Татарський сметанник: рецепт

Татарський сметанник за рецептом з фото приготувати досить просто. Дивна властивість готового блюда полягає в тому, що зметана заливка нагадує сирну. Однак, сир до складу випічки не входить. Завдяки заливці пиріг нагадує повітряні тістечка, поласувати яким не проти ні дорослі, ні діти.

Сметанник у багатьох асоціюється з дитинством, коли приголомшливий запах доносився з батьківської кухні. Тільки мама могла спекти чудове блюдо і порадувати ним усю родину. Рецепти передавалися з покоління в покоління, дочка дізнавалася секрети готування справжнього сметанника і з радістю робила блюдо вже для своєї сім’ї.

Татарський сметанник за рецептом з фото приготувати досить просто. Дивна властивість готового блюда полягає в тому, що зметана заливка нагадує сирну. Однак, сир до складу випічки не входить. Завдяки заливці пиріг нагадує повітряні тістечка, поласувати яким не проти ні дорослі, ні діти. Сметанник у багатьох асоціюється з дитинством, коли приголомшливий запах доносився з батьківської кухні. Тільки мама могла спекти чудове блюдо і порадувати ним усю родину. Рецепти передавалися з покоління в покоління, дочка дізнавалася секрети готування справжнього сметанника і з радістю робила блюдо вже для своєї сім'ї. Для приготування сметанника не потрібно спеціальних кулінарних навичок, з готовим рецептом впорається кожна господиня. Найважливіше, підготувати мінімальний набір інгредієнтів. В результаті можна отримати приголомшливий десерт, порадувати всіх членів сім'ї улюбленим частуванням. Варіантів випічки досить багато, початківці господині можуть спробувати найпростіший рецепт. Більш досвідчені кулінари на основі пирога роблять торт, такі ласощі стане справжньою окрасою святкового столу. Блюдо відрізняється ніжним смаком, чудовим ароматом. Домашня випічка за смаковими якостями перевершує покупні десерти, що і робить пиріг дуже популярним серед господинь. Класичний рецепт Татарський сметанник за класичним рецептом виходить незрівнянним, випічка поєднує в собі вишуканість і легкість в приготуванні. Найважливіше, слід звернути увагу на сметану. Для тіста підійде будь-яка, а для крему потрібна тільки свіжа. Від даного інгредієнта залежить якість готового продукту. У разі, якщо сметана буде не свіжої, пиріг не буде тримати форму. Даний рецепт є справжнім порятунком для господині, якій потрібна терміново приготувати яку-небудь ласощі. Якщо раптом нагрянули гості, або на святковому столі відсутня солодка страва, рецепт допоможе виправити ситуацію. Інгредієнти: · борошно - 300 грам; · Сметана - 250 грам; · Яйця - 3 штуки; · Цукор - 250 грам; · Ванілін - 1 пакетик; · Сода - 2 грами. Для крему: · сметана, не менше 20% жирності - 320 грам; · Вершкове масло - 20 грам; · Цукор - 200 грам. Покроковий рецепт готування: 1. Перш, ніж приступати до приготування пирога, необхідно підготувати посуд. Вона повинна бути чистою, насухо протертою. 2. Приступити до замісу тіста. Взяти яйця, з'єднати з цукровим піском, збити до стійкої піни. 3. Ввести муку, сметану, ванілін і соду. 4. Тісто має придбати густоту і однорідність. 5. Взяти форму для запікання, змастити маслом, залити тісто. 6. Пиріг готувати при 180 градусах, час приготування становить 35 хвилин. 7. Зайнятися приготуванням кремового складу. Сметану з цукровим піском збити міксером до утворення густої маси. 8. Як тільки пиріг буде готовий, витягти його з духовки, остудити. 9. Розрізати корж уздовж на 2 частини. Змастити підготовленим кремом, прикрасити зверху на свій розсуд. В якості прикраси можна використовувати подрібнені горіхи, крихту печива, шоколадну стружку, улюблені ягоди. Поради: · щоб надати сметанника ніжний смак, в крем можна додати ванілін; · Отримати шоколадний пиріг можна за допомогою какао, яке слід додати в тісто. Будь-які експерименти вітається, можна сміливо створювати справжні кулінарні шедеври. Сметанник на сковороді Простий рецепт дозволяє приготувати татарський сметанник без праці, рецепт допоможе в процесі приготування. Для приготування не потрібна духовка, можна скористатися сковородою. Найважливіше, приготувати густе тісто, яке доведеться розкачати. У всьому іншому відмінностей немає. Приготувати приголомшливе блюдо зможе кожна господиня, урізноманітнити рецепт можна на свій розсуд. Інгредієнти: · маргарин - 100 грам; · Сметана - 80 грам; · Цукор - 100 грам; · Яйце - 1 штука; · Борошно - 260 грам; · Сода - 2 грами; · Мускатний горіх - 2 грами; · Імбир - 2 грами; · Лимонна цедра - 2 грами. Для крему: · сир - 200 грам; · Сметана - 400 грам; · Цукор - 100 грам. Покроковий рецепт готування: 1. Маргарин повинен бути злегка розтопленим. Перш, ніж приступати до приготування тіста, інгредієнт потрібно дістати з холодильника. 2. Перетерти маргарин з цукровим піском, вбити яйце, додати сметану. Ввести підготовлені прянощі, добре змішати. 3. В іншій ємності з'єднати борошно з содою, масу просіяти через сито. 4. Розділити суху суміш на 2 частини, засипати до рідкого складу, робити це потрібно не поспішаючи. 5. Замісити тісто, сформувати з нього кулю. Покласти тісто в холодильник на годину. 6. За цей час маса відпочине, після чого можна приступати до подальшої роботи. 7. З тіста зробити 7 грудок, розкачати їх в пласт. 8. Випікати коржі на сковороді, з двох сторін. 9. Коржі повинні охолонути, тим часом зайнятися приготуванням крему. 10. Сир пропустити через сито, з'єднати зі сметаною, збити блендером. Невеликими порціями засипати цукор. 11. Підготувати плоске блюдо, викласти коржі, змастити їх кремовим складом. 12. Бока і верх прикрасити шоколадом, цукатами, горіхами. Як приготувати сметанник за всіма правилами? Щоб отримати пиріг, нагадує дитинство, необхідно дотримуватися порад фахівців. У більшості випадків десерт вдається, але все ж з деякими правилами слід ознайомитися заздалегідь. · В тісто не потрібно сипати багато борошна, бажано дати масі постояти протягом 10 хвилин; · Форма для випікання повинна мати бортики і товсте дно; · В процесі готування заборонено відкривати дверцята духовки, тісто втратить свою легкість, осяде; · До вибору сметани необхідно поставитися відповідально, вона повинна бути жирною, свіжої; · Сметану слід використовувати охолоджену, це дозволить їй зберегти форму при збиванні; · Якщо були використані нежирні молочні продукти, можна скористатися загустителем або желатином. Сметанник припадає до смаку як дорослим, так і дітям. Приголомшливе блюдо, від якого відмовитися просто неможливо. Відмінний варіант для святкового столу, спробувати шматочок захоче кожен. Завдяки фантазії і творчих ідей можна створити власний рецепт татарського сметанника.

