Торт із зефіру з фруктами без випічки, зі сметаною

Багато пані, що віддають перевагу стежити за своєю фігурою, дуже люблять такі ласощі, як зефір. Цей ніжний і повітряний десерт має в собі мінімальну кількість калорій, при цьому воно неймовірно смачне. Сьогодні ми розповімо про те, як можна приготувати торт з зефіру з різними фруктами без випічки, зі сметаною. Таке ласощі припаде до смаку не тільки домашнім, а й гостям, які не байдужі до зефіру.

Плюсом такого десерту вважається його доступність і простота приготування, адже замість коржів використовується саме повітряні ласощі. А для прошарку можуть застосовуватися будь-які види фруктів і ягід, особливо популярним залишається ананас в консервованому вигляді. Також шари можуть промазуйте різними видами крему, в нашому випадку застосовується сметана, але господиня може використовувати збиті вершки або згущене молоко.

Як доповнення, такий десерт прикрашають цукатами, різними видами печива, меренгою або шоколадом, тут все залежить тільки від фантазії господині.

Зефірний десерт з полуницею і сметаною

Складові:

  • зефір білий або рожевий – 320 грам;
  • будь-які горішки – 75 грам;
  • сметана жирна – 265 мл;
  • полуниця і ківі свіжі – по 155 грам;
  • цукровий пісок – 95 грам;
  • цукати для прикраси – 25 грам;
  • шоколад для прикраси – 35 грам.

Процес приготування десерту:

Приготувати такий торт з зефіру з фруктами, без використання випічки, зі сметаною по представленому пошаговому рецептом з фото, абсолютно не складно.

Спочатку варто підготувати всі інгредієнти для цього десерту, при цьому варто відзначити, що інгредієнти можуть змінюватися в залежності від уподобань господині.

Підготовка інгредієнтів:

Для приготування десерту необхідно зайнятися зефіром, так як його продають в цілому вигляді можна просто розламати десерт на половинки, а можна розрізати його ножем.

Варто відзначити, що занадто м’який зефір ріжеться складно, щоб полегшити процес, можна періодично опускати ніж в гарячу воду. Гарячий ніж буде розрізати повітряну пастилу швидше і рівніше. Кілька половинок десерту прибирають до моменту прикраси торта, так як вони виступають завершальним шаром.

Приготування крему:

Тепер береться сметана, так як нам необхідно отримати більш густу масу, краще придбати більш густий продукт. Також для крему нам знадобиться цукор або цукрова пудра, обидва продукти збивають міксером, поки не вийде однорідна і густа суміш. Заздалегідь готується форма для десерту. На саме дно викладають один шар половинок повітряного ласощі, зверху все покривають шаром крему.

Якщо хочеться, щоб крем краще застиг, можна зробити торт з зефіру з фруктами без випічки зі сметаною і желатином. В такому випадку желатин застигне в холодильнику, і торт краще буде тримати свою форму.

Підготовка фруктів:

Тепер починають підготовку фруктів і ягід, для цього полуниця промивається у воді і очищається від хвостиків, а з ківі просто знімають шкірку. Обидва інгредієнта нарізають на тонкі пластинки, щоб продукти простіше вкладалися в торт. Якщо вдома не знайшлося полуниці і ківі, то ці плоди з легкістю замінюються будь-якими іншими. Все-таки сам десерт дуже солодкий, тому фрукти рекомендується використовувати кислі. Коли перший шар фруктів буде викладений на зефір, зверху все посипають заздалегідь подрібненими горішками. Використовувати можна абсолютно будь-які види горіхів, ми ж застосовуємо волоські.

Формування десерту:

Тепер горіхи знову трохи заливають сметанним кремом, а поверх нього викладають новий шар зефіру. Найкраще викладати половинки якомога ближче один до одного, це допоможе зробити десерт більш щільним. Щоб торт вийшов рівним і красивим, варто злегка придавити зефір руками. Верхній шар знову оформляється невеликою кількістю крему, це необхідно для того, щоб викласти прикраса з фруктів.

Як тільки крем буде завдано, на поверхню ласощі кладуться шматочки полуниці і ківі. В якості останнього шару у нас використовується зефір, але можна залишити десерт і в такому вигляді.

Ласощі прибирають в холодильну камеру, де витримують не менше трьох годин. Після застигання, можна прикрасити тортик за допомогою розтопленого шоколаду і цукатів.

