Млинцеві мішечки з начинкою рецепт з фото

Вкотре переконуюся – з млинців можна запросто приготувати вишуканий десерт, торт або якось незвично подати. У мене є відмінна ідея для любителів неординарних страв – млинців мішечки з начинкою, рецепт з фото докладно покаже як їх приготувати. Тісто для млинців я зробив на кефірі, але ви можете вибрати інший рецепт, нижче будуть різні варіанти. Млинці повинні бути тонкими і еластичними, щоб легко збиралися складками і не рвалися при згортанні. Начинка будь-яка, я приготував для млинців мішечки з начинкою з курки, обсмажених грибів з цибулею і додав майонез для соковитості.

Рецепт млинцевих мішечків з начинкою можна взяти за основу і придумувати різні варіанти добавок, подання та оформлення.

Подивіться і ці рецепти млинців:

Тонкі млинці на молоці – ніжні і м’які.
Млинці на воді – пісний рецепт без яєць для вегетаріанців.
Класичний рецепт млинців на молоці – ідеально підходять для фарширування і начинок.

складові

Для млинцевих мішечків з начинкою з курки і грибів знадобиться:

тісто:

  • пшеничне борошно – 130 г;
  • яйця – 2 шт;
  • рідкий кефір 1% жирності – 0,5 літра;
  • цукровий пісок – 2 ст. л;
  • сіль – 0,5 ч. л;
  • сода – 1 ч. л;
  • оцет – 1 ст. л;
  • олія соняшникова – 2 ст. л.

начинка:

  • ріпчаста цибуля – 2 великі головки;
  • печериці свіжі – 250 г;
  • куряче філе відварене або запечене – 200 г;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений – 0,5 ч. л (за смаком);
  • чебрець або базилік – 3 щіпки;
  • олія соняшникова – 3 ст. л;
  • сметана або майонез – 2-3 ст. л.

Як приготувати млинцеві мішечки з начинкою. рецепт

Збиваю яйця віночком поки суміш не стане однорідною, з легкої пінкою. Виливаю в злегка підігрітий кефір.

Перебалтиваю, об’єднуючи обидві суміші. Додаю цукор і сіль. Кількість цукру можна зменшити, але на мій смак злегка солодкуваті млинці і солона начинка відмінно ладнають між собою.

Вливаю соняшникову олію. Без нього млинчики НЕ будуть еластичними, тісто може залишитися вологим і при згортанні порветься. До того ж, масло позбавляє від необхідності під кожен млинець змащувати сковорідку.

Борошно просівають, підсипаю порціями, щоб не згустити надмірно тісто. Після кожної порції збиваю і перевіряю консистенцію. Його потрібно зробити трохи густіше, ніж зазвичай на млинці.

Соду гашу оцтом. Через півхвилини, коли реакція припиниться і сода перестане шипіти, вливаю в млинцеве тісто і відразу енергійно збиваю, об’єднуючи всі компоненти.

Густоту тесту показав на фото. Не зовсім рідке, погуще ніж для млинців на молоці, але і не таке щоб не розтікався по сковорідці. Залишаю «відпочити» і починаю готувати начинку для млинцевих мішечків.

Порада. Якщо тісто вийшло густим – розбавте водою або кефіром і залиште на 10-15 хвилин.

У мене була половинка запеченої курячої грудки. Якщо у вас немає готового м’яса, спочатку відваріть курку, а поки вона остигає, зробіть тісто і заготовку для начинки. Печериці нарізав невеликими шматочками, цибулю нашаткувати кубиком.

Порада. Всі продукти для начинки потрібно дрібно нарізати – буде зручніше і готувати, і є.

У сковороді розігріваю масло, пасерую цибулю до легкого рум’янцю. Додаю гриби, змішую з цибулею і тушу до випарювання соку.

Куряче філе ріжу дрібними кубиками (можна ще розділити на волокна, розім’явши виделкою), викладаю до грибів і цибулі. Перчу, солю до смаку. Прогріваю пару хвилин.

Додаю базилік, кладу майонез або сметану для соковитості. Можна влити півсклянки вершків – вони додадуть соковитість, своєрідний смак і добре загустіть начинку.

Порада. Якщо додаєте нежирну сметану, перш змішайте з половиною чайної ложки борошна. Інакше соус вийде дуже рідким і буде витікати з млинцевих мішечків.

Вимикаю вогонь, остуджують начинку. За консистенцією начинка з курки і грибів буде в’язкою, не сухий і не рідкою.

Поки остигає начинка, випікаю млинці. Сковороду добре розігріваю, змащую шматочком сала. Тісто розмішую, розливаю по денця тонким шаром, похитуючи сковороду щоб швидше розійшлося. Печу на вогні сильніше середнього приблизно хвилину, поки не з’являться дірочки.

Підколюю лопаткою, перевертаю. З іншого боку млинці смажаться швидше, потрібно тільки підрум’янити і відразу скидати на тарілку.

Готові млинці складаю стопкою, обов’язково накриваю – так вони будуть м’які, краєчки НЕ підсохнуть. Коли все будуть готові, починаю фарширувати. Кладу ложку начинки в центр млинця.

Краї піднімаю, збираю великими складками. Притримуючи однією рукою, другою обмотую місце защипа тонким пером зеленого лука. Зав’язую вузлик, фіксую вийшов мішечок.

Порада. Замість зеленої цибулі в якості зав’язок можна взяти сир кіскою. Розплести, нарізати і обв’язати.

Подавати млинцеві мішечки можна як гаряче блюдо або як закуску. Підігрівати раджу в мікрохвильовці або в духовці при середній температурі (сильний жар пересушить млинці).

Млинцеві мішечки з начинкою готові! Вони такі смачні і завжди різні! В начинку крім курки можна визначити будь-які овочі – картоплю, баклажани, кабачки, зробити м’ясну, фруктову. Готуйте на здоров’я! Ваш Плюшкін.