Для приготування сметанника не потрібно спеціальних кулінарних навичок, з готовим рецептом впорається кожна господиня. Найважливіше, підготувати мінімальний набір інгредієнтів. В результаті можна отримати приголомшливий десерт, порадувати всіх членів сім’ї улюбленим частуванням.

Варіантів випічки досить багато, початківці господині можуть спробувати найпростіший рецепт. Більш досвідчені кулінари на основі пирога роблять торт, такі ласощі стане справжньою окрасою святкового столу.

Блюдо відрізняється ніжним смаком, чудовим ароматом. Домашня випічка за смаковими якостями перевершує покупні десерти, що і робить пиріг дуже популярним серед господинь.

класичний рецепт

Татарський сметанник за класичним рецептом виходить незрівнянним, випічка поєднує в собі вишуканість і легкість в приготуванні. Найважливіше, слід звернути увагу на сметану. Для тіста підійде будь-яка, а для крему потрібна тільки свіжа. Від даного інгредієнта залежить якість готового продукту. У разі, якщо сметана буде не свіжої, пиріг не буде тримати форму.

Даний рецепт є справжнім порятунком для господині, якій потрібна терміново приготувати яку-небудь ласощі. Якщо раптом нагрянули гості, або на святковому столі відсутня солодка страва, рецепт допоможе виправити ситуацію.

Складові:

  • борошно – 300 грам;
  • сметана – 250 грам;
  • яйця – 3 штуки;
  • цукор – 250 грам;
  • ванілін – 1 пакетик;
  • сода – 2 грами.

