Медовик зі згущеним молоком – поєднання знайомих смаків

Коли переглядаєш рецепт, здається, що деякі продукти не поєднані, а починаєш готувати, то виходить дуже смачно. Наприклад, медовик зі згущеним молоком – повинен бути настільки солодким, а на перевірку виявляється дуже смачний, правда занадто ситний, домашній торт. Крем з згущеного молока дуже добре поєднується з медовими коржами, а при наявності масла і просочує їх добре.

Класичний крем для медового торта

Звичайно, медові торти віддають перевагу менш солодкі просочення, ніж згущене молоко. Але можна розбавити згущенку вершковим маслом і вийде не так нудотно, а кожен шматочок розтане в роті. Ви навіть не завжди зможете зрозуміти, як так швидко випарувався відрізаний шматочок торта.

Для того, щоб вийшов класичний масляний крем, при цьому не надто солодкий необхідно взяти пачку масла і банку згущеного молока.

Розм’якшене масло збити, поки воно збільшується в об’ємі, а потім столовими ложками додавати згущене молоко ближче до лопат міксера. Але можна зробити набагато простіше, не відкривати банку повністю, а пробити дві дірочки один навпроти одного і тоді згущене молоко сама потече тонкою цівкою.

В даний крем вже не треба додавати цукор або інші солодкі продукти, так як він сам по собі досить солодкий.

Тепер розглянемо рецепти тортів, до складу яких входить мед, але їх просочують як звичайної, так і вареним згущеним молоком.

Раніше згущене молоко варили довго, близько 2 годин, щоб добитися чудового смаку і консистенції даного продукту. Але в даний час варене згущене молоко можна купити в будь-якому магазині і не треба морочити собі голову варінням і постійним наглядом за каструлею і банкою в ній. Спробуємо приготувати два варіанти медовика – класичний багатошаровий і медовий бісквіт, використовуючи крем зі згущеного молока.

Багатошаровий медовий торт з кремом із згущеного молока

Для приготування торта буде потрібно стандартний набір продуктів, який ми використовуємо для приготування медовика:

  • Яйце куряче добірне – 3 шт .;
  • Цукор – 200 гр .;
  • Мед – 3 ст. ложки;
  • Вершкове масло – 50 гр .;
  • Борошно пшеничне – 600 гр .;
  • Сода – 1 ч. Ложка.

А ось тепер подивимося продуктовий набір для приготування крему:

  • Варене згущене молоко – 1 банка;
  • Масло вершкове – 150 гр .;
  • Сметана 20% жирності – 200 гр.

Готуємо коржі, які доведеться робити, як і в будь-якому торті на водяній бані.

Як і найпоширеніший рецепт цей починається з просіювання борошна – весь обсяг. Потім ставимо велику ємність з водою для водяної бані і включаємо конфорку – хай вода закипає, поки ми змішуємо перші інгредієнти.

Викладаємо в меншу каструльку мед, цукор і розм’якшене вершкове масло і ставимо на вже киплячу баню. Вогонь в цей час краще зменшити. Нехай мед з цукром розходяться трохи повільніше, але зате не будуть пригорати. Заважаємо цю масу віночком і чекаємо, коли вийде чудовий колір, який вбере в себе мед і цукор. Після цього додаємо соду і теж заважаючи, спостерігаємо за красивою реакцією спінювання.

Знімаємо каструльку з масою з лазні і вводимо яйця, при цьому відразу збиваємо кожне введене яйце віночком. Після яєць в тісто починаємо всипати борошно, робимо це невеликими порціями, так як нам не знадобиться весь обсяг для замісу. Частина борошна піде на те, щоб розгортати коржі на столі або робочої поверхні.

Поки тісто провертається ложкою або віночком, можна так і робити. Ложку краще брати відразу повністю залізну. Я сама зіпсувала кілька ложок з пластиковою ручкою, готуючи медовик зі згущеним молоком.

Потім починаємо місити руками, і домагаємося консистенції крутого, пластичного тесту.

Далі ділимо масу на 7-8 частин і скочується в кульки. Відрізаємо пергамент для випічки, розмір якого буде трохи більше того блюда, за яким будемо обрізати коржі. Листів пергаменту має бути стільки ж, скільки кульок тесту у нас вийшло.

