Різноманітні салати з волоськими горіхами – з грибами, овочами, куркою

Волоські горіхи широко використовують не тільки в їжу, але і в медицині, косметології, кулінарії. Хоча величезну популярність вони завоювали саме завдяки своїй поживності і смаковим якостям. Наприклад, листковий салат з волоськими горіхами і грибами є відмінним блюдом, що прикрашає святковий стіл. Приготувати його досить просто. Поряд з подібними рецептами існує їх велике розмаїття, в якому кожна господиня може вибрати відповідний для себе варіант.

рецепти салатів


Щоб приготувати салат з кальмарами грибами і волоськими горіхами не будуть потрібні специфічні знання в кулінарії. Готувати таке блюдо досить просто і швидко.

склад

  • 1 кг кальмарів;
  • 600 г печериць;
  • 200 г плавленого сиру;
  • 150 г горіхів;
  • 1 цибулина;
  • 3 зубчики часнику;
  • сіль за смаком;
  • 150-200 г майонезу;
  • 2 ст. л. рослинного масла.

приготування

  1. Помити, почистити кальмарів;
  2. Довести воду до кипіння, додати сіль.
  3. Варити кальмарів 1 хвилину, потім нарізати кільцями.
  4. Помити, почистити гриби, варити 10 хвилин.
  5. Півкільцями нарізати цибулю, обсмажити з грибами, олією на сковороді протягом 10 хвилин.
  6. Часник, горіхи, плавлений сир пропустити через велику сітку м’ясорубки ..
  7. Перемішати всі інгредієнти, залити майонезом.

грибні салати


Серед безлічі рецептів саме салат з грибами і волоськими горіхами шарами вважається популярним, завдяки своєму смаку і простоті приготування.

склад

  • 1 ст. л. оливкового масла;
  • щіпка перцю чилі;
  • 0,5 цибулини;
  • 2 болгарських перцю;
  • 200 г грибів;
  • 2 зубчики часнику;
  • 5 листя салату;
  • 2 ст. л. бальзамічного оцту;
  • сіль за смаком;
  • 1 стакан подрібнених волоських горіхів;
  • твердий сир – 100 г.

приготування

  1. Цибулю порізати кільцями.
  2. Болгарський перець подрібнити на кубики.
  3. Гриби нарізати тонкими пластинами.
  4. На сковороді обсмажити цибулю, часник, чилі, болгарський перець, гриби.
  5. Через 6 хвилин обсмажування додати сіль.
  6. Викласти листя салату на блюдо.
  7. Першим шаром покласти обсмажені листя, посипати горіхами.
  8. Повторити процедуру поки не вийде 2-3 шари.
  9. Зверху посипати тертим сиром.

Якщо потрібно приготувати смачне, ситне блюдо, яким буде не соромно прикрасити святковий стіл тоді варто звернути увагу на салат з куркою, грибами і волоськими горіхами.

склад

  • 200 г курячого філе;
  • 150 г грибів;
  • 1 цибулина;
  • 1 ст. л. рослинного масла;
  • 2 яйця;
  • 150 г сиру;
  • 3 зубчики часнику;
  • майонез або сметана – за смаком;
  • 100 г горіхів;
  • щіпка солі, перцю.

приготування

  1. Помити філе, відправити на варіння.
  2. Вимити гриби, дрібно нарізати.
  3. Нарізати цибулю кубиками.
  4. Обсмажити на сковороді з маслом цибулю до золотистої скоринки.
  5. Круто зварити яйця, подрібнити на тертці.
  6. Порізати філе на кубики, викласти на дно блюда, зверху полити тонким шаром майонезу.
  7. Потім викласти шар яєць.
  8. Обсмажити гриби, викласти зверху на яйця.
  9. Натерти сир, змішати з майонезом, часником. Викласти на яйця.
  10. Прибрати блюдо в холодильник на 2-3 години.
  11. Обсмажити горіхи, подрібнити і посипати ними салат перед подачею.

Салат з сушеними грибами

склад

  • сушені гриби – 700 г;
  • солодкий перець – 2 стручки;
  • пучок зелені;
  • волоські горіхи – 1 склянка;
  • оливкова олія – ??2 ст. л .;
  • яблучний оцет – 2 ст. л .;
  • листя салату – 200 г;
  • сіль, спеції за смаком.

приготування

  1. Помити гриби, нарізати на невеликі шматочки.
  2. Надіслати солодкий перець в духовку на 20 хвилин.
  3. Остудити проточною водою, зняти шкіру, видалити насіння, нарізати кубиками.
  4. Подрібнити ножем зелень, горіхи.
  5. Обсмажити на сковороді гриби, горіхи, зелень протягом 10 хвилин.
  6. Додати яблучний оцет, сіль, спеції.
  7. Покласти листя салату на блюдо, зверху насипати горіхово-грибну масу.
  8. Можна прикрасити гранатом.

Прості в приготуванні, але неймовірно смачні та поживні страви з волоськими горіхами стануть незамінними помічниками господині в тому, щоб подарувати гостям і домочадцям незабутню насолоду.