Салат з куркою, грибами і волоськими горіхами: рецепти з фото

Загальна любов до салатів з куркою і грибами цілком зрозуміла, адже вони не тільки дуже смачні, але і красиві. За допомогою такого цікавого кулінарного доповнення легко можна урізноманітнити повсякденний раціон, організувати справжній романтичну вечерю або затишні сімейні посиденьки. Звичайно ж, можна приготувати і салат з грибами і корейської морквою (50), але він не може похвалитися таким же набором корисних властивостей. Більше того, салат з куркою, грибами і волоськими горіхами є відмінне самостійне блюдо, яким кожен зможе легко вгамувати голод.

Варіантів приготування такого вишуканого блюда дуже багато, але ми вирішили вибрати найсмачніші і найбільш популярні рецепти для вас.

З яйцями і сиром

Складові:

  • філе птиці – 0,3 кг .;
  • очищені горішки – 0,1 кг .;
  • твердий сир – 0,2 кг .;
  • свіжі гриби – 0,2 кг .;
  • яйця – 3 шт .;
  • цибулина – 1 шт .;
  • морквина – 2 шт .;
  • майонез, прянощі і сіль за смаком.

Процес приготування:

  1. Щоб приготувати такий апетитний салат з грибами і горіхами, спочатку відваріть філе до готовності в підсоленій воді. Паралельно в окремих каструльках потрібно також поставити варитися вимиту моркву і яйця. Свіжі грибочки промити, обсушити і наріжте четвертинками, а очищений ріпчасту цибулю перетворите в тонкі півкільця.
  2. Обсмажте на олії рубані грибочки і цибулю протягом десяти хвилин. Після цього обсмажені продукти слід перекласти на паперовий рушник, залишити їх там до тих пір, поки зайве олію не вбереться.
  3. Волоські горіхи на курячий салат з грибами і горіхами необхідно порубати ножем або подрібнити в ступці, як того вимагає рецепт. Твердий сир натріть на дрібній тертці, а очищену морквину на крупній або середній.
  4. Відварну курку остудіть і пропустіть через м’ясорубку. Курячі яйця після варіння потрібно розділити на білки і жовтки, подрібнити їх окремо. Тепер підготовлені інгредієнти можна викласти шарами в глибокій посудині. На дно помістіть м’ясо, горішки, ріпчаста цибуля, обсмажені грибочки, яєчні білки, моркву, тертий сир і яєчні жовтки. За рецептом кожен шар необхідно щедро промащувати майонезом. Щоб зробити блюдо менш калорійним, замість майонезу можна використовувати сметану. Салат, в якому ідеально поєднується курка, гриби, волоські горіхи, сир і яйця, готовий. Смачного!

З часником і волоськими горіхами

Складові:

  • філе курки – 0,15 кг .;
  • яйця – 2 шт .;
  • свіжі гриби – 0,1 кг .;
  • цибуля – 1 шт .;
  • тертий сир – 0,1 кг .;
  • часник – кілька зубчиків;
  • волоські горіхи – 0,05 кг .;
  • майонез або сметана для заправки.

Процес приготування:

  1. Потрібно спочатку почистити і дрібно порізати ріпчасту цибулю, а грибочки вимити і відварити в підсоленій воді до готовності. На це потрібно близько 10 хвилин. Потім продукти потрібно відкинути на друшляк, обсушити, дрібно порізати і обсмажити до рум’яної скоринки на невеликій кількості рослинного масла. Як тільки вони охолонуть, їх можна буде додати в салатник.
  2. М’ясо курки зваріть до готовності, остудіть і наріжте невеликими кубиками. Відварені яйця перетворите в подрібнену однорідну масу за допомогою дрібної терки. В окремій мисочці змішайте тертий твердий сир з тертим часником і заправте їх майонезом. Що ж стосується горішків, то їх потрібно злегка обсмажити на сухій сковороді і дрібно порубати.
  3. Тепер салат, в основі якого курка, гриби, горіхи і сир, можна перекладати шарами. Спочатку рівномірно розподіліть відварене куряче філе по дну, присмачити його салатною заправкою, далі викладіть цибульку і гриби, знову змастіть інгредієнти майонезом. Поверх них викладіть масу з сиром і часником, акуратно присипте її рубаними горіхами і подавайте таку красу до столу. Смачного!

З чорносливом і яйцем

Складові:

  • яйця – 4 шт .;
  • філе – 0,3 кг .;
  • мариновані огірочки – 2 шт .;
  • свіжі грибочки – 0,2 кг .;
  • чорнослив – 0,15 кг .;
  • твердий сир – 0,1 кг .;
  • майонез або сметана для заправки;
  • перець і сіль для смаку.

Процес приготування:

  1. Промийте філе, зваріть його до готовності в окропі з додаванням солі і прянощів. Як тільки м’ясо буде готове, остудіть його і дрібно порубати. Щоб курка вийшла пряної, в процесі варіння краще всипати в каструлю кілька запашних перчинок і лавровий листочок.
  2. Подрібніть волоські горіхи, перетворивши їх в дрібну крихту. Однак пару ядер горіха краще залишити для прикраси. Яйця слід відварити до готовності, почистити, а потім розділити на білки і жовтки. Твердий сир за рецептом потрібно натерти на тертці, але можна порізати тонкою соломкою.
  3. Мариновані огірки сполосніть під проточною водою, поріжте кубиками. Грибочки промити, обсушити і дрібно поріжте, а потім обсмажте на олії. Чорнослив промийте, а потім на 20 хвилин замочіть в окропі. Залишиться тільки порізати його невеликими кубиками.
  4. Всі інгредієнти на салат – курка, гриби, чорнослив, волоські горіхи, мариновані огірки і яйця – необхідно змішати, залити майонезом або сметаною. Блюдо, приготоване за таким рецептом, можна викласти і шарами для краси. Смачного!