Рецепт шоколадного крему для прошарку і начинки в бісквітні торти, капкейкі і трайфл в домашніх умовах з фото крок за кроком

Всім привіт. Як і обіцяла, додаю новий крем в вашу скарбничку рецептів. Він прекрасно підходить для прослаіванія бісквітних тортів, начинений капкейков або для десертів в стаканчику-трайфл.

Якщо ви такий же шокоголіков, як і я, то вам цей крем точно сподобається. Він прекрасно поєднується з будь-якими шоколадними бісквітами і горішками в прошарку, тобто це ідеальний варіант для торта типу Снікерс. Якщо вам не до душі крем варена згущене молоко з маслом, то цей варіант ваша паличка-виручалочка.

Найбільший його плюс в тому, що до складу входять вершки жирністю 10−20%. Тобто, даний крем цілком доступний для жителів багатьох населених пунктів нашої неосяжної батьківщини. Якщо ви теж в пошуку кремів без дорогущих вершків від 30%, то вам сюди)

Як зробити крем для прошарку бісквітних тортів простий рецепт з фотографіями покроково в домашніх умовах.

Складові:

  1. вершки 10% – 150 грам
  2. темний шоколад – 260 грам
  3. вершкове масло кімнатної температури – 150 грам
  4. варена згущене молоко – 300−380 грам

приготування:

У миску виливаємо вершки і висипаємо туди шматочки шоколаду.

Споруджуємо водяну баню. Ставимо каструлю на вогонь з невеликою кількістю водички, як тільки вода там закипить зверху ставимо миску з нашим шоколадом.

Весь час помішуючи, чекаємо поки шоколад повністю розійдеться.

Спочатку він буде трохи комковаться.

Потім, вийде емульсія. Будьте обережні, не перегрів шоколад, весь час активно помішуйте силіконової лопаткою.

Як тільки суміш стала однорідною – прибираємо миску з лазні. Можна пробити масу занурювальним блендером для більшої однорідності. Поки ця маса остигає, займемося іншими інгредієнтами.

Масло вершкове 82,5% жирності кімнатної температури поміщаємо в діжу міксера і збиваємо на високій швидкості протягом хвилин 5−7 до побіління і збільшення в об’ємі.

Далі, не припиняючи збивати додаємо до масла по одній ложці варену згущенку. Згущене молоко повинна бути хорошої якості, без рослинних жирів і обов’язково кімнатної температури. Я рекомендую Вологодську або Рогачов.

Таким чином збиваємо весь наш крем.

Потім, туди ж потроху додаємо остигнула! шоколадну масу. І збиваємо все до пишності, буквально хвилини 3.

Все, крем готовий! Його можна процідити через сито, щоб прибрати бульбашки.

Відправляємо його в холодильник, як мінімум годинки на 2, а краще на ніч. За цей час він стане дуже густим, в ньому буквально «ложа варто».

Якщо вам треба цим кремом начинити капкейкі, то його можна використовувати і відразу. В принципі, для трайфл я робила теж відразу, не чекала поки крем загусне.

Так що, час витримуємо тільки для начинки в торт.

Ось, що у мене вийшло в результаті.

Це дуже смачно, ідеально поєднується з шоколадним бісквітом і горішками.

Усередині моїх трайфл сховався шоколадний бісквіт Темний Ларрі (рецепт активний по посиланню), крем Тоффи і горішки.

Замість темного шоколаду можна додати молочний, але тоді згущеного молока доведеться брати набагато менше, інакше крем буде дуже нудотним. Солодкість регулюйте на свій смак.

Замість вершків 10% можна брати і інший відсоток, тоді вершків можна додавати більше (наприклад з 33% можна додати і все 250 грам). Відразу зазначу, цей крем для верхнього покриття не підійде, якщо він зроблений на 10−20% вершках, він може «поплисти». А ось з 33% вершками він відмінно впорається з цією функцією.

Даної кількості крему вистачить для прошарку торта в 20−21 діаметрі. Для тортів з меншим діаметрів треба зменшити кількість вихідних продуктів.

Якщо ви хочете прорахувати скільки крему знадобиться вам для того чи іншого діаметру форми, то ось в цій статті я все докладно описала, натискайте на неї і потрапите в потрібне місце – Перерахунок кількості крему для тортів різних діаметрів.

Експериментуйте, все у вас вийде!

Приємного вам апетиту.