Зефірний десерт від Лайми Вайкуле

Складові:

  • сметана високої жирності або вершки – 550 мл;
  • зефір білий м’який – 520 грам;
  • полуниця – 120 грам;
  • банан – 115 грам;
  • ананаси консервовані – 95 грам;
  • шоколад темний – 85 грам;
  • горішки волоські – 55 грам.

Процес приготування десерту:

Готувати торт з зефіру з фруктами, без використання випічки, зі сметаною, за рецептом від Лайми Вайкуле, не складно. Для початку варто підготувати зефір, його розрізають на дві рівні половинки і залишають осторонь. Також варто відразу підготувати форму для випічки або просто взяти велике блюдо, на якому буде формуватися торт. На тарілку або форму викладається перший шар зефіру. Потім можна форму тимчасово відкласти, а поки зайнятися приготуванням крему.

Приготування крему:

Щоб зробити крем, нам необхідно знати, що саме застосовується для змазування шарів. Якщо говорити про сметані, то досить просто промазати шар зефіру продуктом. Не варто переживати про відсутність цукру в сметані, так як зефір дуже солодкий, а сметана зробить десерт менш нудотним.

Якщо ж будуть використовуватися вершки, то в них можна додати трохи цукрового піску для смаку, а можна і не додавати його. Вершки збиваються до пишної маси, а потім викладаються поверх зефіру. Далі необхідно взяти підготовлені горішки і подрібнити їх, готові горіхи укладаються поверх крему.

Формування десерту:

На горішки можна починати укладання фруктів, в нашому рецепті використовується ананас, банан і полуниця, даний фрукти можна замінити іншими за смаком. Плоди нарізаються шматочками або кружальцями, а потім викладаються на крем. Зверху знову укладається зефір, а потім знову повторюють шари горішків і фруктів. Десерт прибирають в холодильну камеру і залишають на пару годин. В якості прикраси можуть застосовуватися не тільки фрукти і ягоди, а й розтоплений шоколад, стружка кокоса, подрібнені горішки або мармелад.

Зефірний торт із заварним кремом

Складові:

  • печиво будь – 385 грам;
  • цукровий пісок – 355 грам;
  • зефір білий – 670 грам;
  • горішки подрібнені – 135 грам;
  • молоко коров’яче – 2,5 склянки;
  • жовтки курячих яєць – 2 штуки;
  • масло вершкове – 155 грам;
  • борошно пшеничне – 0,5 склянки;
  • какао в порошку – 35 грам.
  • ванілін – пачка.

Процес приготування:

Зазвичай торт з зефіру з фруктами без випічки готується зі сметаною (з фото). Але в нашому випадку ми будемо готувати вже заварний крем, який зробить тортик не менше смачним і ніжним. Спочатку варто приготувати саме крем, для цього беруться жовтки курячих яєць і перемішуються з цукровим піском і борошном. У суміш поступово додають молоко, розмішувати краще за допомогою віночка. Таким чином, можна уникнути появи грудочок в кремі.

Навіть якщо в кремі раптом утворюються грудочки з борошна, можна розбити їх за допомогою блендера. Крем ставиться на вогонь, а потім йому дають закипіти, при цьому масу необхідно постійно перемішувати, щоб борошно і молоко не почали пригорати. Як тільки маса буде готова, її добре остуджують, а потім додають до неї розм’якшене масло і збивають за допомогою міксера. Туди ж варто додати какао в порошку і необхідну кількість ванільного порошку.

Горіхи найкраще подрібнити в блендері, так крихта вийде більш дрібної, також надходять і з печивом, в результаті ми повинні отримати продукт, схожий на панірувальні сухарі.

Процес формування десерту:

Зефір ділиться на дві рівні половинки, але можна просто зрізати верхівки у кожного ласощі, щоб воно стало плоским. Верхівки викидати не варто, так як вони будуть використані для прикраси десерту. У роз’ємну форму укладають зефір, а потім покривають його шаром заварного крему. Зрізані верхівки можна застосувати, щоб заповнити всі порожнечі між кружальцями зефіру. На крем насипають шар печива і горішків, а потім повторюють укладку зефіру.

Покривають такий десерт фінальним шаром крему, а потім закривають все харчовою плівкою. Найкраще також харчовою плівкою вистелити дно і боки форми. Ласощі відправляється в холодильну камеру на три години, після чого його можна діставати і знімати верхній шар плівки. Щоб подати десерт, береться велика тарілка, форма перевертається, і торт перекладається на блюдо

Після цього можна зняти верхній шар плівки і подати торт до столу. При бажанні такий десерт прикрашається будь-якими свіжими і консервованими фруктами, горішками, розтопленим шоколадом або цукатами.