Паста з соусом болоньєзе класичний рецепт приготування з фото

Сьогодні ми відкриємо закулісся італійської кухні. Який домашній рецепт першим приходить вам на думку, коли ви чуєте про Італію? Багато хто погодиться зі мною, що візитною карткою цієї країни є паста, а ідеально відповідним супутником для цієї страви – соус болоньєзе. Цей м’ясний соус родом з Болоньї, провінції на півночі Італії, завдяки чому він і придбав своє характерну назву. Існує офіційно рекомендований рецепт приготування соусу болоньєзе, однак він має властивість видозмінюватися залежно від регіонів, де мав можливість прижитися. Наприклад, паста з соусом болоньєзе класичний рецепт приготування з фото, обійдемося без панчетти, червоного вина і молока, зате поекспериментуємо зі спеціями і свіжою зеленню. Приймайте новий, безсумнівно покращений варіант пасти з соусом болоньєзе!

Інгредієнти для приготування пасти з соусом болоньєзе

Паста (спагеті) 250 г
Фарш (яловичий) 250 г
морква 1 шт
помідори 3 шт
Томат-паста 3-4 ст. л.
Цибуля ріпчаста 1 шт
Оливкова олія 50 г
сир твердий 50-100 г
Борошно пшеничне 0,5 ст. л.
часник 2-3 зубчики
базилік сушений 0,5 ч. Л.
петрушка сушена 0,5 ч. Л.
Перець чорний щіпка
сіль за смаком
Вода питна 0,5 склянки

Покрокове приготування пасти з соусом болоньєзе

  1. Моркву чистимо і тремо на крупній тертці.
  2. Лук очищаємо і нарізаємо на дрібні кубики.
  3. Обжаріааем цибулю і моркву на сковорідці з оливковою олією.
  4. У сковорідку з цибулею і морквою кладемо фарш, солимо і добре перемішуємо. Тушкуємо фарш з овочами приблизно 10 -15 хвилин до готовності.
  5. Помідори поміщаємо в окріп на кілька хвилин, щоб зняти шкірку.
  6. Очищені помідори трьом на крупній тертці.
  7. У ємність з помідорами додаємо томат, сушені базилік і петрушку.
  8. Отриману суміш солимо, додаємо півсклянки води і добре перемішуємо.
  9. Виливаємо соус в сковорідку з м’ясом і тушкуємо із закритою кришкою 5 хвилин на повільному вогні.
  10. Часник чистимо, подрібнюємо і додаємо до м’яса. Продовжуємо тушкувати ще 3-4 хвилини і знімаємо сковорідку з вогню.
  11. Відварюємо макарони в підсоленій воді.
  12. Коли макарони будуть готові, воду зливаємо і додаємо трохи оливкової олії, щоб макарони НЕ злиплися.
  13. Твердий сир тремо на середній тертці.

При подачі на стіл на блюдо викладаємо спагетті, зверху соус і все присипаємо тертим сиром. Можна прикрасити зеленню. Смачного!