Сирники: рецепт класичний на сковороді

Якщо ви звикли снідати щільно і смачно, візьміть на замітку ще одну ідею для ранкової трапези – сирники класичні з сиру. У них немає ніяких добавок, тільки сир, трохи борошна, цукру і солі. Приготування просте і зрозуміле, сирники рецепт класичний на сковороді – це той самий варіант, коли чим простіше, тим смачніше. Вони хороші як самі по собі, так і зі сметаною, варенням, медом. Освоївши класичний рецепт сирників з сиру, ви зможете урізноманітнити його добавками, начинками, подавати з різними соусами і солодкимипідливою.

складові

Для приготування сирників за класичним рецептом знадобиться:

  • сир або сирна маса 9-18% – 200 г;
  • яйце – 1 шт;
  • цукровий пісок – 2 ст. л;
  • сіль дрібна – щіпка;
  • пшеничне борошно – 3 ст. л. + Борошно для формування і оброблення;
  • соняшникова або інше рафінована олія – ??3 ст. л.

Як приготувати сирники – класичний рецепт

Нам знадобиться дві миски, толкушкой або вилка і віночок. В одну розбиваємо яйце, всипаємо цукор і сіль. Збиваємо. Не варто класти цукру більше, ніж в рецепті. Солодше сир не стане, а от рідким зробиться, вам доведеться додавати борошно. І замість ніжних пишних сирників вийдуть жорсткі борошняні коржики. Не забудьте про сіль, невелика щіпка збалансує смак.

В іншу миску висипаємо сир. Туди ж виливаємо яєчно-цукрову суміш. Тепер, залежно від консистенції і зовнішнього вигляду сиру, працюємо товкачем або виделкою, розминаємо грудочки. Повинна вийти майже однорідна маса.

Просіваємо три ложки борошна. Навіть якщо вам здасться, що маса рідкувата, не поспішайте ще підсипати. Попереду у нас формування, сир візьме муки скільки потрібно.

Дошку або стіл присипаємо тонким шаром борошна і викладаємо на неї сирну масу. Обкачуємо, щоб з усіх боків утворилася борошняна паніровка. Поступово колобок стане гладким, перестане липнути до дошки і рукам.

Ділимо навпіл, кожну частину розгортаємо в ковбаску. Ріжемо ковбаску на шматочки, обкативая місця зрізів в борошні.

Намагаємося якомога менше тримати сирні заготовки в руках, щоб не ставали липким. Працюємо на дошці. Скачує зі шматочків тесту кульки. Придавлюємо долонею, формуємо коржі. Якщо естетична сторона для вас важлива (а красивий і смачний сніданок відмінно піднімає настрій!), То надаємо класичним сирників акуратну форму. Для цього кожну коржики прокручуємо на дошці, підрівнюючи боки долонями.

У сковороді розігріваємо олію, наливаємо стільки, щоб дно закрити на 1,5-2 см, тоді сирники за класичним рецептом вийдуть рівномірно рум’яними. Викладаємо сирні заготовки – бачите, які вони стали рівненькі, без тріщин і розломів. Вогонь зменшуємо нижче середнього, щоб скоринка підрум’янилася, але не горіла.

Обсмажуємо класичні сирники на сковороді приблизно три хвилини. Перевіряємо колір скоринки, піддягаючи лопаткою, але не раніше, ніж сирники стануть щільніше. Акуратно перевертаємо і дожаріваем з другої сторони теж хвилини три.

Як бачите, класичні сирники з сиру рецепт нескладний, і готуються вони швидко. Основне, чого потрібно навчитися – робити «тісто» правильної консистенції, щоб коржі не розтікається по сковороді або не вийшло «гумовими». Перший порада – не кладіть багато цукру, краще полийте готові сирники солодким соусом (згущеним молоком, наприклад). Другий – обробляють сир на борошні, тонка борошняна паніровка при обсмажуванні допоможе зберегти їм форму.

Знімаємо апетитні рум’яні коржі зі сковороди на тарілку або кладемо на паперовий рушник, якщо хочемо позбутися масла. До сирників традиційно подають сметану або роблять солодкий сметанний соус, поливають варенням. Сподіваюся, перевірений і нескладний рецепт класичних сирників, яким я користуюся вже багато років, вам теж сподобається. Зберігайте рецепт в закладки і готуйте на здоров’я! Ваш Плюшкін.

Рецепт класичних сирників з сиру – відео версія процесу приготування.