Торт медовик зі сметанним кремом рецепт приготування покроково

Сьогодні ми не тільки навчимося готувати торт медовик рецепт зі сметанним кремом, а й дізнаємося деякі секрети приготування самого корисного і смачного медовика. У цій статті ми розглянемо, яким має бути тісто під час вимішування, щоб не утворювалися грудки? При якій температурі слід випікати найтонші коржі? Яким чином потрібно розгортати тісто, щоб воно не рвалося? Що потрібно робити з коржами після випікання, щоб вони не перетворилися на крихту? І нарешті, де потрібно дати просочитися торту? І так по черзі:

  • Щоб тісто майбутнього медовика вийшло однорідним, його температура при замішуванні повинна бути – 40 – 50? С.
  • Так як процес запікання одного коржа займе всього лише 2 хвилини, духовка повинна бути розігріта до 200 ° С.
  • Щоб тісто при розкачування не порвати, під пергамент з присипаної борошном, на якому власне і буде покладено майбутній корж, підстеліть рушник, щоб пом’якшити поверхню.
  • Для того, щоб коржі зберегли свою форму, відразу ж після духовки потрібно зняти корж з дека і вирізати круглу форму діаметром 22 см за шаблоном (кришка, тарілка).
  • Щоб коржі рівномірно і якісно просочилися, торт потрібно залишити постояти при кімнатній температурі на одну годину, а вже потім поставити в холодильник, щоб крем застиг.

Наш медовик рецепт містить ще один секрет. Відомо, що мед при нагріванні понад 40 ° С виділяє гідроксіметілфурфурал, який небезпечний для організму людини, граючи роль канцерогену. Тому перегрівати або запікати мед не можна, так як шкідливо для здоров’я. Тому, мед ми замінимо на власноруч приготовану патоку. А щоб сенс рецепта і неповторний медовий аромат не губився – в сметанний крем ми покладемо справжнісінький квітковий мед.

Торт медовик інгредієнти

цукор 475 г
вода 75 мл
Лимонна кислота 1 г
Сода харчова 1,5 ч. Л.
борошно 350 г
Вершкове масло 100 г
лимон 1 шт.
яйця 3 шт.
сметана 900 мл
мед 100 г

Торт медовик спосіб приготування покрокове з фото

патока:

  1. У ківш налити 125 мл води і поставити його на найбільший вогонь.
  2. Насипати 175 г цукру в воду.
  3. Суміш не перемішувати ложкою, так як він закрісталлізуется. Для рівномірної варіння збовтайте сироп, обертаючи рукою сам ківш.
  4. Як тільки цукор досяг 118 ° С (5 хвилин кипіння) – додати соду і лимонну кислоту.
  5. Перемішати.

тісто:

  1. Створити парову баню: в каструлю налити воду так, щоб вставлена ??миска не торкалася нагрівається в каструлі води.
  2. На паровій бані змішати масло, цукор, яйця.
  3. Додати патоку.
  4. Ретельно перемішати.
  5. Додати соду, погашену лимонним соком.
  6. Додати борошно пшеничне.
  7. Вимісити тісто.
  8. Присипати дошку борошном.
  9. Скачати з тіста «ковбаску» і розділити її на вісім частин.
  10. Розстелити пергаментний папір.
  11. Кожну з восьми частин розкачати в тонкий пласт.
  12. Приклавши тарілку на тісто потрібного діаметра, намітити по колу майбутній корж ножем.
  13. Перенести корж разом з пергаментом на форму для випічки.
  14. Проколоти корж виделкою в різних місцях.
  15. Поставити корж в розігріту духовку до 200 ° С і випікати протягом 2 – х хвилин.
  16. На готовому коржі відрізати зайві краю в згоді з обраним і наміченим діаметром до випікання.

крем:

  1. Сметану збити з цукром.
  2. Додати лимонний сік і знову збити за допомогою міксера.
  3. Додати мед і перемішати ложкою.

Формування торта:

  1. Тарілку змастити кремом, щоб перший корж просочився.
  2. Викласти на тарілку перший корж.
  3. Промажьте корж кремом і накрийте наступним коржем. Аналогічну операцію робіть до останнього коржа.
  4. Верхній, останній корж і боки змастити кремом.

Цей торт медовик рецепт завершите, посипавши верхівку подрібненими в блендері зайвими краями спечених коржів – дрібною фракцією, а бічні частини тортика – великими. Смачного!