Рецепт дерунів з коренеплодів з беконом і журавлиною

Raggmunkar (хрусткі деруни) з солоним беконом і кислуватою журавлиною – це класичний шведський обід. Рецепт розрахований на 4 порції і не вимагає складних інгредієнтів.

Деруни з коренеплодів з беконом і журавлиною

Список інгредієнтів:

  • 120 г борошна без дріжджових добавок
  • 420 мл свіжого молока
  • 6 г солі
  • одне яйце
  • по 400 г картоплі і моркви масло для смаження
  • журавлинний джем
  • смажений бекон

Процес приготування

Збиваємо борошно і сіль з половиною молока. Додаємо молоко, що залишилося, продовжуємо ретельно збивати. Закінчуємо збивати лише тоді коли вся маса буде без грудочок і однорідною. Додаємо яйце і знову збиваємо.

Очищаємо і протираємо на крупній тертці картопля і морква. Вичавлюємо зайву рідину через сито. Додаємо терту картоплю і моркву в тісто і добре перемішуємо. Підсмажуємо деруни в маслі на не великому вогні до світло-золотистого кольору з обох сторін.

Подаємо з беконом і журавлиною.

Порада

Якщо хочете зробити журавлинний джем самостійно, просто проваріть 1 кілограм очищеної журавлини в 200 мілілітрах води близько 9-11 хвилин. Зніміть піну і додайте 500 грам білого цукру. Перемішуйте, поки цукор повністю не розчиниться. Розлийте джем в чисті теплі скляні банки і накрийте кришкою. У холодильнику джем може зберігатися кілька місяців.