Овочеві салати з опеньками: легко й ситно

Гриби – один з найкращих продуктів, з яких можна зробити безліч надзвичайно смачних і неймовірно корисних страв. З них можна варити суп, запікати з м’ясом і овочами, робити цікаві закуски для святкового столу і готувати безліч різних варіантів випічки. Особливим делікатесом вважаються мариновані гриби. Велику роль відіграє приємний пряний аромат, тому їх так часто використовують в салатах. Овочеві салати з опеньками обов’язково припадуть до смаку всій родині, навіть дітям. Як доповнення до таких страв можуть використовуватися м’ясні та сирні нарізки. Маючи в запасі кілька баночок маринованих грибів, кожен раз можна дивувати домочадців чимось дійсно смачним.

З маринованих опеньків і корейської моркви

Незважаючи на просте приготування, салат можна назвати справжньою загадкою. Спробувавши це блюдо вперше, не кожен гурман відразу визначить, що входить до його складу.

Щоб приготувати салат з маринованими опеньками і морквою, знадобляться:

  • м’ясо птиці (600 г);
  • морква по-корейськи (250 г);
  • гриби (400 г);
  • масло (200 мл);
  • оцет (10 мл);
  • цибуля;
  • перець;
  • сіль.

Філе курки необхідно промити і нарізати на довгі тонкі смужки. Після чого взяти сковороду, влити в неї 200 мл рослинного масла і нагріти його до закипання. У неглибоку миску або каструлю перекласти філе і залити олією. Використовувану ємність необхідно накрити кришкою, попередньо додавши сіль і перець за смаком, а також порізаний тонкими пластинами ріпчасту цибулю і оцет. М’ясо залишають маринуватися в проміжку від 1 до 5 годин. Якщо є можливість, філе можна залишити в такому вигляді на всю ніч, попередньо забравши в холодильник.

У тому випадку, якщо корейську моркву з яких-небудь причин придбати не вдалося, її цілком можна зробити самостійно в домашніх умовах. Для цього знадобиться 0,5 кг очищеної і вимитої моркви. Її необхідно натерти на спеціальній тертці, яку легко придбати в будь-якому господарському магазині.

У натерту моркву додають часник (4 головки), сіль, оцет, коріандр мелений, 5 г цукру і 100 г рослинного масла. Корейська салат буде готовий до вживання буквально через кілька годин. Щоб він промаринуватися більш ретельно, потрібно залишити його на цілу добу.

У салатниці з’єднують моркву, курятину з цибулею і гриби. Завдяки соковитості всіх інгредієнтів салат в додаткової заправці не потребує.

З маринованими лісовими грибами і огірочками

На приготування цієї страви піде не більше півгодини, а домочадці неодмінно залишаться в захваті. Цей салат – один з найпростіших варіантів, ніж можна нагодувати гостей під час дружніх посиденьок.

Щоб приготувати салат з опеньками і огірками, господині знадобляться:

  • мариновані корнішони (штук 10-15, в залежності від розміру);
  • гриби (півлітрова банка);
  • ріпчаста цибуля (2 шт.);
  • картопля (6 шт.);
  • масло.

Картопля необхідно ретельно промити і відварити в шкірці. Поки він остигає, огірки нарізають тоненькими кружальцями, а цибулю – тонкими кільцями. Коли картопля охолоне, його очищають і нарізають кубиками. В одній салатниці змішують всі інгредієнти, в тому числі картоплю з опеньками. В якості маринаду використовують рослинне масло. Спеції додаються за смаком.

Рецепт салату з грибами і картоплею

Ця страва ідеально підійде для тих, хто не любить складні рецепти. Салат готується швидко, при цьому він дуже ситний і смачний. Для дружніх посиденьок він сильно простий, а ось для домашньої вечері або обіду підійде в самий раз.

Для приготування салату з опеньками і картоплею будуть потрібні:

  • картопля (3 бульби);
  • цибулина;
  • спеції;
  • оцет (3 ст. л.);
  • цукор (2 г);
  • рослинне масло (2 ст. л.);
  • часник (1 зубчик).
  • опеньки (200 г).

