Торт на сковороді з заварним кремом – просто і швидко


Перед кожним, навіть самим невеликим домашнім святом, багато довго не сплять або розриваються на частини, як приготувати і торт і смачне м’ясо в духовці і ще все встигнути. Але ж треба ще й салатики накришити і посуд підготувати. Як прискорити процес, якщо все одна духовка, і вона зайнята приготуванням гарячих страв або закусок.

Вихід завжди є, при цьому не обов’язково бігти за тортом в магазин або готувати його за два дні до торжества, всі проблеми може вирішити приготування коржів торта на сковороді. У подібній випічки є маса переваг. По-перше, коржі готуються швидко, по-друге, можна використовувати майже будь-який крем для торта, по-третє, випічку кремом можна промащувати в перервах між приготуванням основного блюда.

Є ще деякі моменти, про які обов’язково варто згадати.

Коржі, приготований на сковороді будуть все однакового розміру, тонкі і не стануть підніматися як бісквіт або інший торт в духовці.

Так само приготовлені частини торта можуть зберігатися в сухому місці трохи більше 48 годин.

З цього випливає, що ви можете сфабрикувати коржі в середу, а промазати заварним кремом ввечері в п’ятницю, якщо торжество призначено на суботу. Торт все одно буде дуже смачним і ранок урочистого дня не стане для вас занадто напруженим.

Багато тортики із задоволенням сусідять не тільки з горіхами і шоколадом, а й з великою кількістю фруктів і ягід.

Який би рецепт ви не вибрали, для всіх є деякі хитрощі, знаючи які ви ще зменшіть трудовитрати на виготовлення торта. Вирізати заготовку для коржа краще по кришці від сковорідки, на якій збираєтеся смажити. У цьому випадку не треба буде пристроювати млинець як попало, і загинати краю на бортики.

Різноманіття рецептів тортів на сковороді

Звичайно, будь-який торт вимагає будь-якої просочення, але зараз мова піде про тортах з заварним кремом, який одночасно є і хорошою просоченням для коржів і чудовою прикрасою для верхнього шару торта.

Дуже смачним десертом може стати сирний торт на сковороді, для якого необхідно:

  • Борошно – 350 гр .;
  • Сир – 1 стандартна пачка 200 гр .;
  • Масло вершкове – 50 гр .;
  • Цукор пісок – 1 склянка;
  • Яйце куряче – 1 шт .;
  • Сода – 1 ч. Ложка;
  • Сік половинки лимона (щоб погасити соду);

Для заварного крему:

  • Молоко – 1,5 ст .;
  • Вершки – 0,5 л .;
  • Цукор – 1 склянка;
  • Яйце куряче – 1 шт .;
  • Борошно – 1 ст.ложка.

Приготувати тісто для торта на сковороді не складно.

Для цього необхідно розтерти сир, але якщо він має велику кількість крупинок, то збийте його міксером на невеликих оборотах. Після цього додаємо цукор і яйце і знову збиваємо. Додаємо соду, попередньо погашену лимонним соком. Далі вершкове масло натираємо на тертці і додаємо в борошно. Все ретельно перемішуємо і пересипаємо в приготовлену раніше суміш.

Спочатку можна місити тісто виделкою або ложкою, поки всі інгредієнти не перетворяться в однорідну масу, потім вимішуємо руками. Коли маса стане відставати від рук, ділимо її на 8 частин. Кожну частину розгортаємо приблизно до розміру сковороди і вирізаємо правильний корж. Обсмажуємо на сковороді без додавання масла, можна використовувати для цього млинцеву сковорідку. Так чинимо з усіма частинами, обрізки від коржів мне в одну грудку і теж розгортаємо і обсмажуємо. Цю частину, можна трохи довше посушити на сковороді, але не дати пригоріти.

Тепер займемося кремом, для якого змішуємо половину цукру з молоком, борошном і яйцем.

Ставимо цю суміш на парову баню і варимо до закипання. Після чого крем треба остудити, знявши з лазні. Вершки треба збити, а коли вони почнуть густіти, поступово всипати половину цукру, не припиняючи збивати. Тепер треба з’єднати вершки з остиглим заварним кремом і акуратно перемішати.

Промазати коржі торта (8 штук), а останній корж із залишків тіста подрібнити в блендері або качалкою. Посипати крихтою верх і боки торта і поставити на одну ніч в холодильник для просочення.

Як видно – рецепт самого десерту настільки простий, що зробити його праці не складе. Основна маса часу йде на створення крему, так як збивання вершків, процес не з приємних і не дуже швидкий.

