Як правильно очистити арахіс від лушпиння

Арахіс – це горіх, що росте в земляному ґрунті. Плоди захищені від зовнішнього світу товстої шорсткою шкаралупою. Навіть за зовнішніми характеристиками вони нагадують боби або горох. У своєму складі стручок має кілька корисних і ситних горішків. Кожен з них додатково повністю оповитий тонкої лушпинням. Від неї необхідно позбутися перед вживанням в їжу горішка. Саме тому слід дізнатися, як очистити арахіс від лушпиння швидко.

користь


На сьогоднішній день існує кілька розхожих думок про те, корисний чи шкідливий даний продукт.

Арахіс можна вживати в їжу в якості самостійно страви або інгредієнта для десертів. На сьогоднішній день великою популярністю користується саме смажений варіант страви. Знаючи, як почистити арахіс від лушпиння, вдасться отримати смачне і корисне блюдо. Цей інгредієнт входить до складу великої кількості кондитерських виробів. Також його використовують в якості солоної закуски до пива. Перемелені горіхи знайшли своє застосування в якості матеріалу, який використовується для панірування.

Поживна цінність арахісу очевидні, тому його рекомендується включити в раціон харчування, але в помірній кількості. Деякі дієти засновані на унікальному складі того продукту. Його можна використовувати в якості заправки або спеції. Не слід забувати про те, що калорійність арахісу висока, тому при його зловживанні збільшується ризик появи зайвих кілограмів.

способи очищення


Існує два варіанти, як швидко почистити арахіс від лушпиння:

  1. Найпростіше позбутися тонкою червоною плівки шляхом обсмажування горіхів. На першому етапі слід повністю позбутися від верхньої твердої шкаралупи. Плоди висипаються на розпечену сковороду і постійно перемішуються лопаткою. Якщо таку операцію не виконувати, то в результаті можна отримати пригорілі плоди. Ядерця повинні стати світло-коричневого кольору. Після цього їх можна зняти зі сковороди. Після виконаної операції лушпиння легко зможе відстати від плоду. Якщо операцію не вдається провести легко, то слід продовжити обсмажування.
  2. Інший спосіб, як швидко очистити арахіс має на увазі необхідність висипати його на деко і відправити в духовку. При цьому слід підтримувати температуру в 200 градусів. Процес триває від семи до десяти хвилин. Після цього лушпиння гарантовано буде швидко усунена.

Якщо ви не хочете в результаті отримати смажений варіант страви, то необхідно помістити ядерця в чашку і залити водою. Вона повинна бути попередньо доведена до кипіння. В такому стані слід залишити арахіс на десять хвилин. Набряклі горішки можна буде з легкістю очистити від лушпиння і потім насолодитися його смаком.