Рецепти салату “Черепаха” з куркою і волоськими горіхами

Перед багатьма господинями часто стоїть досить непросте питання, як і чим смачним здивувати своїх рідних, урізноманітнити повсякденні вечері і подати щось цікаве до святкового столу. На допомогу може прийти дуже легкий в приготуванні, але чудовий за своїми смаковими якостями салат «Черепашка з куркою і волоськими горіхами». Ця страва крім хороших смакових якостей і легкості в приготуванні володіє ще одним хорошим перевагою – доступністю за ціною. Вибираючи такий салат, господиня точно не помилиться і отримає безліч компліментів від своїх близьких.

Оригінальний салат з ананасами

Салат «Черепаха» з ананасом і волоським горіхом на перший погляд може викликати недовіру, тому що важко уявити поєднання продуктів в одній страві. Остерігатися абсолютно нічого, тому що кінцевий результат не зможе не сподобатися. Для приготування салату потрібні:

  • яйця – 4 шт .;
  • куряча грудка – 300 г;
  • зелена цибуля – 1 пучок;
  • консервований ананас – 1 банка;
  • твердий сир – 100 г;
  • очищені ядра волоських горіхів – 100 г;
  • домашній майонез.

Всі продукти з такого списку доступні за своєю ціною. Приготування також не завдасть великих клопотів, всі процеси легкі, тому з ними впораються навіть початківці кулінари.

приготування

  1. Спочатку необхідно відварити курячу грудку, щоб такий смачний і корисний продукт не перетравився, не слід тримати його на плиті після закипання довше 15 хвилин. Після приготування грудка повинна охолонути.
  2. Відварити яйця, остудити їх і почистити.
  3. Консервовані ананаси слід позбавити від зайвої рідини.
  4. Твердий сир подрібнити на дрібній тертці, а зелена цибуля дрібненько посікти.

Для такого салату краще використовувати домашній майонез, його приготування займе пару хвилин, але якщо можливості приготувати немає, то слід придбати його в магазині.

Цей салат буде листковим, тому обов’язково потрібно підібрати правильну салатницю.

приготування

  1. Першим шаром буде подрібнена грудка, шматочки не слід робити занадто дрібними, смак м’яса повинен бути присутнім. Обов’язково кожен шар слід ретельно змастити майонезом, це зробить блюдо соковитим і смачним.
  2. Другим шаром буде подрібнену цибулю, після нього підуть ананаси. У тому випадку, якщо фрукти були кільцями, їх слід подрібнити. Деякі вважають за краще купувати вже готові, нарізані рівними кубиками фрукти.
  3. Після ананаса і майонез настане черга твердого сиру. Яйця потрібно натерти на тертці, відокремивши білок від жовтка, тому що спочатку буде викладати білок, а зверху жовток.

Декором такого салат стануть очищені ядра волоських горіхів, необхідно постаратися зробити половинки рівними, тоді вони будуть виглядати як справжній панцир черепахи. За допомогою кондитерського шприца між половинками ядер можна намалювати майонезну грати. Щоб блюдо виглядало оригінально, деякі також роблять черепасі голову, хвіст і лапи.

Салат ананасовий з куркою і волоськими горіхами в такий варіації порадує всіх не тільки прекрасним, оригінальним поєднанням смаків, але ще і своїм декором. Таке блюдо може стати повсякденним або тільки святковим.

Класична «Черепашка»

Салат листковий з волоськими горіхами і куркою можна назвати класичним варіантом виконання «Черепашки». Готується він швидко і просто. Для приготування слід узяти:

  • куряче філе – 1 шт .;
  • яйце – 3 – 4 шт .;
  • твердий сир – 100 г .;
  • цибуля – 1 головка;
  • яблуко – 1 шт .;
  • очищені волоські горіхи;
  • майонез.

Багато господинь використовують для такої варіації салату копчене куряче філе, смак виходить ще цікавіше, а приготування займає зовсім небагато часу.

Салат з волоськими горіхами з куркою буде викладатися шарами, за бажанням можна зробити його порційних в невеликих салатниці.

