Рецепти грузинської кухні з волоськими горіхами – салати, соуси, м’ясо

Грузинська кухня – це світова комора смачних і оригінальних рецептів. Багато соуси вже стали популярними, а ось грузинський салат з волоськими горіхами для багатьох залишається поки новим блюдом. Прості рецепти допоможуть урізноманітнити звичне меню і радувати рідних смачними частуваннями кожен день.

Оригінальний грузинський салат

В якості святкового або навіть повсякденного оригінального страви можна приготувати класичний салат з волоськими горіхами. Для нього буде потрібно:

  • перець чилі – половина стручка;
  • часник – 2 зубчики;
  • ядра волоських горіхів – 30 г;
  • ріпчаста цибуля – 1 шт .;
  • помідор – 3 шт .;
  • огірок – 3 шт .;
  • базилік;
  • м’ята;
  • винний оцет – 2 ст. л .;
  • сіль;
  • вода.

Готуватися грузинський салат швидко і легко.

  1. Нарізати всі овочі. Помідори краще подрібнювати часточками, огірки і цибулю порізати в формі кружечків, а зелень порубати великими шматками.
  2. Перцю чилі для салату зажадає трохи, якщо його під рукою не виявилося, то можна просто взяти червоний мелений перець.
  3. Горіхи, часник, перець чилі і сіль подрібнити в блендері до однорідної маси, після чого перекласти в окрему тарілочку і додати винний оцет.
  4. У заправку додати води, щоб правильно розрахувати консистенцію, краще робити це поступово, в кінці все повинно бути схоже на густу сметану. При необхідності заправку досолити.
  5. У глибоку салатницю перекласти овочі, полити все заправкою і добре перемішати.

грузинські баклажани

Баклажани в грузинській кухні зустрічаються часто. Цей продукт легко поєднується з різними начинками і добавками, і це дає прекрасну можливість для кулінарних експериментів. Баклажани з волоським горіхом по-грузинськи готуються практично в кожній родині. Для приготування потрібно взяти:

  • баклажан – 1 кг;
  • ядра волоських горіхів – 300 г;
  • часник – 3 – 4 зубчики;
  • суха аджика – 1 щіпка;
  • сіль;
  • спеції за смаком;
  • вода.

приготування

  1. Баклажани помити, нарізати тонкими пластинками і обсмажити на олії до золотистого кольору. Обов’язково після цього прибрати зайвий жир за допомогою серветок.
  2. Часник і горіхи подрібнити, додати до них спеції, сіль і суху аджику, після чого добре перемішати.
  3. В отриману заправку починати вводити гарячу воду невеликими порціями, щоб все не вийшло дуже рідким. Консистенція начинки повинна бути схожа на густу сметану.
  4. На кожен баклажан намазати горіхову пасту, акуратно згорнути в рулетик, скріпити шпажками, скласти в тарілку і на кілька годин поставити в холодильник.

Секретів приготування такої страви немає, просто кожна господиня може вносити в нього свої складові і міняти спеції, щоб зробити смак більш-менш насиченим. Перед подачею обов’язково потрібно прикрасити рулетики свіжою зеленню.

Курка по – грузинськи

У грузинській кухні є багато рецептів приготування смачного і соковитого м’яса. Курка з волоськими горіхами по-грузинськи, приготована таким методом може легко претендувати на звання коронного блюда господині. Для приготування потрібно:

  • курка – 1 кг;
  • ядра волоських горіхів – 200 г;
  • часник – 2 зубчики;
  • шафран – щіпка;
  • хмелі-сунелі – 1 ч. л .;
  • коріандр мелений – 1 ч. л .;
  • паприка – щіпка;
  • сіль;
  • борошно – 1 ст. л .;
  • оливкова олія – ??1 ст. л.

Для такої страви, яке має назву «Сациві» можна брати не цілу курку, а гомілки. Весь процес буде розділений на кілька основних етапів.

  1. З гомілок видалити шкіру, все ретельно помити і поставити варитися, не забуваючи знімати піну. Обов’язково потрібно варити все в підсоленій воді.
  2. Коли гомілки будуть готові можна витягати їх з бульйону і відправляти на розпечену сковорідку обсмажувати до появи апетитною рум’яної скоринки. Це займе всього 2 -4 хвилини. Після цього кожну гомілку потрібно розділити на кілька частин і поки відставити убік.
  3. Подрібнювати горіхи для такої страви потрібно дуже добре. Найкраще це робити за допомогою блендера або м’ясорубки. До горіхів можна відразу додати і часник. Коли все перетворитися в однорідну крихту, додати спеції і борошно і вимішати все до однорідної консистенції.
  4. Курячим бульйон потрібно повільно розводити отриману горіхово -пряную суміш, ретельно все перемішуючи. Коли інгредієнти з’єднувати, все перелити в каструлю, поставити на вогонь і довести до кипіння. При необхідності можна додати сіль.
  5. На останньому етапі в киплячий соус викладається куряче м’ясо. На повільному вогні тушкувати не менше 15 хвилин.
  6. Після цього готову страву потрібно зняти з вогню, накрити кришкою і дати настоятися.

Сациві за таким рецептом вийде пряним і ніжним одночасно. При подачі окремо можна запропонувати бульйон, щоб запивати, обов’язково на столі повинен бути присутнім свіжий лаваш. Блюдо має хороший смак, як в гарячому, так і в холодному вигляді.

грузинські соуси

Смачний соус з волоських горіхів може стати ідеальним доповненням практично будь-якої страви.

складові

  • ядра волоських горіхів – 1, 5 склянки;
  • гранатовий сік – 0,5 склянки;
  • часник – 4 зубчики;
  • зелень кінзи;
  • червоний перець – 1 ч. л .;
  • хмелі – сунелі – 1 ч. л .;
  • шафран – 0,5 ч. л .;
  • сіль.

Незважаючи на велику кількість складових, нічого складного в процесі приготування немає:

  1. Горіхи з часником потрібно подрібнити в блендері або за допомогою м’ясорубки.
  2. До отриманої суміші слід додати всі спеції і ретельно перемішати.
  3. Гранатовим соком соус повинен бути розведений до однорідної консистенції.

Готового соусу обов’язково потрібно дати настоятися перед тим, як подавати його до готових страв. Замість гранатового соку можна використовувати суміш кип’яченої води і винного оцту.

Ароматним і смачним виходить соус з волоськими горіхами і часником.

складові

  • волоські горіхи -10 шт .;
  • сметана – 100 г;
  • часник – 4 зубчики;
  • сіль.

Пікантна заправка до страви буде готова буквально протягом 10 хвилин.

Весь процес приготування складається тільки з того, щоб скласти інгредієнти в блендер або комбайн і перебити до однорідного стану.

Соус стане вдалим доповненням до страв з м’яса, а також з тіста. Найкраще подавати його з гарячими хінкалі, пельменями та варениками.

Ароматне, насичене грузинське блюдо з волоськими горіхами по праву може зайняти місце в центрі святкового столу. Прості рецепти дозволять господині швидко все приготувати і після цього приймати заслужені компліменти.