Салат гриб з куркою і грибами рецепт з фото крок за кроком в домашніх умовах

Якщо дітки не хочуть їсти яйця і м’ясо, то ці корисні продукти можна включити до складу оригінального салату, який дітки з’їдять з великим задоволенням. Салат «Гриб» з куркою, яйцями, сиром і грибами викладається у формі гриба з яскравою червоною шапочкою. Для шапочки ми будемо використовувати подрібнену моркву, а для грибний ніжки – яєчні білки. Блюдо виходить не тільки яскравим і красивим, але і дуже смачним. Рецепт салату «Гриб» з куркою, яйцями, сиром і грибами дуже стане в нагоді вам для дитячого святкового столу. Зробіть цей чудовий салат з допомогою покрокового рецепта приготування з фото і порадуйте своїх діточок!

Інгредієнти для приготування салату «Гриб»

Яйця курячі (варені) 4 шт
Гриби (шампіньйони) 300 г
Куряча грудка (варена або копчена) 300 г
Твердий сир 150 г
Морква (варена) 1 шт
Цибуля 2 шт
майонез домашній 250 г
Масло рослинне 50 г
сіль за смаком
Зелень (кріп, петрушка) кілька гілочок
Перець чорний мелений 1 г

Покрокове приготування салату «Гриб»

  1. Варені яйця чистимо від шкаралупи, відокремлюємо жовток від білка.
  2. Трьом на дрібній тертці в різні ємності жовтки і білки.
  3. Лук очищаємо від лушпиння і нарізаємо півкільцями.
  4. Обсмажуємо цибулю на сковорідці з олією до рум’яної скоринки.
  5. Печериці добре промиваємо від бруду, підсушують і нарізаємо на дрібні шматочки.
  6. Нарізані гриби поміщаємо в сковорідку з рослинним рафінованим маслом і смажимо до готовності приблизно 10-15 хвилин.
    1. Курячі грудки нарізаємо на дрібні шматочки.
  7. Варену моркву трьом на дрібну тертку.
  8. Твердий сир тремо на дрібну тертку.
  9. У глибоку ємність поміщаємо гриби, цибулю, курячу грудку, жовтки і половину білків. Солимо і перчимо до смаку, додаємо домашній майонез і добре перемішуємо до рівномірного розподілу інгредієнтів.
  10. Беремо тарілку і викладаємо салат у формі гриба.
  11. На капелюх грибка акуратно розподіляємо морква, під капелюх кладемо тертий сир, а на ніжку – подрібнені білки.
  12. Капелюшок і ніжку гриба прикрашаємо зеленню кропу і петрушки.

Подаємо салат на стіл охолодженим і уважно слухаємо радісні вигуки наших дітей. Смачного!