Ставимо розігріватися духовку до температури 180-190 градусів. Моя плита дозволяє поставити таймер на розігрів, тому виставляю температуру і час 10 хвилин – духовка за цей час добре розігрівається повністю.

Кожна кулька розгортаємо на посипаний борошном пергаменті, якщо потрібно, докладаємо тарілку – зразок. Далі по тарілці обрізаємо корж, щоб він був рівний, а обрізки трохи відсуває від основного коржа і залишаємо на тому ж аркуші пергаменту. Переміщаємо всю конструкцію на деко і ставимо в духовку. Печеться кожен корж не більше 6 хвилин, про його готовність розповість золотистий колір. Так що часу на будь-які маніпуляції, крім розкочування коржів у вас не буде. Печеться перший, розгортаємо другий і викладаємо його на другий лист. Дістаємо перший, перевертаємо пергаментом вгору на робочій поверхні і відразу відриваємо папір від приготованого шару. Починаємо розгортати третій шар і так до кінця, поки не закінчаться тестові кульки.

Як можна помітити будь-який рецепт листкового медового торта вимагає постійної уваги і роботи в момент випікання.

Після приготування всіх коржів, збираємо обрізки і подрібнюємо їх за допомогою блендера.

Ось тепер є трохи часу привести в порядок кухню, поки остигають коржі і зайнятися тим, щоб приготувати смачний крем.

Як ви встигли помітити, в рецепт входить сметана. Її годі й відважувати, так як консистенція згущеного вареного молока і так дуже щільна. До того ж зі сметаною коржі краще просочаться.

Збиваємо розм’якшене вершкове масло, додаючи варене згущене молоко, коли вийде однорідна блискуча маса, вводимо сметану і продовжуємо збивати.

Поки ми готували просочення, шари торта встигли охолонути і починаємо складати і промащувати наш медовик з вареним згущеним молоком. Кожен шар треба просочити дуже якісно, ??використовуючи приблизно 1/10 крему на кожен корж. Далі обмащуємо бічні частини торта і верхній шар і посипаємо крихтою, приготовленої заздалегідь. Коли все готово, прибираємо торт в холодильник, краще на ніч, але якщо на шматочок вже дивляться чиїсь милі оченята, то і 3 годин на холодному місці буде досить.

Рецепт найпростішого медового бісквіта

Торт, який готується настільки легко, рідко зустрінеш у власних зошитах рецептів, тому даний рецепт стане виручкою, коли ви почули, що наближаються гості.

Для бісквіта всі продукти зазвичай є у кожної господині. Єдина проблема зі згущеним молоком, але я завжди тримаю одну баночку в шафці, раптом знадобиться.

Продукти для бісквіта:

  • Яйця – 6 шт .;
  • Цукор – 160 гр .;
  • Мед – 2 ст. ложки;
  • Борошно – 190 гр.

А тепер для крему:

  • Масло вершкове – 1 пачка;
  • Згущене молоко – 1 банка.

Ну і де ви ще побачите рецепт смачної випічки, в який входить всього 6 звичайних інгредієнтів. Як робити даний торт, так само просто, які і інгредієнти для нього. Спочатку збиваємо яйця з цукром, поки вони не збільшаться в 3-4 рази в обсязі. Потім додаємо мед і всипаємо борошно. Все ретельно збиваємо і виливаємо в форму, застелену пергаментом, і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Буде потрібно 30 хвилин на випікання точно, потім треба перевірити сірником або зубочисткою готовність. Якщо форма невеликого діаметру, то розділіть тісто на 2 частини, щоб серединка пропеклась краще.
http://img.recepti.kz/5646/5646448.JPG

Після того, як ви дістанете готовий бісквіт з духовки, вийміть з форми за кінчики паперу для випічки, переверніть і зніміть папір. Залиште остуджувати і починайте готувати крем. Для цього збийте розм’якшене вершкове масло, після того, як воно стане пишним, починайте вливати згущене молоко, не припиняючи збивати.

Остиглий бісквіт ділимо на три коржа і рясно промазуємо кремом.

Торт вийде дуже повітряний, і подавати до чаю його можна відразу після приготування.

Єдине, що мені не дуже подобається, я не люблю, коли торт має однаковий колір коржів і крему, тому або використовую для просочення варене згущене молоко, або додаю в звичайну пару ложок какао. Спробуйте всі варіанти і спечіть так, як вам більше до душі.