Як приймати маринований імбир для схуднення?

Існує чимало порад і рекомендацій, що пояснюють, як приймати маринований імбир для схуднення. Ця універсальна приправа сприяє не тільки поліпшенню самопочуття, завдяки присутності в своєму складі унікальних біологічних речовин. Регулярне вживання прянощі в свіжому, сушеному і маринованому вигляді допоможе ефективно боротися з ненависним целюлітом і зайвими кілограмами. Щоб знову стати королевою, чиє серце чоловікам хочеться завойовувати кожен день.

Чим корисний імбир для схуднення?

Невибаглива рослина з Південної Азії стало популярною пряністю багато століть назад. Саме тоді люди звернули увагу на його здатність спалювати жирові відкладення повільно і методично. Багатовікова практика показала, що маринований імбир має користь для схуднення не меншу, ніж гарячий чай з імбиром. Після такої обробки пряність зберігає всі свої корисні властивості, а саме:

  • зменшує відчуття голоду і дозволяє знизити кількість споживаної їжі;
  • покращує кровообіг в найвіддаленіших куточках людського тіла;
  • прискорює метаболізм, що сприяє переробці жирів в корисну енергію, а не в жирові запаси;
  • виводить з організму зайву воду з розчиненими в ній шлаками і токсинами;
  • знижує запалення при артрозі і артриті, що зменшує больовий синдром;
  • завдяки присутності в складі величезної кількості аскорбінової кислоти та інших вітамінів, відмінно справляється з профілактикою інфекційних захворювань.

Крім корисних властивостей, у маринованого імбиру відмінні смакові якості і він добре поєднується з рибою, м’ясом або салатом.

Переваги маринованого продукту

Свіжий корінь досить пекучий, підходить далеко не всім. Маринований імбир для схуднення має набагато більш м’яким смаком, що дозволяє купувати йому все нових і нових шанувальників. Бажають відсікти непотрібні кілограми і придбати втрачену спритність і юнацький запал, їдять приправу на сніданок, обід і вечерю, не особливо дбаючи про калорійність їжі. Боротися із зайвими кілограмами допомагають такі властивості маринованого імбиру:

  1. В процесі маринування, пряність злегка втрачає пекучість, зберігаючи в своєму складі весь комплекс вітамінів, корисні амінокислоти і флавоноїди. Ніжніша м’якоть, ніж у свіжого продукту, краще засвоюється організмом, віддаючи тілу всі свої корисні якості. Універсальність приправи дозволяє їсти маринований імбир з усіма без винятку стравами, попутно прискорюючи метаболізм і «розганяючи» кров.
  2. Маринований імбир сприяє схудненню набагато більшою мірою, ніж свіжий – оброблений особливим способом корінець, є менш алергенним, ніж його свіжий побратим. Це дозволяє вживати приправу в набагато більшій кількості, що сприяє більшому надходженню в організм активних речовин. Можна отримувати задоволення від улюбленої страви, не особливо дбаючи про з’їдених калоріях – що може бути краще?

Відео «Все про маринованому імбирі»

Інформаційне відео, яке розповість про корисні властивості імбиру, про спосіб його вживання, також є рецепт приготування.

Як приготувати страву в домашніх умовах?

Даний рецепт маринованого імбиру для схуднення дозволить завжди мати під рукою корисний продукт. Приправа стане незамінним доповненням і до повсякденного обіду, і до пікніка з шашликами в дружній компанії. А на званій вечері в японському стилі маринований корінець викличе справжній фурор – ніжно-рожеві пластинки освіжають смакові рецептори, дозволяючи насолодитися в повній мірі вишуканістю суші або ролів.

Є кілька варіантів приготування знаменитого доповнення до риби або м’яса.