Картопля необхідно ретельно промити і зварити, не очищаючи від шкірки. Поки картопля вариться, цибулю очищають і рубають тонкими півкільцями, після чого його необхідно обдати окропом і замаринувати. Для приготування маринаду змішують оцет, цукор і воду. Лук тримають в маринаді не більше чверті години. Після чого віджимають і викладають в салатницю.

Варену картоплю ріжуть кубиками і додають до цибулі. Сюди ж перекладають гриби.

Для приготування маринаду необхідно дрібно нарізати часник або пропустити його через прес, після чого залити рослинним маслом і дати настоятися близько 10 хвилин.

Всі інгредієнти перемішують і додають заправку. Сіль і перець додають за смаком. В якості альтернативи замість цибулі можна використовувати шпинат.

Незвичайний салат з опеньки і квасолі

Поєднання квасолі з маринованими грибами дає вельми незвичайний смак. А інші використовувані інгредієнти тільки посилять його.

Відповідно до рецептом салату з опеньками і квасолею господині будуть потрібні:

  • морквина (2 шт.);
  • гриби (1 банка);
  • цибулина;
  • шинка (300 г);
  • сир (100 г);
  • майонез;
  • зелень;
  • квасоля;
  • спеції.

Для початку необхідно нарізати шинку соломкою. Сир натерти на дрібній тертці (як альтернатива можна порізати його кубиками). У салатницю викласти сир і шинку, гриби і зелень. Потім почистити цибулину і порізати її півкільцями.

Морквину також необхідно очистити і подрібнити на крупній тертці. Овочі обсмажують на вогні, поки цибуля не стане прозорим. Всі компоненти змішують і поливають майонезом. Спеції додають за смаком. Зверху блюдо посипають зеленню. Подають на стіл охолодженим.

Також цей салат можна приготувати і трохи інакше. Необхідні інгредієнти:

  • опеньки (невелика банку);
  • помідор;
  • мариновані огірки (2 шт.);
  • сир (100 г);
  • пачка сухариків;
  • квасоля (банку);
  • майонез;
  • цибулина.

Овочі промивають і дрібно нарізають. Сир труть на тертці. В одній посудині змішують всі інгредієнти з маринованими опеньками. Для заправки використовують майонез. Перед подачею на стіл в кожну порцію додають сухарики.

Салатик з грибочків, спаржі і курчати

Існують різні варіанти салату з грибами яйцем. Цей ідеально підійде для тих, хто хоче урізноманітнити свій раціон чимось незвичайним.

Для його приготування знадобляться:

  • філе (400 г);
  • опеньки (100 г);
  • спаржа (100 г);
  • картоплина;
  • кабачок;
  • яйця курячі (4 шт.);
  • артишоки (3 шт.);
  • масло вершкове (100 г);
  • оцет бальзамічний (30 мл);
  • лимонний сік;
  • спеції.

Для початку необхідно розрізати філе курчати на тонкі смужки і обсмажити з додаванням вершкового масла. Всі овочі, крім маринованих опеньків, слід приготувати в пароварці. Після того як вони охолонуть, їх дрібно нарізають. Яйця (3 шт.) Відварити і нарізати соломкою. Змішавши всі інгредієнти, залити їх голландським соусом.

Голландський соус легко приготувати в домашніх умовах. Для цього оцет і сік лимона доводять до кипіння. Після чого акуратно вводять жовток, попередньо знявши соус з вогню. Коли він охолоне, необхідно додати невелику скибочку вершкового масла.

Також існує велика кількість салатів, які подають на стіл теплими. Зверху кожен з них можна прикрасити дрібно нарізаною зеленню – петрушкою, кропом або цибулею. Якщо салат готується з яйцем, зверху його буде цілком доречно прикрасити цим інгредієнтом. Те ж саме стосується і будь-яких різновидів сирів. Допускається прикрашати страви салатним або капустяним листям за умови поділу на невеликі порційні частини.