Рецепт млинцевого торта з ягідним соусом із млинців на вершках

Всім привіт. Сьогодні я поділюся з вами рецептом млинців на вершках. Млинці за цим рецептом виходять дуже ніжними на смак, вони так і таять у роті.

Не лякайтеся, вершки потрібні не 30%, так що знайти їх ви зможете в будь-якому магазині (не знаю як у вас, а у мене це одвічна проблема). Випікаються вони дуже швидко, і виходять з самого першого млинця. Так що, відома приказка «перший млинець грудкою», явно не про них.

Як приготувати млинці в домашніх умовах.

Складові:

  1. 100 гр. борошна
  2. 4 яйця
  3. 300 мл. вершків 20%
  4. 30 гр. вершкового масла
  5. 70 гр. цукру
  6. дрібка солі

приготування:

Просіяти в миску борошно.

Додати туди вершки, цукор, сіль і яйця.

Все добре перемішати так, щоб не залишилося грудочок.

Розтоплюємо наше вершкове масло в мікрохвильовці.

Трохи його охолоджуємо і додаємо до решти інгредієнтів.

Все перемішуємо.

Накриваємо нашу миску плівкою і прибираємо в холодильник мінімум на годину.

Після того, як тісто настоялося, приступаємо до випікання наших млинців.

Я змащую сковорідку краплею олії перед приготуванням першого млинця. Далі печу інші млинці вже без масла.

Найголовніше правило у випічці млинців – це розпечена сковорідка. І ще – правильний режим температури: у мене 6 поділів на плиті, я завжди смажу млинці на 4 розподілі.

Обсмажуємо наші млинчики з двох сторін.

Ось які тоненькі і красиві млинці виходять. З даної кількості тесту у мене вийшло 15 млинців.

Їх цілком можна вже подавати на стіл зі сметаною, варенням або згущеним молоком, але я вирішила приготувати млинцевий торт.

В якості крему можна взяти будь-який, який вам більше до душі. У мене є кілька рецептів кремів в блозі, сюди цілком підійде класичний заварний крем, шоколадний заварний, крем Пломбір і навіть крем-чіз, якщо ви його любите, тут цілком доречний.

Я ж захотіла на цей раз приготувати млинцевий торт з сметанно-сирним кремом. Всі номери клікабельні, можна подивитися рецепт покроково в цих статтях.

Збираємо наш торт. Промазуючи кожен млинець обраним кремом. Кількості крему з моєї статті якраз вистачило на весь торт.

Останній млинець вже не покриваємо кремом. Зверху у нас буде дуже смачний ягідний соус.

Як приготувати ягідний соус для торта із млинців в домашніх умовах.

Для цього беремо будь-яку ягоду, в моєму випадку – заморожена полуниця. Її треба попередньо розморозити. Для соусу нам знадобиться.

  1. 400 гр. ягід (у мене було майже 500)
  2. 50−100 гр. цукру (орієнтуйтеся на смак)
  3. 1 ст. л. крохмалю
  4. 1 ст. л. лимонного соку

приготування:

Розморожені ягоди пробити блендером.

Викласти в каструлю, додати цукор (його кількість залежить від кислоти обраних вами ягід), лимонний сік. Довести до кипіння постійно помішуючи.

Крохмаль розвести в 1 ст. л. води і влити в ягідну масу. Варити до загустіння, постійно помішуючи.

Готовий соус остудити до кімнатної температури. Процідити через сито, якщо хочете позбутися від кісточок.

Отриману масу прибрати в холодильник. Поливати їм торт треба тільки на добре охолоджені коржі.

Ось який тортик з млинців у мене вийшов.

Смачні солодкі млинці, з ніжним кремом і яскравим полуничним соусом. Впевнена – цей десерт вам сподобається.

А в наступній статті розповім базовий рецепт млинців на молоці. НЕ пропустіть.

Смачного.