Люля-кебаб з курки на мангалі рецепт з фото в домашніх умовах

Люля-кебаб дуже смачне м’ясне блюдо Кавказької кухні, а також кухні Середньої Азії і Туреччини. Буквально люля-кебаб переводитися як з тюркського «lula» – трубка і перського «kebab» – смажене м’ясо. І хоча на Кавказі воно робиться з м’яса баранини, Ми навчимося робити його з курячого м’яса. Таке блюдо підійде для вживання навіть дітям. Воно не має стороннього запаху, більш дієтичне і легке для вживання в їжу.

Люля-кебаб з курки на мангалі рецепт з фото в домашніх умовах Ми зробимо трохи нетрадиційно і в тому сенсі, що воно буде готуватися в духовці. Хоча воно не просочиться тим димом, який дає багаття, але приготування їх займе у Вас менше часу і Ви можете їх приготувати навіть взимку у себе в будинку або квартирі. Люля-кебаб буде готуватися як і раніше на дерев’яному шампурі, тому з вигляду вони будуть як і раніше такі ж гарні. Отже, давайте перейдемо до інгредієнтів і самому способу приготування.

Інгредієнти для приготування люля-кебаб

фарш курки 700 г
Цибуля ріпчаста 1 шт
зелень 1 пучок
Рослинна олія 3 ст. л.
сіль за смаком
перець за смаком
часник 2 зубчики
  1. Промиваємо куряче філе або будь-яке м’ясо курки, яке без кісточок.
  2. Пропускаємо його через м’ясорубку.
  3. Очищаємо цибулину і теж пропускаємо через м’ясорубку (цибулю можна також і порізати дрібними кубиками).
  4. Промийте зелень в холодній воді і дрібно наріжте.
  5. Тепер найважливіша частина приготування люля-кебаб – це вимішування. Змішайте всі перераховані вище ігредіенти і добре вимішайте фарш курки і з цибулею і зеленню.
  6. Додайте сіль, перець, часник, який потрібно видавити через чеснокодавку.
  7. Фарш можна відбивати про робочу поверхню протягом 5 хвилин або поки він не стане в’язким і однорідним.
  8. Після того як фарш буде готовий, змочіть руки водою, щоб він не лип до рук і сформуйте витягнуті котлетки і нанизати їх на дерев’яні шампури.
  9. Змастіть кожну заготовку рослинним маслом і відправте їх у розігріту духовку до 180-200o C на решітку.
  10. Запікати їх потрібно протягом 30-40 хвилин.

Подавати люля-кебаб з курки прийнято гарячим з лавашем, свіжою зеленню петрушки і кропу, а також гострим томатним соусом або ткемалі. Смачного!