Медовик з фруктами – смачні прошарку


Медовий торт – це один з небагатьох, який добре сусідить з будь-якими фруктами, ягодами і горіхами. Якщо подивитися на різноманітність баночок з медом в магазині, то ви зможете помітити, що є курага з медом, горіхи теж різні в меду та інші смаколики. Бачачи всі ці баночки, хочеться все спробувати, але поглянувши на ціну продукту розумієш, що грошового ліміту вистачить тільки на половинку однієї банки.

Але все це можна легко зробити вдома, це не займе особливих зусиль і часу. Як я встигла помітити по своїй малечі, а так само по дочкам і синочкам багатьох знайомих – вони навіть сир медом заправляють, аби чадушко хоч щось з’їло, а ось ягоду і поготів.

Ось, виходячи з цього, я і стала готувати медовик з фруктами. Припустимо, мій старший син зовсім не їсть банани, а в медовому торті, прошарком коржів якого служить бананове пюре, він їх навіть не помічає. Під цим соусом я вкладаю в шлунки моїх пацанів майже всі ягоди, які вони не люблять, але які постійно дозрівають восени на деревах моєї дачі.

Варення можна зварити, але варення з дротяної вишні – це абсолютно невдячна справа. Але куди ж її подіти в таких кількостях – доводиться морозити, а взимку робити медовик з вишнею.

Торт з вишнею

Звичайно, медовий звичайний, а точніше, класичний торт не може прийняти в тісто хоч якісь добавки. Тому все, що ми можемо зробити – це покласти ягоди між коржами прямо на крем. А що так само добре сусідить з різноманітними добавками, звичайно, сметанний крем.

Так що ж знадобиться для медового торта:

  • Яйце куряче – 2 шт .;
  • Цукор – 200 гр .;
  • Мед – 2 ст. ложки;
  • Сода – 1 ч. Ложка;
  • Масло вершкове – 100 гр .;
  • Борошно – 500 гр.
  • Сметана – 0,5 л .;
  • Цукор для крему – 2/3 склянки;
  • Вишня морожена – 1,5 склянки.

Перш ніж ви почнете готувати медовий торт дістаньте вишню з морозилки і поставте відтавати. Я роблю це з вечора, отже, щоб використовувати даний рецепт треба ввечері попереднього дня перемістити вишню з морозилки в холодильник і поставити сметану на проціджування.

На наступний ранок починаємо готувати медовий торт зі сметанним кремом і ягодами.

Робиться він, як і всі інші, на водяній бані. Треба поставити велику каструлю з водою на сильний вогонь, і поки вода закипає, змішуємо в сотейнику мед, цукор, соду і яйця.

Сотейник ставимо на баню і зменшуємо потужність конфорки до половини. Постійно помішуючи, гріємо десь 7-8 хвилин, всі продукти повинні розійтися і перетворитися в однорідну масу. Потім додаємо масло і чекаємо, поки воно повністю не розтопиться в нашій масі. Потім знімаємо сотейник з вогню і всипаємо половину борошна. Добре розмішуємо і залишаємо остигати при кімнатній температурі.

Десь через 30 хвилин додаємо борошно, що залишилося в тісто і вимішуємо його руками. Весь обсяг ділимо на 8 рівних частин і скочується в кульки.

Ставимо розігріватися духовку до 200 градусів і розгортаємо коржі на пергаменті для випічки. Робіть кола, максимально наближені до шаблону, тобто до тієї тарілці, по якій ви будете вирізати готові коржі. Але розгортати шари треба дуже тонко, щоб торт вийшов більш насиченим.

Потім наколюємо корж виделкою, переносимо разом з пергаментом на деко і випікаємо 4-5 хвилин. Коли дістаєте шар, його треба відразу перевернути, зняти пергамент і обрізати по шаблону.

Обрізки залишимо для прикраси.

Коли ви спече всі шари, перші вже можна промащувати сметанним кремом, але я зазвичай готую сметанний крем, збиваючи сметану з цукром до щільної стану. Потім прибирає на кухні, щоб нічого не заважало і починаю збирати торт.

Рецепт збірки простий як 2 + 2.

Корж, крем, викласти ягоди, знову шар, крем і ягоди і так до останнього коржа. Обмащуємо весь торт залишками крему, посипаємо подрібненими в блендері обрізками від коржів і прикрашаємо все тієї ж вишнею. Ставимо торт в холодильник на 4-5 годин, після чого ласуємо осінніми ягодами в медовому обрамленні.

Медове чудо з апельсинами і горіхами

Але не тільки ягідні бувають медяники, а й горіхові і навіть апельсинові. Якщо взяти рецепт коржів як показано вище і приготувати апельсиновий заварний крем і додати горіхи, то вийде дуже гарний тортик.

Як правильно зробити апельсиновий крем розказано в статті «Медовий торт зі смаком карамелі – ніжність в кожному шматочку», тільки витрата продуктів буде дещо більше.

Так як для новорічного торта ми додавали вершковий сир і сметану, що значно збільшує обсяг, а для звичайного апельсинового крему потрібно:

  • Сік – 270 мл .;
  • Цукор – 270 гр .;
  • Апельсинова цедра з 3 апельсинів;
  • Яйця – 6 шт. (Оригінальний рецепт пропонує взяти 240 гр.);
  • Вершкове масло – 225 гр .;
  • Сметана – 225 гр.

Рецепт виготовлення той же самий, тільки коли крем охолоне його треба змішати зі збитою сметані. Якщо ви хоті не сильно густий крем, то можна сметану НЕ відважувати попередньо.

Тепер збираємо медовий торт з волоськими горіхами і апельсиновим кремом.

Для цього торта треба взяти два повних склянки очищених волоських горіхів. Половинку склянки залишаємо недоторканими, а решта горіхи добре подрібнюємо в блендері.

Купуючи горіхи, намагайтеся брати більш цілісні, але я зазвичай купую неочищені горіхи і прошу чоловіка мені їх акуратно розколоти.

Кожен корж рясно промазуємо кремом і посипаємо горіховим кришивом. Потім, коли всі коржі лежать на місці обмазуємо торт з усіх боків і посипаємо крихтою від обрізків коржів. У мене в цьому випадку залишається ще трохи горіхового кришива, яке я додаю в крихти від медового коржа.

Тепер верх торта прикрашаємо волоськими горіхами, точніше їх половинками.

Ставимо в холодильник на 4-5 годин, а краще на всю ніч і даємо йому повністю насититися смаком апельсинів.

Медовик з чорносливом і горішками

Скористаємося класичним рецептом медовика, який показаний вище в розділі «Торт з вишнею», тільки замінимо ягоду чорносливом, і трохи додамо різного виду горіхи. Зазвичай я користуюся волоськими горіхами, але якщо насувається велике свято, то дозволяю купити фундук і мигдаль. Чорносливу треба взяти 2 повних склянки, добре промити і прокрутити на м’ясорубці.

Горіхи подрібнюємо, залишаючи невелику частину цілими на прикрасу. Так як даний тортик зі сметанним кремом, то повторюємо всі кроки до збірки торта. У момент складання корж Промазуємо сметанним кремом, розкладаємо невеликими купками по периметру чорнослив, і посипаємо горіховим кришивом.

Прикрашаємо торт горіхами, крихтою від коржів і поливаємо горіхи шоколадною глазур’ю.

Придумайте свій рецепт медового торта з фруктами, так як класичний медовик любить будь-які добавки.