Пісні млинці на мінеральній воді

Пісні млинці на мінеральній воді – відмінний варіант смачної випічки до чаю, кави і не тільки! ?? Адже можна зробити солодкий варіант млинців, а можна – солоний. Першим варіантом я віддаю перевагу рідко. Так склалося, що в моїй родині фаворити – несолодкі млинці. Їх точно так же можна подати до будь-якого напою, а можна використовувати і як закусочний варіант. Можна додати різні спеції, наприклад, паприку, універсальну приправу, куркуму, як в млинці на білках.

Але сьогодні пісний варіант! Тому інгредієнти підуть в хід найдоступніші – борошно, сіль, рослинне масло і … газована мінеральна вода. Саме вона – наша головна героїня сьогодні! ??

Взагалі, мінералка – чудова річ. На ній можна стільки всього придумати! І я обов’язково поділюся з вами рецептами випічки з її участю. А поки можна подивитися фоторецепт млинців на кефірі і мінеральній воді і ще три варіанти млинчиків з нею в складі (в цьому ж рецепті).

Ну, а зараз продовження серії пісної випічки – докладна розповідь про те, як приготувати смачні пісні млинці ??

Необхідні продукти:

  • мінеральна газована вода – 550 мл
  • сіль – 1 ч.л.
  • цукор – за смаком (я не додавала)
  • соняшникова олія – ??6 ст.л.
  • пшеничне борошно в / с – 2 склянки *
  • *1 стакан = 200 мл рідини = 125 г борошна

Заміс тесту:

У газованої мінеральної води розвела сіль до розчинення (до моменту приготування мінералку не слід залишати відкритою, інакше частина газу випарується завчасно).
Якщо ви хочете спекти солодкі млинці, додайте на цьому ж етапі цукор – 2-4 столові ложки за смаком.

Просіяла до мінералці борошно.

Збила електричним віночком до однорідності.
Накрила кришкою тісто і залишила на 30 хвилин.

Підігріла (!) В ковшике соняшникову олію. У мене було в наявності лише рафінована, тому в цей раз взяла його, а можна скористатися і запашним. Влила в даний за півгодини тісто.

Збивала, не перестаючи, протягом двох хвилин. Готово!

Тепер добре розігріла сковороду, влила на неї масло, прогрілася його і рівномірно розподілила. Вилила трохи більше половини ковшика тесту, щоб млинці були товстими (орієнтуйтеся по діаметру своєї сковороди).

Випікала самим стандартним чином – з двох сторін до приємного рум’янцю! 😉

Смачні пісні млинці готові! 😉 Можна подати їх з чаєм, кавою, какао, компотом, киселем, соком, морсом. Можна з будь-яким соусом. Або як хлібобулочного виробу до овочів або першої страви! Вибирайте будь-який вподобаний вам варіант))