Як хочеться зробити приємне для своїх близьких, приготувати що-небудь смачне і запам’ятовується, ніжний і солодкий десерт з насиченим смаком. Але, буває, немає часу на довгу випічку, тому пропоную вам альтернативне рішення.
Зефірні торти – це, як правило, торти, які не потребують випічки.
Це смачне солодкі ласощі на самий вимогливий смак.
Отже, пропоную вам приготувати чудовий торт з зефіру.
Розсипчасте печиво – 200 г.
Зефір – 500 г.
Цукор – півсклянки
Сир – 250 г.
Вершки – 350 г.
Полуниця – півкіло
Нектарин – 1 штука
Ванілін – 1 м
М’ята – 2 гілочки
Кондитерський виріб готуватися в кілька шарів.
перший:
печиво, змочене молоком.
другий:
зефір, порізаний на часточки. Їх розріжте навпіл.
третій:
Збийте вершки, цукровий пісок і сир і викладіть цей шар на зефір.
четвертий:
Полуниця.
п’ятий:
знову зефір.
шостий:
Полуниця.
сьомий:
Суміш вершків, сиру і цукру.
Ось ще один рецепт: цей торт з зефіру також не вимагає випікання.
Сухе печиво – 500 г.
Горіхи, можна волоські – 250 г.
Згущене молоко – 1 банка
Вершкове масло – 1 пачка
Зефір – 300 м
Коньяк – кілька крапель
Печиво розбийте на невеликі солодкі шматочки, і залийте кремовою масою з масла, згущеного молока і коньяку. Для того щоб приготувати кремову масу потрібно збити всі інгредієнти до однорідного стану.
Зібрати такий торт легко.
На дно форми для випічки викладіть зефір, порізаний дольками, і зверху волоські горіхи. Потім солодку суміш з печива, просочену кремом. Самий верх торта можна прикрасити зефіром.
Наступне ласощі з зефіром потрібно випікати.
Для випікання бісквіта:
Звичайний крохмаль – 2 ч. Л.
Лимонна кислота – щіпка
Вода – 200 мл
Цукровий пісок – 255 г.
Ваніль – 1 ч.л.
Олія – ??півсклянки
Їдальня борошно – 550 г.
Розпушувач – 3 ч. Л.
Сіль – 1 ч.л.
Яйця – 7 жовтків
Для смачного крему:
Сметана середньої жирності – 500 р
Зефір (можна купити в магазині) – 300 м
Цукрова пудра – 5 ст. л.
Борошно просійте, змішайте з цукровим піском, розпушувачем, кухонною сіллю, в серединку влийте яєчні жовтки, рослинне масло і воду, покладіть ванільний цукор, потім замісіть тісто.
Окремо збийте яєчні білки з лимонною кислотою і також покладіть в замішане тісто.
Випікайте ніжний бісквіт близько 45 хвилин, температура 180 градусів. Потім перевірте готовність коржа зубочисткою.
Потім приготуйте кремову субстанцію:
змішайте сметану з цукровою пудрою.
У цього кондитерського виробу дуже цікавий принцип збірки.
На нижній шар викладіть порізаний навпіл зефір. Корж розрізати на квадратики і, вмочуючи кожен квадратик в сметанному кремі, викладайте на зефірні шматочки. Таким чином, зберіть Зефірова торт.
Є інша варіація цього рецепта.
З цієї ж технології печемо коржі. Робимо крем з вареного згущеного молока (1 банка) і пачки вершкового масла. Ще буде потрібно зефір – 250 г і арахіс – півсклянки.
Починаємо збирати торт.
Корж рясно змащуємо кремом, викладаємо арахіс і шматочки зефіру, то ж саме робимо і з другим коржем. І наше ласощі готові.
А ось ще один шалено смачний торт з зефіру.
Горіхи – 500 г.
Зефір – 500 г.
Печиво – 200 г.
Молоко – 1 стакан
Цукор – 1 стакан
Шоколад – 100 г.
Масло вершкове – 200 г.
Яйця – 2 штуки
Борошно-2 столових ложки
Ванілін – 1 м
Це смачне ласощі з заварним кремом.
Зваріть заварний кремову масу. Збийте яйця з цукром, додайте молоко і поставте на повільний вогонь, через деякий час покладіть просіяне борошно і доведіть суміш до кипіння. Зніміть з вогню, остудіть, додайте вершкове масло і збийте. Крем готовий.
На шар Зефірова часточок, вилийте крем, покладіть шар печива і посипте горіхами. Повторіть ці дії з кожним шаром.
Готуйте кондитерські вироби з зефіром, радуйте себе і своїх близьких!