Оригінальні салати з фісташками

Смачне і оригінальне виходить поєднання, якщо приготувати салат з фісташками і куркою. Різні інгредієнти при цьому можуть служити доповненням. Трохи фантазії, красива прикраса страви при подачі і святковий стіл поповнено ще одним повноцінним салатом, який порадує гостей.

салат Павутинка


Обов’язково гості оцінять ніжний і легкий салат Павутинка з фісташками. Щоб виправдати його назву і додати страві красивий вигляд, потрібно засипати вже готовий салат фісташками і вимальовувати павутинку, подібну справжньою.

склад

  • 300 г м’яса курки;
  • 2 огірка;
  • 2 томата;
  • 50 г сиру;
  • 3 яйця;
  • 200 г майонезу;
  • 2 щіпки солі.

Щодо трохи потрібно інгредієнтів, щоб приготувати салат Павутинка з фісташками, покроковий рецепт якого зовсім простий.

приготування

  1. Вимити овочі. Зварити і очистити яйця.
  2. Натерти сир, подрібнити горіхи.
  3. Всі компоненти нарізувати невеликим кубиком. З помідор злити зайвий сік.
  4. Викладати шарами в наступному порядку: куряче м’ясо, яйця, огірки і сир. Кожен шар Перемащуємо майонезом.
  5. Останній шар – томати. За рахунок соку просочиться весь салат. Намалювати грати майонезом і посипати подрібненими горіхами.

Якщо овочі посолити в салаті, то його потрібно швидко вживати, щоб не поплив. Адже через солі вони пустять більше соку. Можна попереджати гостей про те, що страва не солоне і кожен може за смаком досолити.

салат Куршевель


Одночасно ситний і легкий виходить салат Куршевель з фісташками.

склад

  • 200 г курячого філе;
  • 200 г сиру сулугуні;
  • 1 болгарський перець;
  • 80-100 г фісташок;
  • 1 ст.л. кокосової стружки;
  • майонез;
  • зелень;
  • салатні листя;
  • сіль і перець за смаком.

приготування

  1. Зняти з кісток м’ясо і зварити.
  2. Замість сулугуні можна використовувати Моцареллу. Тільки не твердий сир.
  3. Сир з м’ясом порізати кубиком.
  4. Очистити перець і порізати смужками, після перетворити їх в ромбики.
  5. Нарізати шматочками фісташки.
  6. Змішати всі компоненти в мисці і заправити майонезом.
  7. Викласти на блюдо листя салату, потім салат. Посипати стружкою і надати свіжості за допомогою зелені.

салат святковий


Святковий салат з курки з фісташками і виноградом виходить освіжаючим і приємним на смак.

склад

  • 500 г курячого філе;
  • 300 г великого винограду;
  • 100 г фісташок;
  • зелень;
  • майонез, перець і сіль за смаком.

приготування

  1. Обсмажити м’ясо з обох сторін на сухій сковороді. Коли охолоне, порізати на невеликі кубики.
  2. Очистити горішки і просушити на сковороді. Подрібнити.
  3. Дрібно порізати зелень. Можна використовувати петрушку кріп і зелена цибуля.
  4. Виноград порізати на 2 частини, дістати з кожної кісточки.
  5. Перемішати інгредієнти, заправити майонезом. Прикрашати гілочками зелені, виноградом і горіхами.

салат капустяний


Для особливого випадку на святковий стіл можна подати салат з фісташками і пекінською капустою. Його незвичайний і вишуканий смак підкорить смакові рецептори всіх гостей.

склад

  • 2 курячих філе;
  • 1 пекінська капуста;
  • 200 г винограду сорту Кіш-Міш;
  • салатні листя;
  • 50 г фісташок;
  • майонез або сметана;
  • сіль і перець за смаком.

приготування

  1. Обробити, промити і висушити філе. Нарізати смужками.
  2. На великому вогні обсмажити м’ясо, додавши рослинне масло. Довести до смаку в кінці смаження. Залишити остигати.
  3. Нарізати капусту.
  4. Вимити і висушити салатні листя.
  5. Помити виноград, нарізати навпіл. Вибрати кісточки.
  6. Змішати всі інгредієнти і заправити.

Подавати салат порційно на викладених попередньо листі салату. Посипати горішками. Вживати відразу після приготування.

Салат з морепродуктами


Готується салат з фісташками і креветками з додаванням різних додаткових компонентів. Креветки готуються при цьому вельми незвичайним способом.

склад

  • 500 г креветок;
  • 1 помідор;
  • 2 Пуч. зеленого салату;
  • 2 авокадо;
  • 300 г твердого сиру;
  • 100 г фісташок;
  • кріп і петрушка по полпучка;
  • рослинна олія;
  • 3 зуб. часнику;
  • сіль за смаком.

приготування

  1. У сковороді на рослинному маслі обсмажити до золотистого відтінку часник. Дістати з сковороди. Масло при цьому просочилося його ароматом.
  2. Викласти на сковороду креветки. Смажимо близько 5 хвилин, помішуючи. Дістати і остудити.
  3. На блюдо викладати листя салату, нарізані тонкими шматками томати. Зверху аналогічної нарізкою авокадо. Після тертий сир і грейпфрут кубиком.
  4. Потім викласти зелень і смажені креветки.

Заправити олією. Засипати подрібненими фісташками. Прикрасити зеленню.

Так можна готувати оригінальні і вишукані салати з фісташками, рецепти удосконалюючи самостійно шляхом додавання нових інгредієнтів. Не варто забувати і про поживні властивості горіхів, особливо в поєднанні з іншими корисними компонентами.