Для крему:

  • сметана, не менше 20% жирності – 320 грам;
  • вершкове масло – 20 грам;
  • цукор – 200 грам.

Покроковий рецепт приготування:

  1. Перш, ніж приступати до приготування пирога, необхідно підготувати посуд. Вона повинна бути чистою, насухо протертою. Приступити до замісу тіста. Взяти яйця, з’єднати з цукровим піском, збити до стійкої піни.
  2. Ввести муку, сметану, ванілін і соду. Тісто має придбати густоту і однорідність. Взяти форму для запікання, змастити маслом, залити тісто.
  3. Пиріг готувати при 180 градусах, час приготування становить 35 хвилин. Зайнятися приготуванням кремового складу. Сметану з цукровим піском збити міксером до утворення густої маси.
  4. Як тільки пиріг буде готовий, витягти його з духовки, остудити. Розрізати корж уздовж на 2 частини. Змастити підготовленим кремом, прикрасити зверху на свій розсуд. В якості прикраси можна використовувати подрібнені горіхи, крихту печива, шоколадну стружку, улюблені ягоди.

Поради:

  • щоб надати сметанника ніжний смак, в крем можна додати ванілін;
  • отримати шоколадний пиріг можна за допомогою какао, яке слід додати в тісто.

Будь-які експерименти вітається, можна сміливо створювати справжні кулінарні шедеври.

