Новорічне печиво з передбаченнями

Ну що, друзі! День святителя Миколая Мирлікійського пройшов, тепер попереду – Новий рік і Різдво Христове! Ви вже почали підбирати рецепти і експериментувати з святковими стравами? ?? Я почала. Приєднуйтесь! ??

Пропоную вам приготувати новорічне / різдвяне печиво з жартівливими прогнозами! ?? Ця ідея зазвичай викликає схожі емоції що у дітей, що у дорослих! ?? Адже кожному хочеться сподіватися на Чудо і вірити, що попереду нас чекає щось дуже хороше, добре, світле! ??

Мій сьогоднішній рецепт можна використовувати як ідею, а тісто замісити по будь-якому іншому, коханому вами рецептом печива. У мене воно шоколадне, на сметані і вершковому маслі.

Форма теж може бути різною – сердечка (як у мене) або ж у вигляді кола (так навіть спеціальна формочка не знадобиться), квадрата, будь-який інший фігури. Головне, щоб було де зробити два отвори! ?? Їх я прорізала за допомогою звичайної коктейльної трубочки! ??

До речі, знадобиться ще папір (Бажано різних відтінків) і вузькі стрічки / бечёвочкі / шнурочки (Краще теж різні)! ?? Ну і … лінійка, олівець, ножиці.

Якщо у вас все це в наявності, а головне – є бажання порадувати своїх близьких і друзів, то можна починати! ??

Для тіста знадобляться наступні продукти:

  • сметана 20% – 150 г
  • вершкове масло – 80 г
  • яйця – 1 штука
  • борошно пшеничне в / с – 2 склянки
  • какао-порошок – 3 ст.л.
  • цукор – 3 ст.л.
  • сіль – 0,3 ч.л.

Приготування печива з передбаченнями:

Заміс тесту:

Просіяла борошно.

До неї додала інші сухі інгредієнти – сіль, цукор, какао.

Ретельно перемішала, виклала сметану і вершкове масло, заздалегідь вийняте з холодильника.

Вбила в тісто яйце.

Вимісити гладкий шар тіста.

Оброблення тіста та випікання:

Розкотила тісто на дошці, присипаної борошном. Товщина шару 0,5-0,7 см.

Вирізала формочкою сердечка.

Коктейльної трубочкою виконала по два наскрізних отвори в кожному сердечку.

Деко змастила олією, виклала печиво.

Випікала 12-15 хвилин 180-200’C. Більше не потрібно, інакше печиво буде жорстким.

Оформлення печива:

Зайнялася прогнозами 🙂 Нарізала квадратики з кольорового паперу. Спочатку виміряла сердечка – по максимуму в довжину і ширину у мене вийшло по 4-4,5 см. Такий же величини (4х4 см) зробила паперові заготовки.

Написала передбачення! 😉

Згорнула їх трубочкою. Напевно, більш рівні й гладкі рулончики вийшли б, якби накручувати папір на в’язальну спицю або тонку ручку пензлика для малювання. Але ця думка прийшла мені вже після.

Ну, а далі справа техніки;) Подала декоративні шпагатікі і стрічки через отвори так, щоб вільні кінці були на зовнішній стороні сердечка. Доклала рулончики і зав’язала бантиком! 😉

А тепер можна подавати частування в вазочках або розкладати по харчовим подаруночки! 😉

Розкажіть, а як ви готуєтеся до свят ?! 😉