Тепер уявімо рецепт з усіма улюбленої згущеним молоком.

Для цього буде потрібно придбати для коржів:

  • Борошно вищого якості – 3 ст .;
  • Горіхи – 100 гр. (Ті які більше до смаку);
  • Яйце куряче – 1 шт. (Краще добірні);
  • Згущене молоко – 1 банка;
  • Сода – 1 ч. Л .;
  • Сік половинки лимона або 1 ст.ложка оцту (щоб гасити соду).

З інгредієнтами для заварного крему теж все просто:

  • 3 курячих яйця;
  • 800 мл. молока;
  • 2 ст. л. борошна;
  • Склянка цукру;
  • Пачка хорошого вершкового масла.

Даний рецепт з заварним кремом починаємо з приготування саме цієї складової торта, так як йому треба встигнути охолонути, а тісто робиться досить швидко, та й коржі на сковороді не більш як 2 хвилин пропікаються з обох сторін.

Починати збір інгредієнтів для крему треба в каструлі, яку можна поставити на водяну баню.

Попередньо, ємність для лазні треба поставити на плиту і включити конфорку, щоб, коли всі інгредієнти для кремової маси, які входять в рецепт були зібрані, можна було б відразу поставити варитися над киплячою водою. Спочатку добре збиваємо яйця, краще міксером на стаціонарній підставці. Не вимикаючи даний агрегат, починаємо додавати цукор, потім борошно, молоко. Ця частина маси готова і ставимо її на баню, весь час, помішуючи пластиковою лопаткою. Тільки крем закипів, знімаємо його з лазні і ставимо охолоджуватися, а в цей момент готуємо тісто.

Так само все починається з збивання яйця, тільки можна робити це вже віночком, так як сильно густа піна не потрібна. Додаємо згущене молоко і гашене соду. Борошно просіваємо окремо, а після невеликими порціями вводимо її в тісто. Дуже дрібно треба порубати горіхи, краще дана дія довірити блендеру. Всипаємо горіхи в тісто і замішуємо його руками, воно дуже приємне, еластичне на дотик. Ділимо його на рівні частини, яких може бути від 8 до 10 в залежності від розміру сковорідки. Кожну частину треба розгортати в тонкий коло, товщиною не більше 1 см. Смажимо на сковороді не більше 1 хвилини для кожної сторони, після чого кладемо остигати. Коли всі коржі будуть готові, збиваємо вершкове масло і додаємо його в крем. Доведеться цю масу збивати ще близько 5 хвилин, після чого починаємо промащувати коржі і складати їх один на інший. Даною випічці треба постояти в холодильнику більше п’яти годин для повної просочення. Рецепт дає вибір із прикрашання даного вироби. Так як до складу входять горіхи, то можна на верхній корж посипати дрібно порізані горіхи і потерти на крупній тертці шоколад.

З заварним кремом можна спекти будь-який торт, але саме для тонких коржів, які прожарюються на сковорідці він підходить найбільше. По-перше, сам рецепт приготування крему не складний, по-друге, торт виходить набагато м’якше і добре просочується.

Як не дивно, але навіть знаменитий і дуже смачний торт Наполеон теж доступний для подібного виконання.

Рецепт приготування тонких коржів не вимагає приготування листкового тіста, але виходить ця випічка ані трохи не гірше.

Що потрібно для тіста:

  • Борошно, просіяне вищої якості – 300 гр .;
  • Яйце – 1 шт .;
  • Маргарин для випічки – 100 гр .;
  • Сметана з жирністю вище 20% – 1 ст .;
  • Сода – 1 ч. Л .;
  • Оцет – 1 ст. л .;
  • Цукор пісок – 3 ст. л.

Так як класичний заварний крем, про приготування якого було описано вище цілком підходить для Наполеона, то не варто перераховувати ще раз все його інгредієнти і спосіб приготування.

Для того, щоб зробити коржі необхідно збити яйце з цукром, потім додаємо в цей склад гашене оцтом соду. Після чого розтираємо маргарин зі сметаною і з’єднуємо дві маси. Вимішуємо до однорідності, і вводимо борошно. Коли всі складові зібрані, то прибираємо тісто в холодильник хвилин на тридцять. Далі ділимо всю масу на 8-10 частин, розгортаємо тонкі коржі і випікаємо їх на сковорідці без масла.

Готові коржі обрізаємо по трафарету і промазуємо теплою кремовою масою. Якщо використовувати холодний крем, то Наполеон буде просочуватися довше. Посипання можна зробити, подрібнивши обрізки від коржів.