Маффіни шоколадні: рецепт з фото

Багато дорослих дуже небайдужі до солодкого, але купівельна випічка не завжди виправдовує очікування, вона може виявитися занадто жорсткою, сухою, або мати дивний смак. Саме тому ми пропонуємо приготувати своїми руками шоколадні маффіни, за простими рецептами з фото крок за кроком, які припадуть до смаку всій родині. Дані рецепти абсолютно не затратні, зате випічка виходить чудовою.

Маленькі тістечка бувають різними, їх роблять з ванільного тесту, також в основу можуть додавати різні фрукти і ягоди. Ми ж докладніше розповімо саме про шоколадних кексах, сьогодні величезною популярністю стали користуватися десерти з рідким кремом усередині. Саме такий рецепт і буде описаний нижче, а крім цього ми розповімо, як приготувати таку випічку з додаванням ягід вишні. Ці маленькі кекси можна подати до столу для сніданку, або ж піднести гостям на велике свято, адже вони будуть доречні в будь-якій ситуації.

Простий шоколадний десерт з рідкої серединою

Складові:

  • яйця курячі – 3 штуки;
  • цукровий пісок – 55 грам;
  • шоколад чорний гіркий – 220 грам;
  • вершкове масло будь – 105 грам;
  • пекарські борошно 1 сорту – 55 грам;
  • сіль велика – 1 щіпка.

Приготування шоколадного десерту:

Щоб отримати дійсно смачні шоколадні маффіни, за представленим рецептом з фото крок за кроком, з рідкою начинкою, варто придбати такий шоколад, який не буде містити в собі цукрового піску, або ж цукру там буде мінімум. Також варто звернути увагу на кількість какао-бобів, їх там має бути не менше сімдесяти відсотків. Тільки в цьому випадку випічка вийде дійсно дуже шоколадної. Навіть якщо самі кексики вийдуть злегка гіркі, то правильна подача збалансує смаки, а подавати десерт прийнято з кульками морозива.

Тепер починаємо приготування тіста, для цього нам знадобиться вершкове масло, яке нарізають на шматочки невеликого розміру, так воно буде плавитися набагато швидше. Також варто поламати шоколадну плитку і покласти шматочки до маслу. Отриманий склад ставлять на парову баню і розтоплюють до отримання рідкої однорідної консистенції. Якщо використовувати парову баню не представляється можливість, то варто застосувати мікрохвильову піч, але тут доведеться стежити за шоколадом, щоб він не підгорів.

Як тільки маса набуде необхідної структуру, можна прибрати її з лазні і дати злегка охолонути. А тим часом, в окремій мисці збивають курячі яйця і присипають до них цукровий пісок. Найкраще для збивання застосовувати міксер, так як з ним процес приготування буде проходити швидше. Уже охолоджену суміш з масла і шоколаду вливають до курячим яйцям, і все перемішують.

В окремій ємності варто змішати борошно і трохи солі, таку масу просівають, щоб прибрати грудочки, а потім поступово всипають до яєчно-шоколадній масі. Тісто перемішують до однорідного стану, але варто стежити за його густотою, так як маса повинна вийти досить рідкою.

Духова шафа відразу прогрівають, а потім в нього поміщають формочки, які попередньо змастили маслом і розлили по ним тісто. Випікають десерти протягом десяти хвилин, але може статися і так, що десерт буде готовий трохи раніше зазначеного часу.

Якщо маффіни шоколадні, по даним рецептом з фото, почали тріскатися на поверхні, то їх вже можна виймати з духовки. Багато хто не розуміє, як же робиться рідка начинка, але тут все просто, шоколад вже розтанув і утворив її. Можна насолоджуватися готовими кексами. При подачі десерт варто прикрасити цукровою пудрою.

Шоколадний десерт з начинкою з вишневого джему

Складові:

  • вершки жирністю 15% – 55 мл;
  • яйце куряче – 2 штуки;
  • сік з лимона – 13 мл;
  • масло вершкове якісне – 105 грам;
  • молоко коров’яче – 155 мл;
  • цукровий пісок – 155 грам;
  • розпушувач – 1 упаковка;
  • какао в порошку – 55 грам;
  • борошно 1 сорту – 245 грам;
  • джем з вишні – в начинку;
  • цукор ванільний – 1 упаковка.

приготування:

  1. Напевно багато хто хотів би випробувати дуже смачні маффіни шоколадні з вишнею, по даним рецептом з фото, хоча в нашому рецепті буде використовуватися в якості начинки звичайний джем. Якщо немає бажання готувати кекси з начинкою, варто додати в тісто шматочки стиглої вишні, це стане альтернативним варіантом.
  2. Тепер приступимо до приготування тіста, для цього беремо вже розм’якшене масло, потім до нього додають цукровий пісок і цукор з ванільним порошком. На додаток туди ж укладають курячі яйця, какао у вигляді порошку, необхідну кількість молока і вершків. Перемішують ці продукти з використанням міксера, так як вручну зробити це буде складно.
  3. В окрему миску кладуть борошно, яку заздалегідь просіяли, туди ж додають сіль і пекарський порошок, все перемішують і додають невеликими порціями в рідку масу. Як тільки тісто буде майже готове, до нього додають ще ложку соку з лимона. Масу перемішують до однорідності, а потім приступають до підготовки посуду для випікання.
  4. Духова шафа обов’язково відразу прогрівають до двохсот градусів, а поки духовка гріється, варто зайнятися підготовкою форми. Нам знадобляться формочки для випічки кексів, їх змащують маслом і заповнюють підготовленим тестом. Варто відзначити, що наповнюють форми тільки на одну третю від обсягу. По центру в кожну ємність кладуть одну невелику ложечку вишневого джему, також його можна замінити вишнею без кісточок.
  5. Так як ми використовуємо начинку, то спочатку наливають одну частину тесту, потім кладуть начинку, і після цього заливають її другою частиною маси, але третина форми повинна бути порожньою. Під час випікання маффіни стануть набагато більше в обсязі, і якщо їм буде недостатньо місця, то кекси деформуються. Такі заготовки відправляють в духовку на тридцять хвилин для випікання, як тільки десерт буде готовий, його охолоджують і подають до столу. Можна посипати кекси цукровою пудрою, або полити зверху шоколадною глазур’ю. В якості начинки можна використовувати будь-який інший вид джему, є можливість трохи поекспериментувати і додати в тісто горішки.