Пісочний пиріг з маком і абрикосами рецепт з фото в домашніх умовах

Пиріг з маковою начинкою і абрикосами виходить надзвичайно смачним і ароматним. Пісочного тіста в ньому зовсім небагато – лише тонкий шар внизу і сіточка тесту зверху, тому основний акцент в цьому пирозі робиться на саму начинку. Макова начинка у мене здобна, готується на молоці, а ось абрикоси можна використовувати як свіжі, так і консервовані. З замороженими абрикосами теж можна готувати, але тоді необхідно додати до них цукор, інакше вони будуть давати кислинку. Можу гарантувати, що вам і вашим домочадцям обов’язково сподобається рецепт приготування пісочного пирога з маком і абрикосами.

Інгредієнти для приготування пісочного пирога

Для тесту
Вершкове масло 125 г
борошно 225 г
сметана 2 ст. л.
розпушувач 1 ч. Л.
Цукрова пудра 1 ч. Л.
Цукрова пудра 40 г
сіль щіпка
Для начинки
Мак 200 г
молоко 200 г
Вершкове масло 25 г
цукор 75 г
борошно 40 г
білок яєчний 1 шт
розпушувач 0,5 ч. Л.
Ванільний цукор 1 пакетик
абрикоси 300-400 г

Приготування покрокове пісочного пирога

  1. Змішайте в мисці всі сухі інгредієнти для тіста – розпушувач, борошно, сіль і цукрову пудру, перемішайте.
  2. Додайте до сухої суміші порізане на шматочки або натерте вершкове масло і гарненько розмішайте, скористайтеся виделкою або рукою.
  3. Додайте сметану і замісіть тісто. Скачайте його в кулю, накрийте рушником і поставте в холодильник на півгодини.
  4. Для приготування начинки, залийте мак молоком і доведіть до кипіння, весь час помішуючи. Коли молоко в каструльці впоратися, додайте цукор і вершкове масло. Вимкніть вогонь і остудіть мак.
  5. Додайте в мак ванілін, розпушувач і збитий білок.
  6. Розкачайте з тіста пласт відповідно до форми для випічки, але, щоб вийшли бортики як на фотографії. Товщина шару повинна бути десь 1 см. Викладіть його в форму, зробіть проколи вилкою. Не забудьте відкласти шматок тіста для верху.
  7. Викладіть підготовлену макову начинку на шар тіста.
  8. Тепер викладіть в один шар абрикоси, посипте їх цукром.
  9. Прикрасьте верх пирога смужками з тіста у вигляді сіточки. Змастіть їх збитим яйцем або залишилися жовтком від макової начинки і посипте цукром.
  10. Випікайте пиріг у духовці при 180-190 градусів приблизно 40-45 хвилин.
  11. Коли пиріг охолоне, наріжте його на порційні шматочки.

Подавайте пиріг з чаєм, кавою або молоком. Такий смачний пиріг – справжні ласощі для ласунів. Смачного!