класичний

Для приготування потрібно:

  1. Змішати в неметалевої посуді 3 ст. л. рисового оцту і 2 ст. л. супу місо.
  2. Додати в суміш 1 ст. л. цукрового піску, перемішувати до розчинення крупинок. Відставити маринад в сторону.
  3. Промити 50 гр імбиру в проточній воді. Очистити корінець і нарізати за допомогою картоплечистки на тонкі пластинки уздовж. Залити напівфабрикат крижаною водою на 5 хвилин.
  4. Розвести в склянці питної води? ч. л. кухонної солі, довести до кипіння. Опустити в киплячий розсіл імбирну заготовку. Тримати на маленькому вогні близько 5 хвилин.
  5. Шумівкою вийняти пластинки з гарячого розсолу і негайно опустити в підготовлений маринад.
  6. Через 2-3 години вийняти пластинки з маринаду шумівкою, викласти на решето, щоб стекла рідина.

Приготовану таким чином приправу можна подавати до столу, а можна розділити на порції і зберігати в морозилці.

З морською сіллю

Це більш простий варіант приготування корисної добавки до обіду:

  1. Промити і почистити 200 гр молодих корінців. Нарізати їх максимально тонко.
  2. Скласти заготовку в пластмасову або керамічний посуд, пересипати? ч. л. морської солі, перемішати, відставити убік на півгодини.
  3. Поки імбир просаливается, розвести в нержавіючої каструльці (сотейнику) велику склянку (250 мл) рисового оцту і третину склянки цукрового піску. Розмішати, довести до кипіння.
  4. Скласти в окрему миску просолені пластинки овоча, залити гарячим маринадом. Накрити кришкою або плоскою тарілкою, охолодити при кімнатній температурі.
  5. Перекласти заготовку в скляну банку, накрити кришкою. Витримати маринований таким чином корінець в холодильнику не менше 7 днів.

Замінювати рисовий оцет звичайним столовим не можна – тільки японська різновид надає заготівлі ніжний, рожевий колір і особливу м’якість.
Кольорове перетворення показує якісний рисовий продукт, що слід врахувати при виборі оцту в супермаркеті. Краще приготувати маринований імбир заздалегідь, щоб не схибити перед гостями з-за неякісного сурогату.

Оптимальна кількість маринованого імбиру

Як би не хотілося швидше позбутися ненависних жирових запасів, головне – не перестаратися. Якщо ранок почати з імбиру з лимоном в якості тоніка, в обід закусити відбивну пристойною порцією маринованого продукту, а до вечора прийняти напій з кореня з брусницею – гарантована печія і біль в шлунку. Імбир містить велику кількість речовин, які надають йому пекучість. При маринуванні або кип’ятінні гострота прянощі злегка пом’якшується, проте її залишки в продукті здатні викликати неприємні реакції організму, якщо:

  • є хронічне захворювання органів шлунково-кишкового тракту;
  • вагітність підходить до останнього триместру – імбир сильно тонізує мускулатуру і може спровокувати викидень;
  • приправу їсть годує матуся – активні речовини за допомогою грудного молока можуть перейти до малюка, реакція дитячого організму може бути різною – від висипання до кольок у животі;
  • є проблеми з печінкою і жовчним міхуром – маринована приправа може викликати посилення видільних функцій цих органів і спровокувати загострення хвороби;
  • алергікам слід їсти імбир в будь-якому вигляді з обережністю – продукт здатний активувати роботу кров’яних тілець, які захищають тіло від стороннього вторгнення, в цьому випадку неминучі висипання, нудота, головний біль або набряк гортані;
  • є серцево-судинні захворювання – сильний тонізуючий ефект приправи сприяє великим навантаженням на серцевий м’яз.

Багато відгуки про маринований імбир для схуднення свідчать, що його можна вживати в необмеженій кількості навіть при палінні в шлунку. Але будь-які прояви дискомфорту, пов’язані з прийомом корисного рослини, стають попереджувальним сигналом про неполадки в організмі. Краще заздалегідь проконсультуватися з лікарем, пройти УЗД і зробити гастроскопію. Це дозволить відрегулювати не тільки норму споживання пекучої прянощі, а й врятує від можливих побічних ефектів, викликаних її присутністю в повсякденному раціоні.

Відео «Як приготувати маринований імбир?»

Показовий відео з рецептом приготування маринованого імбиру.