Салати з фісташками – рецепти, поради кулінарів

Дієтологи зі всього світу зійшлися на думці про те, що фісташки – ідеальний продукт харчування. Вони характеризуються великою калорійністю, містять амінокислоти, вітаміни і мінерали. Салат з куркою, виноградом і фісташками збагачує організм міддю, фосфором і іншими мінеральними речовинами. Цей горіх багатий на вітамін Е, який використовується травною системою в якості потужного антиоксиданту. Продукт корисний і смачний, тому його досить часто використовують в якості основного або додаткового інгредієнта різних страв.

Рецепт салату «Коханка»


Салат виноград, фісташки, курка до душі доведеться чоловікам і жінкам. Незвичайне поєднання прикрасить святковий і буденний стіл.

склад

  • 400 грам свіжого курячого філе;
  • один качан середньої пекінської капусти;
  • 150 грам винограду (найпростіше використовувати киш-миш, оскільки в ньому немає кісточок);
  • один пакетик фісташок (при необхідності їх можна замінити будь-якими іншими горіхами, проте, найбільш смачне поєднання досягається тільки з використанням цього виду);
  • соняшникова олія;
  • майонез;
  • спеції і сіль за смаком.

приготування

  1. Салат з виноградом і фісташками на першому етапі приготування вимагає подрібнення курячого філе на тонкі скибочки. Їх необхідно посолити, поперчити, обсмажити до рум’яної скоринки на олії. Незвичайний смак вийде, якщо додати трохи хмелі-сунелі.
  2. Далі необхідно ретельно порізати пекінську капусту. Виноград також вимагає подрібнення. При наявності в ньому кісточок, вони повинні бути повністю вилучені на цьому етапі приготування.
  3. Обсмажене філе слід змішати з майонезом. Можна використовувати йогуртовую заправку. Для її приготування змішується натуральний йогурт з двома зубчиками часнику. Додатково до складу слід додати лимонний сік і сіль. Всі інгредієнти ретельно перемішуються до отримання однорідної маси.
  4. Фісташки слід ретельно очистити. Для цього процесу зручно використовувати ніж. Ними посипається вже готовий салат.

Салат з фісташками і пекінською капустою неймовірно смачний і корисний. Він стане ідеальним доповненням столу для романтичної вечері або свята. При використанні іншого виду горіхів трохи губиться пікантність смаку. Салат припаде до душі кожному члену вашої родини.

Рецепт салату «Гроно винограду»


З наближенням будь-якого свята або сімейного торжества кожна господиня замислюється над тим, що смачніше і корисніше за все приготувати на стіл. Салат «Виноградне гроно» з фісташками приємно здивує всіх присутніх гостей.

склад

  • 300 г філе копченої курки;
  • 100 грам фісташок в очищеному стані;
  • 400 грам винограду, з якого попередньо слід видалити всі кісточки;
  • 500 грам салату «Айсберг»;
  • 100 грам сиру;
  • чотири мариновані огірки;
  • три яйця;
  • два зубчики часнику;
  • майонез за смаком;
  • для оздоблення слід використовувати листя свіжого салату.

приготування

  1. На першому етапі салат «Виноградна лоза» з фісташками вимагає варіння яєць в круту і очищення фісташок від шкаралупи. Після цього горіхи ретельно подрібнюються столовим ножем.
  2. Курка подрібнюється. Не слід класти в салат її в обсязі більшому, ніж вказано в рецепті. В іншому випадку її аромат заб’є всі інші. Рекомендується подрібнити її в формі кубиків. Таким же чином ріжуться огірки і яйця. Для подрібнення сиру слід використовувати середню терку.
  3. Салат «Айсберг» має незвичайний, пікантний смак. З нього в обов’язковому порядку слід видалити черешки. В іншому випадку вони будуть викликати неприємний відчуття при пережовуванні. Його в блюді цілком можна замінити пекінською капустою. Для цього її листки ріжуться на квадратики невеликого розміру.
  4. Всі інгредієнти змішуються між собою у великій каструлі.

Додатково слід заправити салат майонезом, який був попередньо змішаний з часником. Потрібно повністю відмовитися від використання солі в цій страві. Копчене куряче філе дасть блюду необхідний пікантний смак, який нейтралізується недолік солі. Фісташки також досить солоні. При необхідності ви завжди зможете додати всі необхідні спеції після закінчення процесу приготування.

Виноград і листя салату використовуються для прикраси. Ефектно виглядає, якщо спробувати імітувати гроно, а зверху прикрасити справжніми половинками ягід. За допомогою листя салату можна створити ефект виноградного втечі. Блюдо просте, його приготування універсальне, тому салат підходить як для святкового, так і буденного столу.