Пончики в духовці рецепт приготування з фото крок за кроком

Ще з давніх-давен це кондитерський виріб завоювало серця людства. Хоча класичний рецепт передбачає виготовлення пампушок з дірочкою всередині у фритюрі з великою кількістю масла, ми дізнаємося, як приготувати пончики в духовці рецепт з фото крок за кроком у цьому нам і допоможе. Така форма «бублика» у даного кондитерського твору неспроста. Вона придумана була з тією метою, щоб після вилучення з розпеченого масла, пончик було зручно нанизати на стрижень. Так зайвий жир стікав, а потім пончик упаковувався в пакет або серветку і вирушав своєму покупцеві.

У різних країнах пончики рецепт має деякі відмінності. Так в Японії він є кулька з пишного тіста з начинкою всередині. А в Америці навіть відзначають національний день пончика з дірочкою посередині і помадкою поверх нього. Але, зараз не про це. Пишечки в духовці вийдуть такими ж повітряними і ароматними, тільки корисніше. Прекрасним доповненням нашим пончикам послужить карамельна глазур.

Інгредієнти пончиків в духовці

яблуко 3 шт
Борошно пшеничне 300 г
яйця курячі 2 шт.
цукор 200 г
розпушувач 5 г
кориця 2 г
цукор ванільний 8 г
Олія соняшникова 120 мл
сіль 5 г

Пончики спосіб приготування покроково з фото

  1. У ємність просіяти борошно.
  2. Додати в неї розпушувач, сіль і корицю.
  3. Ретельно перемішати.
  4. В окремій мисці збити яйця з цукром.
  5. У яєчну суміш додати олію соняшникову та ванільний цукор.
  6. У борошняної суміші зробити посередині порожнечу, в яку потрібно влити яєчну суміш.
  7. Вимісити ложкою тісто.
  8. Очистити яблука від шкірки і від серцевин.
  9. Перетерти на тертці або в блендері до консистенції пюре.
  10. Зайвий сік видалити, віджавши пюре через марлю.
  11. Додати пюре яблучне в тісто і перемішати.
  12. На пергаментному папері намалювати шаблони у вигляді гуртків для майбутніх пончиків.
  13. Перевернути пергамент.
  14. Помістити тісто в кондитерський шприц і видавити тісто уздовж кружечків на пергаменті.
  15. Розігріти духовку до 180 ° С.
  16. Запікати пончики 20 хвилин.

Завдяки цим рецептом пончиків в домашніх умовах Ви вмить зможете побалувати свою сім’ю корисними солодощами. Готові пончики Ви можете посипати пудрою або занурити кожен з них в карамельний соус. Зараз я розповім, як він готується.

Карамельний соус спосіб приготування

  1. У 250 г цукру додати 40 мл води.
  2. Перемішати.
  3. Проварити на водяній бані до золотистого кольору.
  4. В окремій каструльці потрібно підігріти вершки 33% жирності з 50 г вершкового масла.
  5. Безперервно помішуючи, додавати поступово підігріті вершки в золотисту карамель.
  6. Перемішати.
  7. Занурювати пончик за пончиком.

Викладайте пончики на великі тарілки або розноси. Приємного чаювання!