Як швидко маринувати печериці в домашніх умовах – рецепти

Людина з давніх пір їв гриби. Більшість відомих нам їстівних грибів є унікальними за своїми корисними і поживними властивостями, що робить їх незамінними в плані і часто люди вважають, що гриби по калорійності не поступаються м’ясу, а за змістом необхідних для життєдіяльності ферментів – овочам і фруктам.

При цьому їх корисні особливості практично не втрачаються після термічної обробки. Хтось любить їх в смаженому вигляді, хтось – в супі, хтось – у вигляді начинки для піци. А є ті, хто просто обожнює їх в якості холодної закуски. Вона підходить і для святкового застілля, і для звичайного обіду в колі близьких. Ними можна закушувати алкоголь, а можна їсти просто з хлібом.

Лідером у гурманів є, звичайно ж, солоні печериці, але ми сьогодні представляємо щось ще більш екзотичне: мариновані печериці, які гарні в будь-який час року.

Ми розповімо вам про те, як швидко маринувати печериці в домашніх умовах, і про інших премудростях, пов’язаних з їх консервацією. І ось кілька простих і, на наш погляд, цікавих способів. Наприклад, відмінний рецепт маринованих шампіньйонів за 7 хвилин. А деяким, швидким на руку господарям, на це буде потрібно і того менше, якщо мати на увазі саме приготування, тобто термообробку і приміщення в маринад. Такий варіант приготування закуски, без сумніву, припаде до смаку всій вашій родині.

З ароматним базиліком

Нам знадобиться:

  • гриби – 500 гр .;
  • цибуля – 2 шт .;
  • винний оцет – 2 ст. ложки;
  • базилік – 5-6 листочків;
  • оливкова олія – ??3 ст. ложки;
  • сіль, перець за смаком.

готуємо:

Своїм та сушимо на рушник печериці, потім ріжемо їх на 2-3 частини кожен. Чистимо і ріжемо цибулю. Краще подрібніше. Гарненько розігріваємо олію на сковороді, куди кладемо ніжки і капелюшки. Їх потрібно підсолити і поперчити. Щоб нічого не пригоріло, помішуйте гриби. Смажимо їх хвилини 4, не більше. Наступний крок – вливання оцту. Це потрібно робити не поспішаючи і рівномірно. Даний процес можна сміливо назвати – маринування печериць в домашніх умовах без стерилізації.

Після додаємо оливкова олія. Ще 2 хвилини смажимо все разом, потім викладаємо в мисочку або глибоку тарілку, при бажанні посипаємо зеленню і прибираємо в холодильник на півгодини. Грибочки виходять ароматні й хрусткі.

Як бачите, маринувати свіжі шампіньйони дуже просто.

З запашним і чорним перцем

Наступний наш рецепт дуже швидкий і надзвичайно простий у виконанні. Загалом, спеціально для тих, хто залишає все на останній момент, але при цьому обожнює дивувати гостей вишуканими закусками. Напевно, у кожного з нас траплялося спізнюватися з цим частування, однак не треба опускати руки. Наступний рецепт – вам на допомогу. Робимо мариновані печериці швидкого приготування.

Нам знадобиться:

  • гриби – 500 гр .;
  • часник – 4 зубчики;
  • цукор – 2 ч. ложки;
  • сіль – 1 ч. ложка;
  • лавровий лист – 2 шт .;
  • зерна гірчиці – півсклянки;
  • запашний перець – 5 горошин;
  • чорний перець – 5 горошин;
  • оцет – 50 мл;
  • рослинне масло – 120 мл.

готуємо:

Своїм та ріжемо гриби: кожен на 4-5 частин. Подрібнюємо часник в пресі або дрібно рубаємо ножем. Робимо маринад: змішуємо всі інгредієнти, тобто масло, оцет, сіль, цукор, лавровий лист, гірчицю і перець, і ставимо на вогонь, потім доводимо до кипіння. Після акуратно засипаємо в нього гриби, які дадуть додаткову вологу. Варимо ще приблизно 6-7 хвилин, а потім перекладаємо печериці в скляну банку і – в холод на 5 годин.

Безпосередньо процес готування зайняв зовсім небагато часу, так що зробити мариновані печериці за 5 хвилин – саме те, до чого ми прагнули. Тепер ви знаєте, яким чином швидко їх приготувати.

З пряним часником

Запах часнику надає стравам ні з чим незрівняний аромат. Гриби – це те, чого такий пряний запах підходить якнайкраще, а сам процес приготування максимально простий, а підсумок – неймовірно смачний. Мариновані печериці з часником стануть відмінною закускою на вашому столі і припадуть до вподоби навіть істинним гурманам.

Нам знадобиться:

  • гриби – 1 кг;
  • оцет (6%) – 100 гр .;
  • часник – 7 зубчиків;
  • соняшникова олія – ??півсклянки;
  • цукор – 4 ч. ложки;
  • сіль – 1 ч. ложка;
  • лавровий лист – 5 шт .;
  • мелений чорний перець – 15 горошин;
  • кріп – 1 пучок.

готуємо:

Починаємо з маринаду для нашого блюда. У каструлю відправляються оцет, масло, перець, подрібнений часник, цукор, сіль і лаврове листя. В очікуванні, поки маринад закипить, моєму гриби. Різати їх не варто: так вони краще збережуть свої хрусткі властивості. Як тільки рідина починає вирувати, кладемо в неї печериці. Знову доводимо до кипіння і варимо ще 7 хвилин. Зверху кладемо кріп, який оживляти наше блюдо своїм ароматом. Коли печериці в маринаді охолонуть, ставимо їх в холодильник на 5-6 годин. Ось ми і замаринували печериці до столу.

Обійдемося без варіння

Можливо, для когось це прозвучить дивно, але замаринувати грибочки можна, навіть не вдаючись до їх кип’ятіння.

Нам знадобиться:

  • гриби – 800 гр;
  • цибуля – 1 шт .;
  • часник – 2 зубчики;
  • чорний перець – 5 горошин;
  • лавровий лист – 2 шт .;
  • велика сіль – 1 ст. ложка (без гірки);
  • цукор – 2 ст. ложки (без гірки);
  • рослинне масло – 2 ст. ложки;
  • оцет (9%) – 4 ст. ложки.

готуємо:

Очищаємо гриби і ріжемо досить великими скибочками. Складаємо їх в миску або каструлю і заливаємо окропом (приблизно 1,3 л), змішаним з 2 ложками оцту. Ми залишаємо під кришкою на півгодини.

Робимо маринад: подрібнені цибулю і часник змішує з іншими інгредієнтами: чорним перцем, лаврушкой, цукром, сіллю, маслом і залишилися оцтом.

Перекладаємо гриби в скляні банки, заливаємо маринадом і – в холодильник на два дні. У нас вийшла швидка Маринівка печериць. Тепер можна і гостей на вихідні кликати. Ну і найголовніше – кілька баночок цієї чудової закуски припадуть дуже до речі до щедрого новорічного столу.