Томатний сік з болгарським перцем на зиму рецепт з фото крок за кроком

Незвичайний і дуже смачний томатний сік виходить з додаванням болгарського перцю. Він вносить свою родзинку і надає напою додатковий аромат і вітаміни. Помідори для соку краще брати тонкошкірі і соковиті. Якщо помідори м’ясисті, наприклад, сорту «сливка», то сік вийде дуже густим і доведеться розбавляти водою. Болгарський перець, причому червоного кольору, необхідно додавати, зовсім небагато, лише для смаку, тому що, якщо додати більше вийде вже швидше заправка для борщу. Стандартний набір спецій – лавровий лист, чорний перець горошком сіль і цукор. Можна також додати в домашній рецепт томатного соку, гвоздику, часник або інші прянощі за смаком. Такий ароматний і корисний напій покращує травлення і чудово освіжає! Томатний сік з болгарським перцем на зиму рецепт з фото покроково вказано нижче.

Інгредієнти для приготування томатного соку з болгарським перцем

помідори 6 кг
Болгарський перець червоний 100 г
Лавровий лист 2 шт
Перець чорний горошком 10 шт
сіль 1 ст. л.
цукор 3 ст. л.

Приготування покрокове з фото томатного соку з болгарським перцем

  1. Помідори добре вимийте і пропустіть через соковижималку. З 6 кг. помідор черрі, вийшло близько 1,5 відходів.
  2. Болгарський перець вимийте, очистіть від насіння і плодоніжки. Розріжте на дві частини.
  3. Поставте томатний сік на вогонь, додайте в нього болгарський перець. (Болгарський перець можна теж перекрутити через соковижималку разом з помідорами). Буде відразу утворюватися багато пінки, її знімати не потрібно, так як вона через 5 хвилин кипіння вона сама зникне.
  4. Після закипання варіть сік 20 хвилин.
  5. Додайте сіль, цукор, чорний перець і лавровий лист. Поваріть ще 5 хвилин. Спробуйте на смак, можливо, потрібно буде додати ще солі. Також в кінці можна додати часточки часнику.
  6. Болгарський перець дістаньте з каструлі (його можна додати в інші страви), а сік розлийте по стерилізованим банкам і закатати. На виході може вийти близько 3,5 літра. Якщо робити сік просто через м’ясорубку, його вийде більше.

Томатний сік подають як освіжаючий напій до страв з м’яса. Його можна приправити чорним меленим перцем. Смачного!