Рагу з курки з стручкової квасолею рецепт приготування в домашніх умовах

Рагу вважається одним з найбільш вітамінних і корисних страв, адже в ньому є багато овочів. А в разі, якщо в рагу додається ще й м’ясо, тоді страва виходить ще більш ситним, що є дуже важливим, коли треба нагодувати чоловіка або просто зарядитися багатою білком їжею. Описаний нами рецепт приготування рагу з курки і стручкової квасолі можна назвати низькокалорійним, так як в ньому використовується дієтична куряча грудка, а також корисна і смачна стручкова квасоля, помідори, кабачок і моркву. Можна звичайно приготувати цю страву з замороженої суміші овочів, але так зараз почався сезон овочів, найкраще придбати в магазині для цієї мети свіжі продукти. Отже, давайте розглянемо покроково, як приготувати овочеве рагу з курячим філе.

Інгредієнти для приготування рагу з курки і стручкової квасолі

Квасоля стручкова 600 г
Куряче філе 300 г
морква 2 шт
кабачок 1 шт
часник 2 зубчики
помідори 1 шт
зелень за смаком
сіль за смаком
перець за смаком

Приготування покрокове з фото рагу з курки і стручкової квасолі

  1. Очистіть і вимийте моркву, наріжте її кубиками.
  2. Вимийте кабачок і також наріжте його кубиками.
  3. Очистіть цибулину і часник, дрібно нарубати.
  4. Вимийте помідор, він повинен бути великий, або візьміть два помідора, наріжте його кубиками.
  5. Очистіть стручкову квасолю і наріжте її на шматочки 4-5 см.
  6. Вимийте курячу грудку, обсушити і наріжте на маленькі шматочки.
  7. Обсмажте шматочки грудинки на антипригарной сковороді, якщо її у вас немає, тоді обсмажте в невеликій кількості рослинного масла. Робіть це протягом 6-8 хвилин.
  8. Додайте до м’яса цибулю і часник і обсмажте все разом протягом двох хвилин.
  9. Тепер додайте моркву і також обсмажте протягом двох хвилин.
  10. Потім додайте в сковороду, нарізану стручкову квасолю, кабачок і помідор, обсмажте пару хвилин, а потім налийте трохи води, грам 50, посоліть, поперчіть і тушкуйте овочі з м’ясом ще хвилин 5-10 до готовності.

Посипте приготоване рагу дрібно нарубаної зеленню петрушки або кропу. Подавайте це блюдо на обід в гарячому вигляді. Смачного!