Сметанник на сковороді

Татарський сметанник за рецептом з фото приготувати досить просто. Дивна властивість готового блюда полягає в тому, що зметана заливка нагадує сирну. Однак, сир до складу випічки не входить. Завдяки заливці пиріг нагадує повітряні тістечка, поласувати яким не проти ні дорослі, ні діти. Сметанник у багатьох асоціюється з дитинством, коли приголомшливий запах доносився з батьківської кухні. Тільки мама могла спекти чудове блюдо і порадувати ним усю родину. Рецепти передавалися з покоління в покоління, дочка дізнавалася секрети готування справжнього сметанника і з радістю робила блюдо вже для своєї сім'ї. Для приготування сметанника не потрібно спеціальних кулінарних навичок, з готовим рецептом впорається кожна господиня. Найважливіше, підготувати мінімальний набір інгредієнтів. В результаті можна отримати приголомшливий десерт, порадувати всіх членів сім'ї улюбленим частуванням. Варіантів випічки досить багато, початківці господині можуть спробувати найпростіший рецепт. Більш досвідчені кулінари на основі пирога роблять торт, такі ласощі стане справжньою окрасою святкового столу. Блюдо відрізняється ніжним смаком, чудовим ароматом. Домашня випічка за смаковими якостями перевершує покупні десерти, що і робить пиріг дуже популярним серед господинь. Класичний рецепт Татарський сметанник за класичним рецептом виходить незрівнянним, випічка поєднує в собі вишуканість і легкість в приготуванні. Найважливіше, слід звернути увагу на сметану. Для тіста підійде будь-яка, а для крему потрібна тільки свіжа. Від даного інгредієнта залежить якість готового продукту. У разі, якщо сметана буде не свіжої, пиріг не буде тримати форму. Даний рецепт є справжнім порятунком для господині, якій потрібна терміново приготувати яку-небудь ласощі. Якщо раптом нагрянули гості, або на святковому столі відсутня солодка страва, рецепт допоможе виправити ситуацію. Інгредієнти: · борошно - 300 грам; · Сметана - 250 грам; · Яйця - 3 штуки; · Цукор - 250 грам; · Ванілін - 1 пакетик; · Сода - 2 грами. Для крему: · сметана, не менше 20% жирності - 320 грам; · Вершкове масло - 20 грам; · Цукор - 200 грам. Покроковий рецепт готування: 1. Перш, ніж приступати до приготування пирога, необхідно підготувати посуд. Вона повинна бути чистою, насухо протертою. 2. Приступити до замісу тіста. Взяти яйця, з'єднати з цукровим піском, збити до стійкої піни. 3. Ввести муку, сметану, ванілін і соду. 4. Тісто має придбати густоту і однорідність. 5. Взяти форму для запікання, змастити маслом, залити тісто. 6. Пиріг готувати при 180 градусах, час приготування становить 35 хвилин. 7. Зайнятися приготуванням кремового складу. Сметану з цукровим піском збити міксером до утворення густої маси. 8. Як тільки пиріг буде готовий, витягти його з духовки, остудити. 9. Розрізати корж уздовж на 2 частини. Змастити підготовленим кремом, прикрасити зверху на свій розсуд. В якості прикраси можна використовувати подрібнені горіхи, крихту печива, шоколадну стружку, улюблені ягоди. Поради: · щоб надати сметанника ніжний смак, в крем можна додати ванілін; · Отримати шоколадний пиріг можна за допомогою какао, яке слід додати в тісто. Будь-які експерименти вітається, можна сміливо створювати справжні кулінарні шедеври. Сметанник на сковороді Простий рецепт дозволяє приготувати татарський сметанник без праці, рецепт допоможе в процесі приготування. Для приготування не потрібна духовка, можна скористатися сковородою. Найважливіше, приготувати густе тісто, яке доведеться розкачати. У всьому іншому відмінностей немає. Приготувати приголомшливе блюдо зможе кожна господиня, урізноманітнити рецепт можна на свій розсуд. Інгредієнти: · маргарин - 100 грам; · Сметана - 80 грам; · Цукор - 100 грам; · Яйце - 1 штука; · Борошно - 260 грам; · Сода - 2 грами; · Мускатний горіх - 2 грами; · Імбир - 2 грами; · Лимонна цедра - 2 грами. Для крему: · сир - 200 грам; · Сметана - 400 грам; · Цукор - 100 грам. Покроковий рецепт готування: 1. Маргарин повинен бути злегка розтопленим. Перш, ніж приступати до приготування тіста, інгредієнт потрібно дістати з холодильника. 2. Перетерти маргарин з цукровим піском, вбити яйце, додати сметану. Ввести підготовлені прянощі, добре змішати. 3. В іншій ємності з'єднати борошно з содою, масу просіяти через сито. 4. Розділити суху суміш на 2 частини, засипати до рідкого складу, робити це потрібно не поспішаючи. 5. Замісити тісто, сформувати з нього кулю. Покласти тісто в холодильник на годину. 6. За цей час маса відпочине, після чого можна приступати до подальшої роботи. 7. З тіста зробити 7 грудок, розкачати їх в пласт. 8. Випікати коржі на сковороді, з двох сторін. 9. Коржі повинні охолонути, тим часом зайнятися приготуванням крему. 10. Сир пропустити через сито, з'єднати зі сметаною, збити блендером. Невеликими порціями засипати цукор. 11. Підготувати плоске блюдо, викласти коржі, змастити їх кремовим складом. 12. Бока і верх прикрасити шоколадом, цукатами, горіхами. Як приготувати сметанник за всіма правилами? Щоб отримати пиріг, нагадує дитинство, необхідно дотримуватися порад фахівців. У більшості випадків десерт вдається, але все ж з деякими правилами слід ознайомитися заздалегідь. · В тісто не потрібно сипати багато борошна, бажано дати масі постояти протягом 10 хвилин; · Форма для випікання повинна мати бортики і товсте дно; · В процесі готування заборонено відкривати дверцята духовки, тісто втратить свою легкість, осяде; · До вибору сметани необхідно поставитися відповідально, вона повинна бути жирною, свіжої; · Сметану слід використовувати охолоджену, це дозволить їй зберегти форму при збиванні; · Якщо були використані нежирні молочні продукти, можна скористатися загустителем або желатином. Сметанник припадає до смаку як дорослим, так і дітям. Приголомшливе блюдо, від якого відмовитися просто неможливо. Відмінний варіант для святкового столу, спробувати шматочок захоче кожен. Завдяки фантазії і творчих ідей можна створити власний рецепт татарського сметанника.

Простий рецепт дозволяє приготувати татарський сметанник без праці, рецепт допоможе в процесі приготування. Для приготування не потрібна духовка, можна скористатися сковородою. Найважливіше, приготувати густе тісто, яке доведеться розкачати. У всьому іншому відмінностей немає. Приготувати приголомшливе блюдо зможе кожна господиня, урізноманітнити рецепт можна на свій розсуд.

Складові:

  • маргарин – 100 грам;
  • сметана – 80 грам;
  • цукор – 100 грам;
  • яйце – 1 штука;
  • борошно – 260 грам;
  • сода – 2 грами;
  • мускатний горіх – 2 грами;
  • імбир – 2 грами;
  • лимонна цедра – 2 грами.

Для крему:

  • сир – 200 грам;
  • сметана – 400 грам;
  • цукор – 100 грам.

