Тертий пісочний пиріг з варенням рецепт приготування в домашніх умовах

Розсипчасте, пісочне тісто і прошарок з варення, на мій погляд, ідеально поєднання для пирога. Називається пиріг тертим, тому що він дійсно натирається в крихту за допомогою великої терки. Можна натерти через тертку не тільки верхній шар, а й нижній, тоді варення просочиться крізь тісто і оживляти його. В даному випадку, нижній шар розкочується або розподіляється рівномірним шаром руками по листу, потім намазується варенням і зверху закривається крихтою з тіста. Такий рецепт тертого пирога примітний тим, що він, звичайно, дуже ситний і залишається смачним і свіжим ще кілька днів, хоча, як правило, він настільки апетитний, що з’їдається моментально!

Інгредієнти для приготування пісочного тертого пирога з варенням

яйця 2 шт
цукор 0,75 склянки
маргарин 150 г
борошно 2 стакан
Сода (розпушувач) 0,5 ч. Л.
оцет 0,5 ч. Л.
сіль 1 щіпка
варення густе 1 стакан

Приготування покрокове з фото пісочного тертого пирога з варенням

  1. В окремому посуді збийте яйця з цукром, додайте оцет.
  2. Розм’якшений маргарин наріжте кубиками і додайте до яєчної суміші і добре перетріть.
  3. У борошно додайте сіль, соду і перемішайте.
  4. З’єднайте борошно з яєчно-маргаринової сумішшю і замісити круте, однорідне тісто. У цей момент і при випічці буде якраз відбуватися необхідна нам реакція соди і оцту.
  5. Розділіть тісто дві нерівні частини 1/3 від 2/3, відправте тісто в морозильну камеру на 30-40 хвилин. До речі, таке тісто можна зберігати в морозилці і спекти пиріг в інший зручний час.
  6. Дістаньте з морозилки більший шматок тіста, розкачати його або розподіліть руками по листу в рівномірний шар.
  7. Викладіть на нижній шар варення, бажано, щоб воно було з кислинкою, наприклад, абрикосове або сливове.
  8. Натріть зверху на варення другий шматок тіста рівномірним шаром.
  9. Ставте пиріг випікатися в заздалегідь розігріту духовку до 200 градусів на 35-45 хвилин до готовності. Духовка обов’язково повинна бути розігріта, інакше тісто почне таїти і розтікатися.

Подавайте пісочний тертий пиріг, нарізавши його на порційні шматочки. До такого пирога найкраще подавати гарячі напої, такі як чай або кава. Смачного!