приготування

  1. Готове філе потрібно подрібнити, викласти на дно тарілки і ретельно змастити майонезом.
  2. Другим шаром стане нашатковану півкільцями цибулю. Щоб прибрати гіркоту, попередньо його можна замаринувати.
  3. Третім шаром стануть дрібно нарізані яйця, які теж змащуються майонезом.
  4. Після цього йде шар яблук, подрібнених на терці.
  5. Шар потертого сиру, змащеного майонезом, стане останнім шаром салату.

Декорується блюдо половинками волоських горіхів. Слід також подбати про додаткові елементах у вигляді голови, хвоста і лап, їх легко можна вирізати з білка або зробити з суміші подрібненого сиру з майонезом.

Такий листковий салат з волоськими горіхами, з невеликою кислинкою від яблук і захопливою ароматом копченої курочки збере за столом всю сім’ю не тільки в свято, але і будній день.

Черепаха з грибами

Салат з куркою печерицями та волоськими горіхами, який також носить назву «Черепаха», також знайшов дуже багато своїх шанувальників. Для його приготування потрібні:

  • куряче філе – 1 шт .;
  • гриби, найкраще підійдуть печериці – 200 г .;
  • очищені ядра волоських горіхів – 200 г .;
  • відварні курячі яйця – 3 шт .;
  • цибуля – 1 – 2 головки;
  • зелень – кілька гілочок;
  • майонез;
  • маслини – кілька штук;
  • листя салату.

Цей салат готується також досить швидко, адже одночасно можна займатися декількома процесами.

приготування

  1. Спочатку слід відварити курячу грудку і яйця.
  2. Поки все варитися слід обсмажити гриби до золотистої скоринки і залишити в стороні остигати
  3. Чи не дрібній тертці потрібно потерти сир.
  4. Волоські горіхи для салату подрібнюються в блендері.
  5. Після того як всі зварилася і охололо можна приступати до оформлення, для такої страви краще брати велику тарілку. Першим шаром стануть листя салату, на які буде викладено подрібнене куряче філе.
  6. Половину подрібнених горіхів потрібно викласти на м’ясо і все ретельно змастити майонезом.
  7. Далі викладається шар грибів, обсмажених з цибулею. Необхідно пам’ятати, що в результаті повинна вийти форма черепахи, тому кожен шар повинен трохи зменшуватися в діаметрі.
  8. Гриби також змащуються майонезом.
  9. Після цього настає черга потертого сиру, змащеного майонезом.
  10. Останнім шаром стануть потерті яйця і ще шар майонезу.

Решта подрібнені горіхи будуть служити декоративним матеріалом, ними потрібно посипати салат, роблячи панцир для черепахи.

Всі прикраси у вигляді голови, хвоста і лап робляться з яйця і маслин, а кілька гілочок зелені стануть завершальними штрихами в роботі.

Калорійність салату і секрети приготування

Салат «Черепаха з куркою і волоськими горіхами» за своїм складом досить калорійний. Люди, які стежать за своїм харчуванням, намагаються робити домашній майонез, оскільки в ньому менше жирності і додавати ананаси, щоб знизити загальну калорійність страви.

В середньому на 100 г такого блюда буде припадати 215 кілокалорій.

Відштовхуючись від класичного рецепту, багато господинь додають в нього свої інгредієнти. Наприклад, можна приготувати таке ж блюдо, але з чорносливом. Використання нежирних сортів сиру також допоможе знизити загальну калорійність.

Щоб повністю відчути смак страви, необхідно подрібнювати курку рівними, досить великими шматочками, тоді її структура краще буде відчуватися і в поєднанні з іншими смаками залишати приємний післясмак.

Подрібнювати горіхи для салату можна вручну або за допомогою блендера, все це залежить від особистих переваг. Вибирати ядра для декорування слід ретельно, щоб у черепахи вийшов гарний і рівномірний панцир.

Салат «Черепаха» з куркою і волоськими горіхами сьогодні має досить багато варіацій і шанувальників, змінивши всього один компонент можна надати знайомому блюду цікаву нотку свіжості або кислинки. Експерименти на кухні не повинні закінчуватися, адже від смачного частування і настрій стає краще.