Покроковий рецепт приготування:

  1. Маргарин повинен бути злегка розтопленим. Перш, ніж приступати до приготування тіста, інгредієнт потрібно дістати з холодильника. Перетерти маргарин з цукровим піском, вбити яйце, додати сметану. Ввести підготовлені прянощі, добре змішати.
  2. В іншій ємності з’єднати борошно з содою, масу просіяти через сито. Розділити суху суміш на 2 частини, засипати до рідкого складу, робити це потрібно не поспішаючи. Замісити тісто, сформувати з нього кулю. Покласти тісто в холодильник на годину.
  3. За цей час маса відпочине, після чого можна приступати до подальшої роботи. З тіста зробити 7 грудок, розкачати їх в пласт. Випікати коржі на сковороді, з двох сторін.
  4. Коржі повинні охолонути, тим часом зайнятися приготуванням крему. Сир пропустити через сито, з’єднати зі сметаною, збити блендером. Невеликими порціями засипати цукор.
  5. Підготувати плоске блюдо, викласти коржі, змастити їх кремовим складом. Бока і верх прикрасити шоколадом, цукатами, горіхами.

Татарський сметанник за рецептом з фото приготувати досить просто. Дивна властивість готового блюда полягає в тому, що зметана заливка нагадує сирну. Однак, сир до складу випічки не входить. Завдяки заливці пиріг нагадує повітряні тістечка, поласувати яким не проти ні дорослі, ні діти. Сметанник у багатьох асоціюється з дитинством, коли приголомшливий запах доносився з батьківської кухні. Тільки мама могла спекти чудове блюдо і порадувати ним усю родину. Рецепти передавалися з покоління в покоління, дочка дізнавалася секрети готування справжнього сметанника і з радістю робила блюдо вже для своєї сім'ї. Для приготування сметанника не потрібно спеціальних кулінарних навичок, з готовим рецептом впорається кожна господиня. Найважливіше, підготувати мінімальний набір інгредієнтів. В результаті можна отримати приголомшливий десерт, порадувати всіх членів сім'ї улюбленим частуванням. Варіантів випічки досить багато, початківці господині можуть спробувати найпростіший рецепт. Більш досвідчені кулінари на основі пирога роблять торт, такі ласощі стане справжньою окрасою святкового столу. Блюдо відрізняється ніжним смаком, чудовим ароматом. Домашня випічка за смаковими якостями перевершує покупні десерти, що і робить пиріг дуже популярним серед господинь. Класичний рецепт Татарський сметанник за класичним рецептом виходить незрівнянним, випічка поєднує в собі вишуканість і легкість в приготуванні. Найважливіше, слід звернути увагу на сметану. Для тіста підійде будь-яка, а для крему потрібна тільки свіжа. Від даного інгредієнта залежить якість готового продукту. У разі, якщо сметана буде не свіжої, пиріг не буде тримати форму. Даний рецепт є справжнім порятунком для господині, якій потрібна терміново приготувати яку-небудь ласощі. Якщо раптом нагрянули гості, або на святковому столі відсутня солодка страва, рецепт допоможе виправити ситуацію. Інгредієнти: · борошно - 300 грам; · Сметана - 250 грам; · Яйця - 3 штуки; · Цукор - 250 грам; · Ванілін - 1 пакетик; · Сода - 2 грами. Для крему: · сметана, не менше 20% жирності - 320 грам; · Вершкове масло - 20 грам; · Цукор - 200 грам. Покроковий рецепт готування: 1. Перш, ніж приступати до приготування пирога, необхідно підготувати посуд. Вона повинна бути чистою, насухо протертою. 2. Приступити до замісу тіста. Взяти яйця, з'єднати з цукровим піском, збити до стійкої піни. 3. Ввести муку, сметану, ванілін і соду. 4. Тісто має придбати густоту і однорідність. 5. Взяти форму для запікання, змастити маслом, залити тісто. 6. Пиріг готувати при 180 градусах, час приготування становить 35 хвилин. 7. Зайнятися приготуванням кремового складу. Сметану з цукровим піском збити міксером до утворення густої маси. 8. Як тільки пиріг буде готовий, витягти його з духовки, остудити. 