, який необхідний для його приготування. Куряча печінка з грибами в сметані займе у вас не більше двадцяти хвилин, а решту вільний час ви зможете провести в колі сім’ї після смачної вечері.

Рецепт 1: в сметані

Дуже смачною виходить печінку в сметані. Це ніжне і ситне блюдо, до якого підійде будь-який гарнір. Для його приготування вам буде потрібно:

  • півкілограма основного продукту;
  • будь-які грибочки в кількості 300 г;
  • цибулини 2 – штуки побільше;
  • сметана (беріть стільки, скільки хочете, щоб у вас вийшло соусу, але середня кількість – один стакан);
  • борошно – 1 ч.л .;
  • часник, зелень, сіль і чорний перець за смаком.

Основний продукт нарізаємо невеликими шматочками і обсмажуємо на сковороді з додаванням рослинної олії. Смажимо не більше семи хвилин, щоб вона не стала сухою. Готовий продукт прибираємо зі сковороди і обсмажуємо цибулю з грибочками і часником. Гриби тримаємо на вогні до тих пір, поки з них не випарується вся рідина.

До отриманої суміші додаємо печіночку, спеції і вливаємо сметану. Попередньо в сметані розмішуємо чайну ложку борошна. Млоїмо блюдо з соусом на вогні кілька хвилин. Подавати його можна з будь-яким гарніром. Блюдо добре поєднується як з картопляним пюре, так і з гречкою або рисом.

Рецепт 2: в вершковому соусі

Для приготування ніжного страви в вершках вам буде потрібно:

  • куряча печінка – 300 г;
  • вершки 20% – 100 мл;
  • гриби – 100 г (підійдуть як заморожені, так і свіжі);
  • одна цибулина;
  • 1 ст.л. борошна;
  • рослинна олія;
  • чорний перець, сіль.

Куряча печінка з грибами у вершковому соусі готується дуже швидко. За 20 хвилин ви приготуєте чудовий вечеря, який порадує всіх ваших близьких.

Рецепт страви дуже простий. Печінку нарізаємо невеликими шматочками, видаляємо всі прожилки. Грибочки відварюємо, дрібно ріжемо. На рослинному маслі обсмажуємо нашатковану цибулю з грибочками. Смажимо до готовності лука, потім всипаємо підготовлений основний продукт. Солимо і перчимо. Куряча печінка з грибами смажиться ще 3-4 хвилини, потім вливаємо вершки. Тушкуємо із закритою кришкою 6 хвилин.

Рецепт 3: в мультиварці

Куряча печінка прекрасно готується як на плиті, так і в духовці. Але найкраще приготувати її в мультиварці.

Для рецепта візьміть:

  • 500 г основного продукту;
  • гриби – 300 г;
  • 2 цибулини;
  • кілька зубчиків часнику;
  • сіль; перець; зелень;
  • можна взяти сметанний соус або вершки.

Як готується куряча печінка з грибами в мультиварці:

  1. У режимі «Жарка» готуємо дрібно нарізані цибулю і грибочки.
  2. З печінки прибираємо перегородки, ділимо на маленькі шматочки.
  3. У тарілці перемішуємо столову ложку борошна, спеції, в цій суміші обвалюють печінку, відправляємо її в мультиварку. Обсмажуємо кілька хвилин.
  4. Вливаємо вершковий соус або сметану. Додаємо сіль, прикриваємо кришку, тушкуємо не менше двадцяти хвилин.
  5. Отримане блюдо подаємо, прикрасивши зеленню.

Мультиварка дає можливість приготувати страву ще ніжніше.

Рецепт 4: печінково-грибний паштет

Куряча печінка з грибами може використовуватися для приготування паштету. Ця чудова закуска для святкового столу і швидкий, ситний сніданок для всієї родини. Щоб приготувати паштет, вам знадобиться:

  • півкілограма основного продукту;
  • дрібно нарізані грибочки будь-якого виду, підійдуть як свіжі, так і заморожені;
  • дві великі цибулини;
  • 3 ст. л. курячого бульйону;
  • 100 г масла вершкового;
  • 50 мл рому, можна замінити коньяком;
  • масло рослинне;
  • мед – 1 ст.л .;
  • сіль перець.

З печінки зрізаємо все плівки. Якщо продукт у вас заморожений, необхідно його попередньо повністю розморозити. Подрібнюємо ножем.

Дрібно нарізаємо цибулю і часник, трохи обсмажити на олії, потім заливаємо курячим бульйоном. Як тільки вони будуть готові, додаємо нарізані грибочки. Доливаємо трохи води, тушкуємо до готовності. Рідина повинна повністю випаруватися. Потім сковороду знімаємо з плити, охолодити вміст.

Зверніть увагу! Рецепт цієї страви може включати не тільки свіжі грибочки, а й солоні. Але при їх додавання не соліть інші інгредієнти.

Шматочки печінки викладаємо на сковорідку і трохи обсмажуємо. Смажити потрібно зовсім небагато, щоб не пересушити. Як тільки вона буде майже готова, додаємо одну ложку меду, спеції і сіль. Потім вливаємо ром або коньяк і повністю випаровуємо всю воду.

Коли вся рідина з сковороди випарується, додаємо вершкове масло. Остигнули інгредієнти перемелює в блендері, викладаємо в компактну посуд і охолоджуємо на балконі або в холодильнику.

Рецепт 5: овочеве рагу в мультиварці

Курячу печінку з грибами роблять не тільки з вершковим або сметанним соусом. Є дуже цікавий рецепт страви з замороженими овочами і томатною пастою.

Для приготування нарізаємо півкілограма курячого продукту на дрібні шматочки. Викладаємо його з однієї цибулиною в мультиварку і смажимо не менше семи хвилин. 200 г грибочків нарізаємо, викладаємо зверху, додаємо розморожені овочі. Всі компоненти заливаємо водою, в якій попередньо розводимо одну столову ложку томату або пасти томатної.

Ця страва готується трохи довше, ніж у вершковому соусі. Його необхідно залишити в режимі «Гасіння» на 40 хвилин. Субпродукт з овочевими добавками виходить ще і дуже корисний, тому що печінкові клітини містять залізо, яке краще засвоюється в присутності клітковини і вітамінів.

Лісові грибочки додадуть будь-якому вашому страви чудовий аромат і неперевершений смак. Спробуйте приготувати курячі гомілки з грибами. Замінюйте інгредієнти, фантазуйте, і ви побачите, з якою радістю ваші рідні будуть бігти до столу в очікуванні чергового шедевра кулінарії.