Повидло з яблук на зиму в домашніх умовах

Незважаючи на великий вибір продуктів в супермаркетах, періодично всім нам хочеться домашнього повидла з яблук, для багатьох це смак дитинства. Але щоб домогтися «смаку дитинства» від повидла, найкраще брати яблука зі свого городу, якщо свого саду немає, то купуйте на ринку місцеві яблука, так як в них немає ніякої хімії. При покупці привізних яблук, зі всякою хімією, ви ризикуєте зіпсувати смак варення, до того ж воно може не простояти потрібної кількості часу, так як зазвичай заготовки з’їдаються в зимовий період часу.

Повидло готується трохи довше, ніж яблучне варення «п’ятихвилинка», але все-таки результат того вартий.

Класичний рецепт повидла з яблук

Буде потрібно:

  • 1 кг яблук (сорт будь-який, тільки не привізні)
  • 1 кг цукру
  • 1 стакан води

приготування

  1. Свіжі фрукти очищаємо від пошкоджень, якщо такі є, вирізаємо серцевину, добре промиваємо в теплій воді. Якщо залишиться бруд або пошкодження, то повидло може зіпсуватися, будьте уважні.
  2. Чисті яблука нарізаємо маленькими шматочками і укладаємо в посуд. Краще не заготовлювати відразу велику кількість варення, зробіть кілька «заходів» по ??парі кілограм яблук, якщо ви хочете зробити великі запаси. Так вам буде простіше і повидло НЕ пригорить, і яблука не втратять свої вітаміни.
  3. Нарізані яблука заливаємо водою і ставимо на повільний вогонь, варимо близько півгодини, поки шматочки не розм’якнуть, весь час помішувати.
  4. Коли шматочки яблук розм’якли, робимо з них пюре. Мнемо плоди до каші, якщо сорт яблук твердий можна використовувати друшляк або навіть м’ясорубку, що вам буде зручніше.
  5. До того, що вийшло, додаємо цукор, і знову відправляємо на вогонь. Тримаємо повидло на повільному вогні, при цьому весь час помішувати, так як може підгоріти. Коли воно досягло потрібної консистенції, знімаємо з вогню. Якщо є сумніви з приводу готовності – капніть повидло на тарілочку, якщо воно не розтікається, то готово, можна розливати по банках.
  6. Розкладаємо повидло в заздалегідь простерилізовані скляні банки і закочує їх кришкою. Перевіряємо щільність, з кришки не повинно капати, загортаємо банки зі «смаком дитинства» в теплу ковдру і залишаємо, поки не охолонуть.

З таким повидлом можна пекти пиріжки, пироги, млинці і т. Д. Можна їсти просто в прикуску до чаю зі свіжим хлібом.

Яблучне повидло в духовці

Цей рецепт для тих, хто любить повидло-мармелад.

Буде потрібно:

  • 1,5 кілограма яблук
  • 700-900 гр. цукру (за смаком і залежить від сорту яблук)
  • 100 – 150 мл води

приготування

  1. Очищаємо яблука, нарізаємо маленькими шматочками, заливаємо водою і відправляємо в духовку, поки яблука не стануть м’якими.
  2. Як тільки вони дійшли до м’якого стану, зливаємо воду і подрібнюємо блендером або через м’ясорубку, можна і виделкою, якщо вже зовсім м’які, залежить від сорту і як дрібно нарізали.
  3. До пюре додаємо цукор і відправляємо в духовку при 200 градусах, коли повидло закипає, зменшуємо вогонь до 50 градусів і залишаємо на 3 години, готовність можна перевірити по консистенції або красивому золотистому відтінку.
  4. Після чого розсипаємо повидло по чистим сухим банкам, закочує і загортаємо їх у теплу ковдру до повного охолодження.

Повидло з яблук в мультиварці

Так як прогрес не стоїть на місці, зараз повидло можна приготувати і сучасним способом в мультиварці, є моделі, в яких передбачена така програма – для заготовки повидла. Пропонуємо спробувати приготувати повидло в мультиварці на нашу рецептом, для не потрібно програм.

Буде потрібно:

  • 1 кг яблук
  • 500 гр. цукру
  • 1/3 склянки води
  • за бажанням половина лимона для пікантності смаку.

приготування

  1. Очищаємо і дрібно ріжемо яблука.
  2. Завантажуємо фруктову суміш в мультиварку і додаємо воду, вибираємо режим випічки і доводимо яблука до м’якої консистенції.
  3. Подрібнюємо фрукти виделкою або блендером, додаємо до пюре цукор і сік лимона, якщо є бажання.
  4. Закриваємо мультиварку і на тому ж режимі млоїмо повидло близько години. Після закінчення часу, перевіряємо наскільки повидло готове.
  5. У теплому вигляді розподіляємо повидло по стерилізованих скляних банках, вкутуємо в теплий плед до повного охолодження.

Процес приготування яблучного повидла, як бачите, практично один і той же, змінюється лише спосіб – газова плита, духовка або мультиварка, кому і де більше зручно, вибирайте самі.