9. Розрізати корж уздовж на 2 частини. Змастити підготовленим кремом, прикрасити зверху на свій розсуд. В якості прикраси можна використовувати подрібнені горіхи, крихту печива, шоколадну стружку, улюблені ягоди. Поради: · щоб надати сметанника ніжний смак, в крем можна додати ванілін; · Отримати шоколадний пиріг можна за допомогою какао, яке слід додати в тісто. Будь-які експерименти вітається, можна сміливо створювати справжні кулінарні шедеври. Сметанник на сковороді Простий рецепт дозволяє приготувати татарський сметанник без праці, рецепт допоможе в процесі приготування. Для приготування не потрібна духовка, можна скористатися сковородою. Найважливіше, приготувати густе тісто, яке доведеться розкачати. У всьому іншому відмінностей немає. Приготувати приголомшливе блюдо зможе кожна господиня, урізноманітнити рецепт можна на свій розсуд. Інгредієнти: · маргарин - 100 грам; · Сметана - 80 грам; · Цукор - 100 грам; · Яйце - 1 штука; · Борошно - 260 грам; · Сода - 2 грами; · Мускатний горіх - 2 грами; · Імбир - 2 грами; · Лимонна цедра - 2 грами. Для крему: · сир - 200 грам; · Сметана - 400 грам; · Цукор - 100 грам. Покроковий рецепт готування: 1. Маргарин повинен бути злегка розтопленим. Перш, ніж приступати до приготування тіста, інгредієнт потрібно дістати з холодильника. 2. Перетерти маргарин з цукровим піском, вбити яйце, додати сметану. Ввести підготовлені прянощі, добре змішати. 3. В іншій ємності з'єднати борошно з содою, масу просіяти через сито. 4. Розділити суху суміш на 2 частини, засипати до рідкого складу, робити це потрібно не поспішаючи. 5. Замісити тісто, сформувати з нього кулю. Покласти тісто в холодильник на годину. 6. За цей час маса відпочине, після чого можна приступати до подальшої роботи. 7. З тіста зробити 7 грудок, розкачати їх в пласт. 8. Випікати коржі на сковороді, з двох сторін. 9. Коржі повинні охолонути, тим часом зайнятися приготуванням крему. 10. Сир пропустити через сито, з'єднати зі сметаною, збити блендером. Невеликими порціями засипати цукор. 11. Підготувати плоске блюдо, викласти коржі, змастити їх кремовим складом. 12. Бока і верх прикрасити шоколадом, цукатами, горіхами. Як приготувати сметанник за всіма правилами? Щоб отримати пиріг, нагадує дитинство, необхідно дотримуватися порад фахівців. У більшості випадків десерт вдається, але все ж з деякими правилами слід ознайомитися заздалегідь. · В тісто не потрібно сипати багато борошна, бажано дати масі постояти протягом 10 хвилин; · Форма для випікання повинна мати бортики і товсте дно; · В процесі готування заборонено відкривати дверцята духовки, тісто втратить свою легкість, осяде; · До вибору сметани необхідно поставитися відповідально, вона повинна бути жирною, свіжої; · Сметану слід використовувати охолоджену, це дозволить їй зберегти форму при збиванні; · Якщо були використані нежирні молочні продукти, можна скористатися загустителем або желатином. Сметанник припадає до смаку як дорослим, так і дітям. Приголомшливе блюдо, від якого відмовитися просто неможливо. Відмінний варіант для святкового столу, спробувати шматочок захоче кожен. Завдяки фантазії і творчих ідей можна створити власний рецепт татарського сметанника.

Як приготувати сметанник за всіма правилами?

Щоб отримати пиріг, нагадує дитинство, необхідно дотримуватися порад фахівців. У більшості випадків десерт вдається, але все ж з деякими правилами слід ознайомитися заздалегідь.

  • в тісто не потрібно сипати багато борошна, бажано дати масі постояти протягом 10 хвилин;
  • форма для випікання повинна мати бортики і товсте дно;
  • в процесі готування заборонено відкривати дверцята духовки, тісто втратить свою легкість, осяде;
  • до вибору сметани необхідно поставитися відповідально, вона повинна бути жирною, свіжої;
  • сметану слід використовувати охолоджену, це дозволить їй зберегти форму при збиванні;
  • · Якщо були використані нежирні молочні продукти, можна скористатися загустителем або желатином.

Сметанник припадає до смаку як дорослим, так і дітям. Приголомшливе блюдо, від якого відмовитися просто неможливо. Відмінний варіант для святкового столу, спробувати шматочок захоче кожен. Завдяки фантазії і творчих ідей можна створити власний рецепт татарського сметанника.